Frion showt talent op derde Frion Festival

Zwolle – Op zondag 17 mei vindt de derde editie van het Frion Festival plaats in Zwolle. Een grensverleggend evenement waarbij het veelzijdige talent van mensen met een beperking centraal staat. De organisatie van het festival ligt bij de stichting Vrienden van Frion en speelt zich af in en om Theater de Spiegel in Zwolle. Bezoekers kunnen hier terecht voor een markt, theatervoorstelling, workshops, een muzikale show. ’s Avonds is er voor de sponsoren een afsluitend buffet, inclusief een veiling van kunstwerken. Met de opbrengst van dit fantastische evenement kan de Vrienden van Frion wensen van mensen met een verstandelijke beperking vervullen.

14-04-2013_frionmiddag_in_de_spiegel_04.jpg

Ook dit jaar raken bezoekers ongetwijfeld helemaal ondersteboven van het verrassende talent binnen Frion. Het doel van dit festival is 2-ledig. Enerzijds wil de Vrienden van Frion inkomsten genereren om in de rest van het jaar wensen van mensen met een verstandelijke beperking te kunnen vervullen. Maar anderzijds is het festival al een vervulling van veel wensen. Zowel bekend als onbekend talent staat op het podium, een mooie combinatie.

Vanaf 12:00 uur kunnen bezoekers terecht op een markt met mooie producten. Deze producten zijn gemaakt in de verschillende werklocaties en kunstateliers van Frion. Ook is er een buitenpodium. De bezoekers kunnen deelnemen aan allerlei leuke workshops en er zijn lekkere versnaperingen te krijgen. Ook voor kinderen valt een hoop te beleven. Er is een kidsclub en een treintje rijdt op en rondom het terrein van Theater De Spiegel. Studenten van Landstede verzorgen opvang van de allerkleinsten.

Muzikale show met veel artiesten
Om 15:00 uur start een spectaculaire, muzikale show in de Rabozaal. Frion artiesten staan hierbij samen met bekende Zwolse artiesten op het podium. Kaarten zijn te bestellen via Theater De Spiegel en kosten € 15,00. Medewerking wordt verleend door: Cindy Outshoorn, Sander Dol, Geert Leurink, Peppersweet, Margriet Bruggemans, Henk Klompenmaker, Leen Ripke, Martijn Koning, Hans Bijzet, Niels Zwaan, The Bellymen en vele Frion artiesten.

Wensen vervullen
‘s Avonds is er voor de sponsoren een buffet met een veiling. Vorig jaar was het festival een groot succes. Niet alleen omdat het een uniek ontmoetingsmoment creëerde tussen mensen met en zonder beperking, maar ook in financieel opzicht. De Vrienden van Frion gebruikt de opbrengst om wensen van cliënten te kunnen vervullen.

Artikel delen: