Expositie Martin Timmer in Cultuurhuis Stadshagen

Van 17 oktober t/m 24 november 2007 is in het Cultuurhuis Stadshagen een expositie te zien van Martin Timmer (1947), geboren en getogen Assenaar. Op 18-jarige leeftijd begon hij zijn opleiding als tekenaar. Hij was ruim twintig jaar actief in dit vakgebied. Gedurende deze periode tekende hij veel kaarten met tulpenboeketten. Ook schilderde hij plaquettes en uithangborden. Zijn schetsboeken waren veelal gevuld met onderwerpen als stripfiguren, bomen en schepen.

Alweer heel wat jaren geleden heeft hij zijn passie voor het schilderen weer opgepakt. Zijn inspiratie haalt hij uit logo’s, architectuur, moderne vormgeving en birds en bees. 

Martin werkt graag met acrylverf op doek en gebruikt hiervoor meestal plamuurmessen. Hij gaat zeer gepassioneerd te werk. Zijn werk noemt hij zelf kleurrijk expressionistisch met realistische details. Mede door het uitbundige kleurgebruik en de keuze van de onderwerpen hebben zijn schilderijen een vrolijke aanblik. Een veel gehoorde reactie is dan ook: je blijft er naar kijken.

Naast het schilderen is Martin actief als banjonist en zanger in een dixielandband. Schilderen is voor hem als muziek, kleuren als melodieën. Martin exposeert regelmatig op de meest uiteenlopende locaties zoals galerieën,  restaurants, interieurzaken en culturele centra. 

Het Cultuurhuis Stadshagen aan de Werkerlaan 1 is geopend van maandag tot en met zaterdag. Op werkdagen van ’s morgens vroeg tot later op de avond; op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

 

Artikel delen:

Reageer