Huishoudelijke ondersteuning voor € 10,- per uur

Zwolle – Krijgt u huishoudelijke hulp van een thuishulporganisatie, maar wilt u nog wat extra hulp in huis? Bent u mantelzorger en wilt u graag ondersteuning bij uw eigen huishouden? Bent u 65 jaar of ouder? Of heeft u een beperking en lukt het u niet om uw huishouden op orde te houden? Dan is de algemene voorziening voor huishoudelijke ondersteuning voor € 10,- per uur misschien iets voor u!

Zwolle heeft sinds 1 april 2015 een ‘algemene voorziening Huishoudelijke ondersteuning’. U koopt zelf rechtstreeks bij een thuishulporganisatie de huishoudelijke ondersteuning in voor € 10,- per uur. De gemeente Zwolle vult dit aan met de toelage van € 12,- per uur. U kunt gebruikmaken van deze algemene voorziening voor het op orde houden van de ruimten in uw huis die u dagelijks gebruikt. Maar u kunt de voorziening ook gebruiken voor extra werkzaamheden, zoals ramen lappen en het opruimen van de zolder.

Wilt u meer weten of een de voorziening aanvragen? Neemt u dan contact op met een van de thuishulporganisaties of met het Sociaal wijkteam Zwolle via telefoonnummer 14 038.
 
• Carinova
• Verian
• TSN
• Driezorg
• Zonnehuisgroep
• IJsselheem
• Tzorg
• RIBW Groep Overijssel
• De Nieuwe Zorg Thuis
Artikel delen:
Reacties 8
 1. 22 euro per uur voor iemand die komt schoonmaken, wat krijgt de gene die komt schoonmaken dan? zelf.
  9.50
  Daarom is die zorg zo duur


  ⚠️ Meld

 2. De mensen die al thuishulp krijgen betalen ook al een bijdrage aan het CAK, ze hebben vaak niet meer dan een pensioentje of een wao uitkering. de uren dat ze hulp krijgen worden per 1 juli gehalveerd maar moeten wel dezelfde eigen bijdrage betalen als nu, en voor ramen lappen moet er dus extra worden betaald. Het is in triest.


  ⚠️ Meld

 3. De gemeente Zwolle doet kennelijk niet mee met het besluit van de staatssecretaris om de 10 euro naar 5 euro te verlagen.
  Dit is m.i. niet correct maar dan zullen er eerst mensen een bezwaar moeten indienen op grond van het overheidsbesluit.

  @the,
  De eigen bijdrage is afhankelijk van inkomen en bezit.
  De uren worden in juli niet per definitie gehalveerd maar er vinden herindicaties plaats (waarbij het uiteraard de bedoeling is om te streven naar minder uitgaven van de gemeente..).
  Ramen lappen hoort er in Zwolle (nog) gewoon bij en kost niets meer.

  De 10 (of eigenlijk 5) euro regeling staat volledig los van de indicatie voor HH in natura voorziening van de gemeente.  ⚠️ Meld

 4. De Staatssecretaris heft idd de mogelijkheid geboden de eigen bijdrage tijdelijk te verlagen naar 5 euro per uur. De gemeente Zwolle heeft gekozen voor 10 euro per uur. De huishoudelijke hulp met toelage is voor Zwolle namelijk een aanvulling op de bestaande maatwerkvoorziening huishoudelijke hulp; in een groot aantal gemeenten is de huishoudelijke hulp met toelage de enige voorziening. Met de toelage van 12 euro van de gemeente Zwolle kunnen binnen het beschikbare budget meer inwoners worden ondersteund en daarmee ook de werkgelegenheid van meer medewerkers van de thuishulp worden behouden.


  ⚠️ Meld

 5. Tip: onze huishoudster komt uit Brazilië en wil graag wat bij verdienen ten tijde van het wachten op verblijfsvergunning. Ramen lappen, stofzuigen, verschonen beddengoed, stof afnemen.

  Helemaal perfect voor twee uurtjes werken en de kosten zijn 15 euro.


  ⚠️ Meld

Reageer