Kruising Willemskade – Emmawijk afgesloten

Zwolle – De kruising Willemskade – Emmawijk is van woensdag 6 mei t/m woensdag 13 mei aanstaande afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer en fietsverkeer. In die periode voert aannemer Roelofs B.V. op de kruising bouwwerkzaamheden uit. De kruising krijgt dan een geheel nieuwe inrichting. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de reconstructie Pannekoekendijk – Harm Smeengekade. Gedurende de wegwerkzaamheden wordt het autoverkeer omgeleid via de Westerlaan, Stationsweg en Burgemeester van Roijensingel. 

 

150430_nieuwe_inrichting_kruispunt_willemskade-emmawijk.jpg 

 

Het reconstructieproject Pannekoekendijk – Harm Smeengekade ligt op schema. Van woensdag 6 mei t/m woensdag 13 mei legt aannemer Roelofs het kruispunt Willemskade – Emmawijk opnieuw aan. Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken heeft de gemeente een periode gekozen waarin de Zwolse basisscholen vrij zijn in verband met de meivakantie. Verkeersregelaars worden tijdens de bouwactiviteiten ingezet. De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van riolering, fundering, asfalt, openbare verlichting en verkeerslichten. Meer informatie vindt men op www.zwolle.nl/pannekoekendijk.

 

1504_zwolle.jpg 

Auto

De omleidingsroute voor het autoverkeer loopt via de Westerlaan, Stationsweg en Burg. van Roijensingel. Automobilisten op de A28 vanuit Amersfoort/ Apeldoorn richting het Zwolse centrum worden verwezen naar de afritten Zwolle Centrum en Zwolle Noord. De Stationsbuurt-West en de parkeergarage Emmawijk zijn gedurende de aanleg van het kruispunt anders ontsloten. In plaats van de Emmawijk wordt nu verwezen naar de Westerlaan en de Parkstraat. Het eenrichtingsverkeer van de Parkstraat wordt in deze periode opgeheven, de weg is tijdelijk in twee richtingen te berijden. Het benedendek van de parkeergarage Emmawijk is door de bouwwerkzaamheden niet toegankelijk. Het bovendek van de parkeergelegenheid blijft toegankelijk. 

 

Fiets

Tijdens de aanleg van het kruispunt wordt het fietsverkeer vanuit de Nieuwe Veerallee richting de binnenstad omgeleid via het kruispunt Westerlaan-Willemskade, Emmawijk en Burgemeester van Roijensingel. 

 

OV

De bussen rijden gedurende de aanlegwerkzaamheden van het kruispunt een aangepaste route. Buslijnen 1, 2, 3, 10, 12 en 83 rijden door het centrum via de Eekwal, Jufferenwal en Buitenkant.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Wat een onoverzichtelijk kruispunt gaat dit worden in de busbaan van “niets naar nergens”. Wie heeft dit bedacht? Gaat geheid binnen 3 jaar na oplevering opnieuw op de kop. Vernietiging van maatschappelijk kapitaal!


  ⚠️ Meld

 2. Precies zoals joannes zegt , geen woord gelogen , en zo gaat dat in zwolle.
  Ik zie de rij nu al staan vanaf de IJsselallee naar de media markt parkeerplaats die NOG steeds niet is aangepast.
  Maar we zullen zien!  ⚠️ Meld

 3. Even iets anders over het verkeer, ik kom net van buiten en de Lantarenpalen zijn nog allemaal uit, weet iemand waarom dit is?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.