Landstede Volleybal derde keer Landskampioen

Zwolle – Zondagmiddag wist Landstede Volleybal in een afgeladen Sportcentrum voor de derde keer op rij landskampioen te worden.

landstede_volleybal_kampioen.jpg 

Lycurgus werd thuis verslagen met setstanden van 25-22, 25-19 en 25-21. Voor de derde keer op rij wist Landstede Volleybal Lycurgus te verslaan, wat deze middag resulteerde in de titel landskampioen. Hiermee gaat – na de supercup en de beker – ook de derde prijs van dit seizoen naar Zwolle. De derde wedstrijd betekende het einde van de best-of-five-serie; door de 3-0 stand zijn de overige wedstrijden niet meer nodig.

De bezoekers uit Groningen begonnen goed en fel aan de wedstrijd en forceerden het eerste gaatje. Na mooie killblocks van Naarden en Voth en een ace van Irvin, moest coach Strikwerda van Landstede op 10-7 voor Lycurgus zijn eerste time-out aanvragen.

Landstede Volleybal vocht zich langzaam terug in de set en kwam op 16-16 weer langszij. In de gelijk opgaande eindstrijd sloeg Landstede een gat van 21-21 naar 24-21. Uiteindelijk was het de sterke Ter Maat die het tweede setpoint benutte door de bal hard via het Groningse blok het veld uit te slaan.

Vanaf set twee had Landstede haar zaakjes perfect op orde. Via 8-5 liep de thuisploeg uit naar 18-13 en de Lycurgianen slaagden er niet in dit gat te verkleinen. Naarden was erg belangrijk voor Abiant Lycurgus maar werd qua effectiviteit bij vlagen overschaduwd door zijn collega Ter Maat van Landstede Volleybal. Ook op de andere posities had de succesvolle equipe van coach Strikwerda meestal het surplus aan kwaliteit.

Coach Taaij van Abiant Lycurgus trachtte met enkele wissels het tij nog te keren, maar uiteindelijk was het Van den Boogaard die met een mooie smash de eindstand van de tweede set op 25-19 bepaalde.

De ingekomen Rutger Zoodsma en Tjerk Dercksen mochten in de derde set aan de zijde van Abiant Lycurgus blijven staan. Landstede leek bij een stand van 20-16 onbedreigd af te stevenen op de titel, maar toen Naarden hard Ter Maat afblokkeerde werd het op 20-19 toch nog even spannend. Strikwerda sprak zijn manschappen even toe aan de kant en hierna kwam de 3-0 zege niet meer in gevaar. De ingekomen Held serveerde zijn ploeg naar 24-20 en even later had Van den Boogaard de eer om het tweede kampioenspunt te benutten.

Reactie Redbad Strikwerda:

“Als je mij vraagt waarom we opnieuw kampioen zijn geworden, dan kan ik dat goed uitleggen. We hebben hier bij Landstede de beste spelers, de beste organisatie en het beste programma. Behalve alle prijzen winnen hebben we ook nog een hoger doel, namelijk spelers beter maken en klaarstomen voor het nationaal team en sterke buitenlandse clubs. Zo hoog leggen wij de lat. Volgens mij weten talentvolle Nederlandse spelers dat, en daarom komen ze ook graag in Zwolle spelen.”

Reactie aanvoerder Frank Lubberts:

“In 2011 won ik met Rivium Rotterdam mijn eerste landstitel, ik was toen tweede spelverdeler en moest na een blessure van Roland Rademaker opeens aan de bak in de finaleserie. Inmiddels ben ik wat meer ervaren, ik heb vanavond mijn zesde finale in acht jaar eredivisie mogen spelen. We waren het hele jaar favoriet maar daar hebben we geen last van gehad. Ook vanavond hebben we, behalve een iets mindere fase in de eerste set, weer heel netjes gespeeld. Ik had niet verwacht dat we in de hele play-off finale slechts een set zouden moeten afstaan, zeker niet omdat we in de reguliere competitie spannende wedstrijden tegen Abiant Lycurgus hebben gespeeld. Maar ik ben er erg trots op dat we het vandaag zo hebben kunnen afmaken.”

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Genoten vanmiddag in het Sportcentrum en ook superleuk dat de spelers na afloop zo benaderbaar zijn. Ze dronken gezellig een biertje mee aan de bar en kinderen mochten een handtekening vragen. Top!!! 😀 😀 😀


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.