Promotie Dieze West naar Hoofdklasse dichtbij

Zwolle – De gehele week is in heel Zwolle voetbal het gesprek van de dag. Zal er aanstaande zondag historie worden geschreven? Uiteraard gaat de meeste aandacht uit naar PEC Zwolle, dat om 18.00 uur aftrapt in de kuip tegen FC Groningen, dat voor de tweede maal op rij de nationale beker kan veroveren. In de schaduw van deze wedstrijd staat een andere ploeg waar ook het woord trots hoogtij viert. Dieze West kan namelijk bij winst promoveren naar de Hoofdklasse.

Zondag om 14.00 uur is het zover, de aftrap van de wedstrijd tussen Rolder Boys en Dieze West. Wanneer Dieze West van de ploeg uit Rolde weet te winnen, of door puntverlies van concurrent SVBO, mag het zich kampioen van de eerste klasse F noemen. Iets wat aan het begin van dit seizoen niet zo vanzelf sprekend was voor de promovendus. De eerdere ontmoeting tussen Dieze West en Rolder Boys staat bij de spelers van Dieze West nog in het geheugen gegrift. De ploeg uit Zwolle is het afgelopen seizoen nauwelijks te verslaan, maar laat nu net Rolder Boys één van de ploegen zijn die dat wel is gelukt. Eerder dit jaar in Zwolle stond er naar 90 minuten een 3-6 eindstand op het scorebord.

Rolder Boys dat de afgelopen 2 maand geen enkele overwinning boekte moet nog enkele punten verzamelen om zich veilig te spelen. De kans dat zij nacompetitie moeten gaan spelen is niet groot, maar theoretisch is dit nog zeker mogelijk. Het zal dus een wedstrijd worden waar voor beide ploegen de belangen groot zijn. Spits Lodewijk de Vries rekent op een goed resultaat: “Zij zijn nagenoeg veilig en zitten in een mindere fase, bij ons is dat anders.” Dieze West speelt het gehele seizoen al constant en is bij vlagen alleen ontevreden over het gemiste aantal kansen. “Het is belangrijk dat we goed met de spanning rondom het eventuele kampioenschap omgaan. Zolang we geconcentreerd en ontspannen blijven, komen de goals vanzelf” zegt de goaltjesdief vol vertrouwen.

Ondanks het vertrouwen, dat er zowel voor Dieze West en PEC Zwolle is, zal het nagelbijten worden in Zwolle en omgeving.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.