Jongens mishandeld in Berkum

Voor een supermarkt aan de Campherbeeklaan, in Berkum, zijn maandagmiddag 8 oktober, tussen 12.30 en 13.00 uur, twee jongens uit Dalfsen ( 14 en 15 jaar ) mishandeld. Het tweetal werd geslagen en geschopt door knapen uit een groepje van zeven man. Daarbij was sprake van vijf blanke en twee getinte jongens in de leeftijd van 16 á 17 jaar, die uit de supermarkt kwamen.

Van deze schermutselingen zijn volgens de slachtoffers meerdere volwassenen getuige geweest, hen is zelf tevergeefs om hulp gevraagd. De politie wil graag in contact komen met deze getuigen en vraagt hen contact met haar op te nemen via 0900-8844 . Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Ach ja, Berkum, het kerkdorpje waar men zegt de normen en waarden hoog in het vaandel te hebben staan.
  Maar als het er op aan komt om daadwerkelijk hulp te bieden aan mensen in nood toont men geen daadkracht… :'( >:(


  Maak melding

 2. Joop, wat zou jij doen dan?
  Apathisch toekijken en er daarna schande van spreken?
  Enkele jaren geleden werd in Venlo René Steegmans op straat voor een supermarkt dood geslagen terwijl er velen stonden toe te kijken zonder dat ook maar iemand in greep….


  Maak melding

 3. En toch. Je kent ongetwijfeld ook wel de verhalen waarbij wel iemand tussenbeiden gekomen is waarbij diegene het moest ontgelden (en het zelfs met de dood moest bekopen).

  Het is makkelijk praten en ik sluit me helemaal bij je aan maar ik vraag me af wat ik daadwerkelijk zou doen op zo’n moment….. :-


  Maak melding

 4. Hahaha, Joop, kom op. Verder als spierballentaal op dit gastenboek kom jij toch niet…
  Ik vind het ook erg jammer dat dit gebeurt is.Ik denk dat we tegenwoordig toch genoeg weten van de mogelijkheden die je hebt om niet direct fysiek in te hoeven grijpen, maar waar je een slachtoffer wel mee kan helpen? Kenmerken van de daders onthouden. Anoniem tippen of zelf de politie bellen?
  Andere mensen mobiliseren?
  Het is wel makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maarja…


  Maak melding

 5. @Dus

  Respect is iets dat verdiend kan/moet worden en dan met name door daden te tonen en niet door louter allerlei zaken met de mond te belijden.
  In dit geval verdienen Berkum en haar bewoners dus echt geen respect, verre van dat zelfs.

  En jouw vraag over de kerk en wat daar mis mee is?
  Als deze vraag ingegeven is door het gebruik van het woord kerkdorp; dit is een algemeen gangbaar en gehanteerd begrip t.a.v. dergelijke gemeenschappen.
  De term wordt ook vaak gebezigd om de (landelijke) karakteristieken van een dergelijke gemeenschap weer te geven, bijv. ter promotie van het kerkdorp en haar vermeende gemeenschapszin, of door makelaars om het aangebodene aantrekkelijker te doen lijken.

  Verder denk ik dat een dergelijke discussie niet gevoerd hoeft te worden binnen dit topic, maar als je toch iets wilt lezen of weten wat er o.a. met de kerk mis is moet je maar op deze website kijken[/url].
  Let wel, er bestaat voor mij een enorm verschil tussen kerk en geloof… en zoek/vind ten allen tijde je eigen waarheid. 😉


  Maak melding

Reageer