‘Gast van de Raad’ bij gemeente Zwolle

Zwolle – Dit jaar is de gemeenteraad opnieuw gestart met het bezoekersprogramma ‘Gast van de Raad’. De gemeenteraadsleden nodigen inwoners, bedrijven en instellingen van harte uit hun speciale gast te zijn tijdens één van de raadsvergaderingen. Iedereen die een keer gast van de raad wil zijn kan zich aanmelden. Op maandag 1 juni is de volgende ‘Gast van de Raad’.

Iedere maand is er plaats voor ongeveer tien gasten van de raad. Zij worden om 18.00 uur op het stadhuis ontvangen door de griffier en een aantal raadsleden. De gasten krijgen een toelichting op de Zwolse gemeentepolitiek en het verloop van een raadsvergadering en er wordt meer verteld over de onderwerpen die er die avond op de agenda staan. Daarna is er een gezamenlijke maaltijd waar men met elkaar van gedachten kan wisselen over allerhande zaken die spelen in Zwolle. Vanaf de publieke tribune kan vervolgens vanaf 19.30 uur de vergadering gevolgd worden. Tijdens de pauze en na afloop van de vergadering is er gelegenheid om de andere raadsleden te spreken.

Aanmelden kan via de raadsgriffie, telefoon (038) 498 21 81/ raadsgriffie@zwolle.nl.

Meer informatie over de raadsleden, de partijen, de vergaderingen en de inspraakmogelijkheden staat op www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Artikel delen: