Nu al animo voor Schipper mag ik ook eens varen?

Zwolle – Twee passagiers die vertellen waarom ze graag met de Stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen? op de Nederlandse wateren een vaarvakantie willen meemaken. Op de ArieV wordt hard gewerkt. Het schip zal niet eerder dan volgend voorjaar gaan varen, maar nu zijn er al aanvragen.
 
 https://youtu.be/CG2rr-gnETg
 
De doelstelling van de stichting is het voorzien in een zorgeloze vaarvakantie of werkweek voor mensen met beperkingen. De stichting heeft ten doel het voorzien in een zorgeloze vaarvakantie of werkweek voor mensen met beperkingen en hun familie of verzorgers. Om het doel te bereiken is er een schip aangekocht dat is ingericht voor vaarvakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo is er een traplift, aangepaste badkamer en is het hele schip, zelfs de stuurhut, rolstoeltoegankelijk. Tevens is er is een heerlijk zonnedek. Kortom, een schip waarin mensen ongedwongen een aantal dagen onder elkaar kunnen zijn, genietend van de vaart. Een schip waarop ze desgewenst zelf hun eten kunnen bereiden, of dat laten verzorgen door een van onze vrijwilligers en stagiaires.

Het schip is bijzonder in zijn soort, want het is rolstoel toegankelijk, geschikt voor max 12 personen, d.w.z. een leefgroep met begeleiding, één of twee families met een gehandicapt familielid. Van zo’n type schip vaart er nog slechts één ander schip in Nederland.

Doelgroepen

Mensen met beperkingen, zoals het syndroom van Down; mensen met stoornissen in het autistisch spectrum; verstandelijk beperkten; mensen met lichamelijke beperkingen; mensen met psychiatrische beperkingen en stoornissen; mensen met Alzheimer; oud-schippers; gezinnen met gehandicapten; kunstenaars met beperkingen; vrijwilligers (opleidingen, clinics).

De stichting bestaat uit een groep enthousiastelingen waaronder ouders van mensen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen.

Email: info@schippermagikookeensvaren.nl

Artikel delen: