Protesteerbetoon tijdens Bevrijdingsfestival

Zwolle – De Zwolse afdelingen van het Humanistisch Verbond, D66 en GroenLinks organiseren tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel een "Protesteerbetoon".

Rapper Iwan van Zon geeft tussen 14:00 en 16:00 uur korte workshops ‘protestsongs schrijven’. Het doel is om de deelnemers te laten beseffen hoe belangrijk de vrijheid van meningsuiting is, door hen dit recht op een creatieve manier te laten benutten. De protestsongs zijn op Facebook en op Twitter via #protesteerbetoon te lezen. De Zwolse afdelingen van het Humanistisch Verbond, GroenLinks en D66 zijn initiatiefnemers van #protesteerbetoon. Deze workshop is een creatieve, praktische en persoonlijke oproep om te blijven vechten voor de vrijheid van meningsuiting: kom uit je luie stoel, doe eens wat meer dan klikken op die eeuwige like-knop of het ondertekenen van de zoveelste online petitie! Protesteer, laat je horen!

Waar & hoe

 Gratis deelname.

 Volg ons via #protesteerbetoon op Twitter en op Facebook: https://www.facebook.com/protesteerbetoon

 Locatie: Op de boulevard van het festivalterrein van BFO (Weezenlandenpark), stand 2.

 Vier sessies van een half uur tussen 13:30 en 15:30.

 Alle belangstellenden welkom!

Workshops: spring op de zeepkist! Iwan van Zon opent met een monoloog over vrijheid en vraagt de toeschouwers om na te denken over hun eigen protest. Waarvoor ga jij de barricaden nog op, vandaag de dag? Hij helpt de deelnemers bij het maken van een korte protestslogan/song. Deelnemers kunnen hun protest voordragen op een zeepkist. Alle protestslogans worden via Twitter met #protesteerbetoon, Facebook en op het bord bij de stand wereldkundig gemaakt. De drie organisaties zijn blij met de samenwerking met Iwan van Zon, professioneel host, workshopdocent en uitvoerend artiest.

Artikel delen:

Reageer