Stukoz zingt Rossini’s Petite Messe Solennelle

Zwolle – Op vrijdagavond 1 mei 2015 zal Studentenkoor Zwolle (Stukoz) de Petite Messe Solennelle uitvoeren in de Onze Lieve Vrouwebasiliek te Zwolle. Dit stuk, dat ‘kleine plechtige mis’ betekent, is niet zo klein en plechtig als de titel doet vermoeden.

De componist Rossini staat bekend om zijn grote opera’s. Daarom kwam de Petite Messe Solennelle als een verrassing, omdat deze in een kleine bezetting moest worden uitgevoerd: met een koor, een piano en een harmonium. Stukoz is een studentenkoor met ongeveer twintig enthousiaste jonge mensen, dat wordt begeleidt door Dennis Broeders, student koordirectie. De solopartijen worden verzorgd door Brigitte van Hagen (sopraan), Sara Klein Horsman (alt), Adrian Fernandes (tenor) en Daniël Vecht (bas). Koor en solisten worden begeleid door Ariadne Verstegen op de piano en Dirk Luijmes op het harmonium.


Aanvang is 20.15 uur, de kerk gaat open om 19.45 uur. Reguliere kaarten kosten €10,-. Kaarten voor studenten en jongeren onder de 13 jaar €7,50. Reserveren en voorverkoop via: voorverkoop@stukoz.nl. Ook kunt u ons steunen via www.voordekunst.nl. 
Artikel delen: