John Kerstens spreekt op 1 mei-viering Zwolle

Zwolle – Tweede Kamerlid John Kerstens zal dit jaar aanwezig zijn op de jaarlijkse 1 mei-viering van de PvdA Zwolle op begraafplaats Kranenburg.

Tijdens de 1 mei-viering worden bloemen gelegd bij het graf van Horreus de Haas, een sociaaldemocratische dominee die zich tijdens de oorlogsjaren fel verzette tegen de Jodenvervolging. Ook wordt het graf van Helmig Jan van der Vegt bezocht. Van der Vegt was één van de oprichters van de SDAP, de voorloper van de PvdA. John Kerstens en Jan Slijkhuis, raadslid voor de PvdA-Zwolle, zullen bij de graven een een toespraak houden. John staat stil bij het thema ‘Goed Werk’. Jan trekt in zijn toespraak parallellen tussen nu en de periode rond de Tweede Wereldoorlog naar aanleiding van 70 jaar bevrijding.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 1 mei 2015 op begraafplaats Kranenburg aan de Kranenburgerweg 5 te Zwolle en start om 10.15 uur bij de ingang van de begraafplaats. De bijeenkomst wordt afgesloten in theehuis de Agnietenberg, waar ook stil wordt gestaan bij de jubilarissen die 25, 50 of 65 jaar lid zijn van de PvdA.
Zowel leden van de Partij van de Arbeid als belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen!
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Lezende “Horreus de Haas”, da’s vast een grapje uit de fabeltjeskrant.
    @weblogZwolle, het is inmiddels 1 mei, geen 1 april meer.

Reageer