Bevrijdingsfestival voor senioren

Zwolle – In Doepark de Nooterhof in Zwolle wordt op Bevrijdingsdag de tweede editie van De Zilveren Noot gehouden: het Bevrijdingsfestival voor senioren. In vervolg op het ‘Concert des levens’ dat vorig jaar georganiseerd werd door Kameroperahuis, ArtEZ conservatorium en Stichting Driezorg, hebben alle drie de partijen weer hun medewerking verleend aan het project. Ditmaal staat de voorstelling in het teken van Bevrijdingsdag 1945.

image001.jpg 

Studenten van het ArtEZ conservatorium gaan op muzikale wijze met een bewoner van Driezorg in gesprek over de bevrijding. Onder begeleiding van Tim Hammer van productiehuis Kameroperahuis maken zij het ‘Concert des levens’, een klein concert, gebaseerd op bijzondere momenten en de muzikale herinneringen die hierbij horen. Talentontwikkeling is van groot belang voor Kameroperahuis. Dit uit zich onder andere door het ontwikkelen van muziektheater midden in de samenleving, zoals bij ‘Concert des levens’, waar jong en oud samenwerken. Jonge talenten krijgen op deze manier brede kansen om publiek en opdrachtgevers te raken met verrassende voorstellingen en producten. Tim Hammer is één van de talenten uit het Collectief van Kameroperahuis, hij begeleidt vol enthousiasme de jonge talenten van ArtEZ bij dit project.

De bevindingen uit de gesprekken worden op 5 mei – op het seniorenpodium van het bevrijdingsfestival – op muzikale wijze ten tonele gebracht. De voorstelling van Kameroperahuis begint om 13.35 uur en het festival duurt tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

Artikel delen:

Reageer