HTC blaast meer leven in Beach Soccerveld

Zwolle – Voetbalvereniging sv HTC neemt het beach soccerveld dat zich op de Pelikaan bevindt in beheer. De club wil flink aan de weg timmeren met beach soccer. Sv HTC heeft met de Sport Campus de Pelikaan afspraken gemaakt over het medegebruik van het veld. Op deze wijze kan ook het commerciële belang worden behartigd en een optimaal gebruik geborgd.

 

De club wil het aantal activiteiten op het veld flink verhogen en een breder aanbod van het beach soccer ontwikkelen. Een logische keus voor sv HTC die aan de andere kant van de Haersterveerweg zijn activiteiten uitbreidt. Het beachveld is in de afgelopen jaren in beheer geweest van de Stichting de Pelikaan. Het is het resultaat van de NOC*NSF proeftuin die enkele jaren geleden door de sportclubs op de Pelikaan werd ontwikkeld. De Stichting de Pelikaan en sv HTC hebben een contract ondertekend, waarin de afspraken zijn opgenomen. Voorzitter Gerrit Schilstra is zeer ingenomen met deze afspraken: “Op deze wijze worden doelstellingen van de Proeftuin nog eens onderstreept, namelijk om het sportaanbod te vergroten en sportverenigingen sterker te maken.”

Ook voorzitter Rob van Dijk van sv HTC uitermate tevreden: ”Beachsoccer de Pelikaan heeft inmiddels een naam. Het beach soccerteam draait op het hoogste niveau mee, dat moet kansen bieden voor een breder aanbod binnen onze vereniging.” Ook Thijs Jan van den Berg van de Sport Campus ziet mogelijkheden om het beach soccerveld voor zijn Sport Campus in te zetten: “ .. daarvoor zijn goede afspraken en is afstemming over activiteiten nodig. Dat hebben we nu vastgelegd en geregeld.  We kunnen aan de slag met beach soccer en andere beach sporten op de Pelikaan!”

Artikel delen:

Reageer