Thema IVO voor theatertour Jazz & Pop

Zwolle – De meimaand staat bij het ArtEZ Conservatorium in Zwolle inmiddels symbool voor de theatertour van de afdeling Jazz & Pop. Dit jaar is er een programma samengesteld, waarin teksten van Ivo de Wijs centraal staan. Er worden maar liefst 9 theaters aangedaan. De première van IVO is op maandag 11 mei om 20.00 uur in Schouwburg Odeon Zwolle.

De studenten Jazz & Pop onder leiding van Ronald Douglas hebben onderhand bewezen dat ze prachtige voorstellingen kunnen neerzetten, waarin het Nederlandse repertoire van verschillende theaterpersoonlijkheden op een eigen en aansprekende wijze wordt vertolkt. Thema’s waren onder meer Jules de Corte, Hennie Vrienten, Lennaert Nijgh, Purper, Ramses Shaffy, Wim Sonneveld & Conny Stuart, Willem Wilmink & Annie M.G. Schmidt. Ook IVO belooft weer een bijzondere avond te worden. De studenten zijn erin geslaagd een mooi overzicht te geven van het werk van deze woordkunstenaar, dichter en schrijver. Met aandacht voor heden en verleden, met een lach en met een traan. De close-harmony arrangementen zijn van Jan Wichert Bunschoten.

Ivo de Wijs
Ivo de Wijs (Tilburg, 13 juli 1945) is tekstdichter en presentator. Hij studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna stond hij vier jaar voor de klas.
Ivo schreef en schrijft teksten voor talloze artiesten en gezelschappen zoals Samson en Gert, Paul de Leeuw, Youp van ’t Hek, Lenette van Dongen en Kinderen voor kinderen. Daarnaast schreef hij dertig kinderboeken en presenteerde van 1985 tot 2005 het VARA-radioprogramma Vroege Vogels.
Een Edison, een Gouden Harp, een Zilveren Reiss-microfoon, een Zilveren Griffel (voor Dat Rijmt), de Kees Stip-prijs (voor zijn light verse), de Groenmanprijs van het Genootschap Onze Taal en de Oudemansmedaille van Natuurmonumenten vielen Ivo al ten deel.
 
Première IVO
Theaterconcert met teksten van Ivo de Wijs
Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25, Zwolle
Entree € 12,50
Reserveren via www.zwolsetheaters.nl

Artikel delen:

Reageer