Meer Beleving Rondje Zwolle

Zwolle – Het Rondje Zwolle heeft een update gekregen. De fietsroute kan vanaf nu in twee richtingen gefietst worden en is ruim 40 km lang. Langs de route zijn maar liefst 23 (horeca) locaties uitgelicht en daarnaast zijn er leuke tips en bezienswaardigheden toegevoegd op de achterzijde van de kaart. Wethouder René de Heer opende woensdag bij Theehuis De Oude Mars de vernieuwde fietsroute met de projectnaam ‘Meer Beleving Rondje Zwolle’.

rondje_zwolle_app.jpg 

Foto via Twitter @ZwolleTourist

De nieuwe kaart van Rondje Zwolle is verkrijgbaar bij de Zwolle Tourist Info Punten en deelnemende bedrijven aan de route. Voor waardevolle informatie, wetenswaardigheden en extra beleving is de AbelLife app te downloaden in de Appstores van Apple en Google. Het vernieuwde Rondje Zwolle kan vanaf nu in twee richtingen worden gefietst. De route kan tegen de klok in, maar ook met de klok mee worden gefietst voor een andere beleving. De routebordjes zijn dan in een groene en roze variant uitgevoerd. Ook nieuw is dat Rondje Zwolle kan worden gehalveerd.

Er is dan een zuidelijk rondje van 25 kilometer en een noordelijk rondje van 30 kilometer. Naast de optimale vernieuwde bewegwijzering is er ook een handzame uitklapbare overzichtskaart verschenen met naast het fietsrondje Zwolle ook het wandelrondje Zwolle met toegevoegde horecagelegenheden en bezienswaardigheden langs de route. Ook is er een app te downloaden waarop je met je smartphone met gps de route kunt volgen en extra informatie verkrijgt.

Het nieuwe Rondje Zwolle is er ook in een overzichtelijke en handig uitklapbare routekaart met ingetekende routepunten en een uitgebreide legenda. De fietsroute is ruim 40 kilometer lang en de wandelroute ruim 50 kilometer lang. Verder is er op de kaart veel achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden langs de route te vinden.

Het project is mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel in het kader van Kwaliteitsimpuls Routenetwerken en gemeente Zwolle en toeristisch recreatieve bedrijfsleven. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer