De Sluis door naar finale Filmfestival

Zwolle – Woensdag was het zo ver, twee groepen van de Sluis deden mee aan het Unicef Kinderrechten Filmfestival. Middenbouw 4 en 5 hebben een eigen speelfilm geregisseerd en opgenomen en deze werden vandaag op groot scherm bekeken in bioscoop de Kroon in Zwolle.

de_sluis_unicef.jpg

De film van middenbouw 5 is tot winnaar verkozen van de tien deelnemende scholen. Daarmee hebben ze een finaleticket in de wacht gesleept! Met beide groepen gaan ze op 26 juni naar Diligentia in Den Haag, waar de grote finale plaats zal vinden. Er wordt een grote bus geregeld, er zal veel pers aanwezig zijn (o.a. het Jeugdjournaal), en de film maakt kans op de Grote Film Award (beste van Nederland).

De films zijn te bekijken op de site van het filmfestival. Door het (dagelijks) bekijken van de films maakt ook middenbouw 4 nog kans op een finaleticket, dus vooral doen!

Op de website www.krff.nl kan er bij het zoekveld ‘SBO de Sluis’ worden ingevuld, waarna beide films verschijnen. De winnende film van Middenbouw 5 heeft als titel ‘De Mestfabriek’. De film van Middenbouw 4 heet ‘Undercover op de Sluis’.

Artikel delen: