Bouw Hospice Zwolle van start gegaan

Zwolle – Op donderdag 30 april is officieel de nieuwbouw van Hospice Zwolle van start gegaan. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst zijn de zonnepanelen die boven op de bouwketen staan aangesloten door wethouder Nelleke Vedelaar. Deze duurzame bronnen maken het mogelijk om de bouw energieneutraal te realiseren. Daarmee sluit de energievoorziening van de bouw aan op het ontwerp; een eerste hospice in Nederland dat energieneutraal is.

hospice_zwolle_vedelaar.jpg

Hospice Zwolle wordt een gastvrij huis voor iedereen die naar verwachting nog slechts korte tijd te leven heeft. Een huiselijk verblijf waar mensen hun leven tot het einde toe zo comfortabel mogelijk en op eigen wijze kunnen invullen. Iedereen is welkom, ongeacht de aard van de ziekte, levensbeschouwing, inkomen of leeftijd. Het huis wordt voorzien van specifieke voorzieningen voor jongeren.

Voor stichting Hospice Zwolle is de start van de bouw een belangrijk moment, benoemde Erik Meulemans in zijn speech. "Na alle voorbereidingen gaat het nu écht concreet worden". De komst van Hospice Zwolle voegt iets extra’s toe aan de stad, als corporaties kunnen wij hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan de maatschappij, geeft Gerke Brouwer aan. In het unieke ontwerp dat straks ruimte biedt aan vijf gastenkamers, is zorggedragen voor een zo laag mogelijke energievraag door de goede isolatie in de schil. Alle benodigde energie wordt opgewekt door de zonnepanelen.

Het huis is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Stichting Hospice Zwolle en de Zwolse woningcorporaties SWZ en Openbaar Belang. Het ontwerp van de hospice is getekend door architectenbureau Sacon. De realisatie van de nieuwbouw ligt bij Openbaar Belang en wordt uitgevoerd door Nijhuis Bouw B.V. en haar consortium. Na de oplevering, die gepland staat in de herfst van 2015 gaat Stichting Hospice Zwolle het huren en is de opening naar verwachting in november.

Het bestuur van Stichting Hospice Zwolle is erg blij dat er nu concreet uitzicht is op het verwezenlijken van haar hartenwens die ook voor veel Zwollenaren geldt: het realiseren van een bijna-thuis-huis in Zwolle. Kijk voor meer informatie op: http://www.hospicezwolle.nl/

Artikel delen: