Zwolle krijgt eigen Week van de democratie

Zwolle heeft volgend jaar zijn eigen Week van de democratie. In die week zal het thema democratie volop in de schijnwerpers staan. Maandagavond heeft de gemeenteraad een motie met deze strekking unaniem aangenomen.

Op voorstel van de GroenLinks/De Groenen-fractie is maandagavond in de gemeenteraad de motie Week van de democratie met algemene stemmen aangenomen. Dit betekent dat er in 2008 een week georganiseerd wordt rondom het thema ‘democratie’. Democratie is namelijk niet vanzelfsprekend. Het is iets om trotst op te zijn en iets om zuinig op te zijn. Daarom is het goed dat de gehele raad ingestemd heeft met het organiseren van deze Week van de democratie. In die week zal onze (Zwolse) democratie een week lang extra in de schijnwerpers komen te staan en zullen nieuwe instrumenten om de afstand tussen burgers en politiek te verminderen aan de orde komen. Zo zullen ‘beginspraak’ en ‘Samen maken we de Stad’ een plek krijgen in de Week van de democratie. Hoe de week er exact uit gaat zien is nu nog niet bekend, maar dat het bij gaat dragen aan onze democratie in al zijn facetten staat op voorhand centraal.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Week van de Democratie, Innovatiesafari, Onthaastcafe, Motie voor recreatief banenzwemmen…..
    Die Groenen en de Sp zijn er maar druk mee…ondertussen slibt Zwolle wel dicht, maar men is meer bezig met zweverige bezigheden.


    Maak melding

  2. “beginspraak”…..dat is wat Poetin toch ook doet? Een vervolg erop wordt niet geduld dus een “tweespraak” komt er niet.
    Is dit niet HET lumineuze idee dat die mannetjes nu in Dalfsen bedacht hebben? Hulde!


    Maak melding

Reageer