VVD Zwolle tegen illegale opvang asielzoekers

Zwolle – Voor de VVD Zwolle wordt met het BBB-akkoord aan twee belangrijke voorwaarden voldaan: er wordt gewerkt aan een grotere terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers naar het land van herkomst en er komt geen uitzichtloze opvang voor hen die niet meewerken aan terugkeer.

bbb.jpg 

De Tweede Kamer debatteerde 30 april over het Bed-Bad-Brood (BBB)-akkoord. Hieruit bleek, volgens de VVD, dat het kabinet welwillend is met gemeenten om de tafel te gaan om meer duidelijkheid te bieden in de uitwerking van dit akkoord en de positie van gemeenten als het gaat om een BBB-voorziening. De VVD Zwolle is het eens met het BBB-akkoord dat is gesloten, maar ziet ook dat het gevolg voor gemeenten nog niet concreet genoeg is. Daarom heeft de partij vorige week samen met de andere Zwolse politieke partijen een brief aan het college gestuurd die oproept om meer duidelijkheid van het Rijk te krijgen. De open houding van het kabinet in het debat van afgelopen donderdag geeft de VVD vertrouwen dat die helderheid er komt.

Het BBB-akkoord houdt in dat de vijf grote steden voor korte tijd nog BBB-opvang kunnen verlenen om een overgangsperiode te creëren voor de vreemdelingen die terug moeten keren. Zwolle hoort daar niet bij. Wat de VVD betreft hoeft de gemeente Zwolle daarom ook geen opvang meer te ondersteunen voor asielzoekers die door de rechter terug zijn gestuurd.
 
In het BBB-akkoord staat namelijk dat gemeenten die dit wel doen, een korting krijgen op de geldstromen vanuit het Rijk. Die sanctionering ligt nog steeds op tafel als gemeenten niet slagen om tot overeenstemming te komen over de uitvoering van het akkoord, liet premier Rutte gisteren in het debat merken. De brief die met de andere partijen aan het college is gestuurd, vraagt onder andere hoe zwaar die kortingen zijn. Met de grote financiële opgave waar Zwolle nog voor staat, met name in het sociale domein, is het voor de VVD oneerlijk om de situatie van de mensen die voor hun zorg afhankelijk zijn van een gemeentelijk sociale voorziening, in gevaar te brengen voor illegale opvang.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Hmm, ik zou juist denken dat de VVD niet zo kortzichtig is om mee te gaan met vanallerlei dingen die niet kunnen, maar juist mogelijkheden zoekt, schept voor dingen die WEL kunnen. De luitjes van de VVD hebben de ondernemers aan boord. Ik denk bijna ‘TOE DAN’, stap over niet ter zake doende dingetjes heen. Maak en regel het zo dat deze mensen welkom zijn. Of is dat teveel gevraagd?  ⚠️ Meld

 2. 20% van beleid VVD is gericht op de PVV, dé concurrent voor de toekomst. Ze willen de twijfelende kiezers terug.


  ⚠️ Meld

 3. illegalen hebben hele procedures mogen doorlopen en hebben geen recht op verblijf. dit zijn dus economische uitzuigers

  wegwezen met die illegalen.


  ⚠️ Meld

 4. Bericht door KWB, op 2 mei 2015 11:05
  Regels zijn regels, daar moet iedereen zich aanhouden.

  En zo moet Nederland zich houden aan de Europese regels, maar lapt de regeringspartij de VVD die aan z’n laars…

  Ik denk dat dit kabinet geen lang leven meer beschoren is.
  Deze kwestie zal nog wel even door blijven etteren.


  ⚠️ Meld

 5. Uitgeprocedeerd is wegwezen. Als dat kan in andere landen zoals Frankrijk of Duitsland, moet het hier ook kunnen.

  Geef ze die 5000 euro mee waar ze recht op hebben, scheelt handen vol aan uitkeringen. Ik en mijn kinderen werken wel voor die 5000 euro….


  ⚠️ Meld

 6. KWB, das natuurlijk onzin. Uitgeprocedeerden krijgen uiteraard geen uitkering dus dat kost ons niets. Het maar al opsluiten en proberen uit te zetten kost ons wel heel veel geld en lukt vervolgens ook nog eens meestal niet. En in tegenstelling tot Frankrijk biedt Duitsland deze mensen juist wel BBB.
  Veruit de meesten mensen die hier illegaal verblijven hebben deze BBB-regeling helemaal niet nodig. Die redden zichzelf met behulp van familie en vrienden. We hebben het in Zwolle over misschien een tiental mensen die het zonder deze regeling niet redt. Zet dat tegenover de kosten die gemaakt worden door hen, en ook de velen die niet eens een beroep doen op gemeenschapsgeld, in de gevangenis te zetten. En ze vervolgens na een half jaar of jaar weer vrij te moeten laten omdat uitzetten niet lukt.
  Niet willen opvangen omdat het geld kost is één ding, wel bakken met geld uitgeven om ze, te vergeefs proberen uit te zetten is krankzinnig


  ⚠️ Meld

 7. Uh….geloof niet

  Bericht door KWB, op 2 mei 2015 11:22

  Uitgeprocedeerd is wegwezen. Als dat kan in andere landen zoals Frankrijk of Duitsland, moet het hier ook kunnen.

  dat je vergelijking helemaal op gaat. Hoe stond men in Duitsland wel niet te steigeren toen hoopvolle, naar hulp, veiligheid en bescherming hunkerende mensen…in Duitsland werden bedreigd?

  En denk je dat de ruziënde pa en dochter Le Pen in La douce Frans echt krijgen wat ze willen? Je weet toch wel welke partij de President momenteel levert?

  En, beste KWB, hoe gaat het bijvoorbeeld in GB aflopen mbt de verdeling van de macht, de politiek (die het beleid bepaald)?

  Denk je écht dat “UK Independence Party (UKIP)” daar de macht gaat grijpen 😮


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.