Studenten Windesheim beginnen eigen bedrijf

„We zullen de mentaliteit van middelmatigheid achter ons moeten laten en het ondernemersbloed sneller door onze aderen moeten laten stromen”, aldus Balkenende op 4 september bij de opening van het academische jaar van de Wageningen Universiteit. Negen studenten van de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle geven hier gehoor aan door een eigen bedrijf te beginnen in het kader van hun specialisatie aan de opleiding Management, Economie en Recht (MER).

Negen studenten van de Christelijke Hogeschool Windesheim krijgen slechts een half jaar de tijd om een echt bedrijf op te starten. Om aan opstartkapitaal te komen mogen de studenten maximaal 100 aandelen verkopen voor 15 euro per stuk. Voor de verkoop van de aandelen moeten de studenten zelf zorg dragen en een aandeelhoudersvergadering organiseren. Daarnaast gaan de studenten ook echt naar de Kamer van Koophandel om hun bedrijf in te schrijven en naar een bank om een bankrekening te openen. Tenslotte moeten de studenten ervoor zorgen dat ze omzet gaan draaien en de aandeelhouders na een half jaar de 15 euro plus rendement terugbetalen. Lukt dit ze niet, dan staat hun studie op het spel.

“Een enorme uitdaging” vinden de negen studenten van Windesheim de specialisatie. “Het moeilijke is dat we in een half jaar tijd een bedrijf opstarten en vrijwel meteen winst moeten draaien. Daarnaast hebben we een maximum van 1.500 euro startkapitaal. Dit lijkt veel, maar het valt erg tegen wanneer je ziet hoeveel kosten we hebben.” Aldus Jean-Ger van Enk, PR manager van Young Conventus. De studenten houden zich fulltime bezig met hun bedrijf en vormen langzamerhand een hechte groep met elkaar. “Het is best bikkelen als we onze specialisatie vergelijken met de andere specialisaties, maar het is een geweldige ervaring en wij hebben nog nooit eerder zoveel plezier gehad in onze opleiding.”

De negen studenten zitten in het laatste jaar van de opleiding en volgen de specialisatie ‘Ondernemerschap en management’. Ze zijn een recruitmentbedrijf begonnen, genaamd Young Conventus. De website (www.youngconventus.nl) is sinds 5 oktober online en ze zijn nu druk bezig met het binnenhalen van klanten en young professionals.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer