Speurhond vindt koperdieven

Zwolle – De politie in Zwolle heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 2 mei vijf mannen aangehouden voor diefstal van koper. De mannen zijn ingesloten en krijgen proces-verbaal. Agenten kregen rond 02.30 uur de melding van een beveiliger dat er verdachte personen waren gezien op een bedrijfsterrein aan de Marsweg in Zwolle. De mannen zouden zich ophouden tussen rollen koper die op het bedrijfsterrein lagen opgeslagen. Diverse eenheden zijn naar de melding gegaan. Ook werd een speurhond ingezet.

De mannen waren bij het zien van de politie weggevlucht en hadden zich verstopt. Mede dankzij de hulp van de speurhond werden uiteindelijk vijf mannen op verschillende plekken rondom het bedrijfsterrein aangetroffen en aangehouden. Twee mannen hadden zich zelfs gedeeltelijk in het water verstopt. De mannen (19, 24, 24, 26 en 31 jaar), zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleken stukken koperen kabels te hebben afgezaagd. In de omgeving waar de mannen werden aangetroffen, troffen agenten ondermeer gereedschap aan. De auto waarin ze reden is voor onderzoek in beslag genomen. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Hoe kunnen mannen zonder vaste woon-of verblijfplaats een auto op hun naam hebben staan dan? volgens mij kan dat niet en dat levert dus naast de diefstal een tweede wetsovertreding op.
  Raar dat de politie dit afdoet met een papiertje (proces-verbaal)
  en die mannen zonder verblijfsadres?….. die zien we nooit meer terug:D


  ⚠️ Meld

 2. De auto hoeft natuurlijk niet op hun naam te staan. Of ?berhaupt geregistreerd staan in Nederland. Of gewoon ‘normaal’ ogend, waardoor op de openbare weg de wagen geen aandacht trekt. Of geregistreerd op een postadres waar de mannen niet woonzaam zijn. Legio opties…


  ⚠️ Meld

 3. @Veldwachter

  Een dakloze kan wel een auto hebben, men noemt dit ook wel een cabrio…smilies/smiley.gif

  Dat noem ik hou humor!!!:):)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.