Onthaastcafé zoekt actieve vrijwilligers

Elke woensdagmiddag vanaf 17.00 uur opent Het Onthaastcafé zijn deuren in Locatie Oostergo, een mooi verbouwd pakhuis met rode luiken aan de Pletterstraat 1. Het Onthaastcafé is voor mensen met een verstandelijke beperking die zelfstandig of met begeleiding wonen en het gezellig vinden anderen te ontmoeten.

Daarnaast is iedereen welkom die een vriendelijke houding heeft, want het is juist de bedoeling te integreren en van elkaar te leren. Het café wordt gerund door vrijwilligers. Het Onthaastcafé zoekt versterking van vrijwilligers die het leuk vinden om actief met mensen met een verstandelijke beperking om te gaan. De vrijwilligers werken per avond van 17.00 tot 22.00 uur, met een team van twee of drie mensen die onderling de taken verdelen. Als je interesse hebt kun je contact opnemen met Yvonne Wijnacker, Locatie Oostergo, tel. 4215595, of je kan op woensdagavond eens naar binnen lopen.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. WAt een naam….moeten de verstandelijk gehandicapten ook onthaasten? Ik zie ze nooit wat anders doen…. Zitten hier de hele dag op het terras liedjes te zingen of maken voor de lol wat ruzie ofzo.


  Maak melding

 2. Ik wil graag als vrijwilliger werken
  allo lieve mensen ( Of liever damen of heer)

  ik ben Tineke en wat ik lees op jullie site sprekt mij aan.
  Ik vind het idee gewoon prima om iedereen, dus niet alleen mensen met een handicap, te laten onthaasten maar toch deze doelgroep in het bijzonder. Gehandicapt zijn betekent regelmatig al axtra stress. In mijn ruim twintig jaar als begeleider en zorgcoördinator weet ik dat onthaasten vaak lijkt wat we mensen bieden maar regelmatig is het tegendeel waar. Er wordt veel verwacht.
  Om mijzelf even voor te stellen, Ik ben een transseksuele man/vrouw van 56 jaar jong. Na een stormachtig huwelijk en een bevrevredigend arbeidzaam leven vind ik het na een lange pij nlijke time out weer tijd worden mij niet meer met mezelf bezig te houden maar met de doelgroep die ik meen een beetje te begrijpene en die mijn hart heeft. Ik wil dolgraag weer wat voor anderen betekenen en hoewel ik nu sta voor het geslacht dat ik werkelijk ben, vind ik dat het om mij als mens gaat en niet als geslacht maar als mens.

  et vriendelijke groet; Tineke Ghijssen


  Maak melding

 3. vrijwilligerswerk
  Hallo lieve mensen of zo u wil Dame of Heer

  Wat ik gelezen heb over uw project spreekt mijn aan. Het is goed een plek te bieden om te onhaasten voor z.g. gehandicapten als klanten.
  Voor mijn vorige mailtje zomaar verdween wil ik het kort houden.
  Ik ben een man/vrouw transeksueel en na ruim 25 jaar huwelijk en nog wat langer in de zorg voor verstandelik gehandicapten, heb ik genoeg van alle zelfmeelijden en wil ik weer wat voor anderen betekenen.
  Ik was ooit groepsleider en de laatste tien jaren van mijn werk in de zorg was ik zorgcoördinator.
  Twee jaar was er weinig anders dan ik zelf en mijn problemen waar ik open over wil spreken en nu ben ik er weer aan toe om wat voor anderen te betekenen.

  Uw project spreekt mij aan om weer een beginnetje te maken. Dat mijn Genderdysforie daar een rol in speelt kan ik me niet voorstellen.
  In afwachting van uw antwoord; Tineke Ghijssen


  Maak melding

Reageer