PEC Zwolle verliest bekerfinale van FC Groningen

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagavond de bekerfinale tegen FC Groningen verloren met 0-2. De titelhouder moest na rust het hoofd buigen door twee goals van Albert Rusnák. 

03-05-2015_bekerfinale_pec-groningen_roterdam_01.jpg 

Een vliegende start voor FC Groningen, dat via Michael de Leeuw al binnen de minuut bijna trefzeker was. Het plan om de bal met gevoel langs Warner Hahn de lange hoek in te sturen, ging niet door omdat het leer via een Zwols lichaam van richting werd veranderd. De Leeuw was niet veel later bij een corner opnieuw gevaarlijk. Langzaam kwam ook PEC Zwolle in de buurt van het Groninger doel. Joost Broerse probeerde het als eerste met een halve omhaal. De grootste kans kwam op naam van de gevaarlijkste man aan Zwolse zijde, Jody Lukoki. Een keer niet over links maar over rechts, dribbelde de flankspeler langs vier Groningers. Het schot scheerde maar net langs de verre hoek.

03-05-2015_bekerfinale_pec-groningen_roterdam_02.jpg

03-05-2015_bekerfinale_pec-groningen_roterdam_03.jpg 

03-05-2015_bekerfinale_pec-groningen_roterdam_05.jpg 

De Leeuw was ook direct na rust de eerste speler met een enorme kans. Oog in oog met Hahn, voorkwam de doelman met het linkerbeen een zeker doelpunt. Sergio Padt was aan de overkant even later belangrijk met een redding op een schot van Ryan Thomas. Na een dik uur voetballen nam FC Groningen dan toch de leiding. Albert Rusnák schoot net binnen het strafschopgebied met een droge knal raak. Onderweg werd de bal nog licht getoucheerd, maar Hahn was kansloos. Diezelfde Rusnák blies een nieuw bekersprookje voor PEC Zwolle een kwartier voor tijd definitief uit. Een voorzet van invaller Jarchinio Antonia viel bij de tweede paal voor de voeten van de Slowaak. Met een bekeken schot gaf de speler, die voor de winterstop nog furore maakte in het shirt van SC Cambuur, Hahn opnieuw het nakijken.

 03-05-2015_bekerfinale_pec-groningen_roterdam_07.jpg

03-05-2015_bekerfinale_pec-groningen_roterdam_08.jpg

03-05-2015_bekerfinale_pec-groningen_roterdam_09.jpg

Met Stef Nijland en Sheraldo Becker in de ploeg voor Thomas Lam en Ryan Thomas, probeerde Ron Jans nog wel een slotoffensief te forceren, maar Zwolle was niet bij machte om de aansluitingstreffer te maken. Alleen Stef Nijland was nog dichtbij, maar zijn treffer werd afgekeurd. Zo kwam er geen bekerprolongatie voor de Blauwvingers.

"We zijn iets kwijtgeraakt vandaag", sprak Jans op de persconferentie. "Kun je nu kwaad worden? Nee. Het zat er niet in vandaag. We komen morgenochtend bij elkaar en dan ronden we dit af." Voor Joost Broerse, die na dit seizoen stopt met profvoetbal, waren de druiven ook zuur. "Een finale verliezen is gewoon verschrikkelijk. Dan wil je zo snel mogelijk weg hier", besloot de routinier.

03-05-2015_bekerfinale_pec-groningen_roterdam_10.jpg

03-05-2015_bekerfinale_pec-groningen_roterdam_11.jpg

03-05-2015_bekerfinale_pec-groningen_roterdam_12.jpg

 03-05-2015_bekerfinale_pec-groningen_roterdam_13.jpg 

PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Lam (Becker/81), Broerse (Sainsbury/65), Van Hintum; Saymak, Drost, Rienstra; Lukoki, Necid, Thomas (Nijland/81).

FC Groningen: Padt, Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet (Hateboer/46), Mahi (Antonia/62), Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak; Chery, De Leeuw (Bacuna/86).

Scoreverloop: 64′ Rusnák 0-1, 75′ Rusnák 0-2

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 75
 1. Ik denk dat PEC een mooi bedrag krijgt van Groningen om daarmee uit cat.1 te komen, kortom afgesproken werk, PEC blij en Groningen ook daar zij eindelijk weer eens Europees voetbal spelen. Commercieel prima, maar het heeft niets met sport te maken. Laat officiële instanties dit maar eens uitzoeken.


  Maak melding

 2. Balen, maar het is niet anders. Groningen was eigenlijk helemaal niet zo sterk maar PEC speelde nog zwakker. Dan houdt het op natuurlijk. Gefeliciteerd Groningen.


  Maak melding

 3. Jammer, jammer, jammer. PEC is er niet in geslaagd de zwakke reeks van de afgelopen maanden te doorbreken. Groningen was feller en heeft met Rusnak, Antonia en een briljante Bottegin simpelweg meer kwaliteit. Chemie tussen de groep en Jans lijkt uitgewerkt, het is allemaal zeer zwak de laatste tijd. Maar volgens seizoen gewoon weer nieuwe kansen!


  Maak melding

 4. Net terug, terecht verloren. Groningen was vandaag gewoon beter. Iemand de schuld geven heeft geen zin, dan ben je gewoon een slecht verliezer. Punt.


  Maak melding

 5. Tot de 1-0 had het beide kanten opgekunt zonder dat Zwolle goed speelde, het was gewoon slecht. Daarna was het ook wel gedaan. Wel lekkere sfeer gemaakt! De organisatie in het geheel was van een bedenkelijk niveau, dan bedoel ik de organisatie met de bussen die te laat vertrokken en heel erg omreden en de chaos bij de Kuip, het was overvol.


  Maak melding

 6. @Trotse Zwollenaar
  Eens, het omrijden kan ik enigszins nog begrijpen vanwege het volk uit Groningen. Maar het vertrekken was een ramp. 1 1/2 uur in een stilstaande bus gezeten, ook nog een uur voor de hekken van de Kuip gestaan, wat ging dat langzaam. Het hele feest op het feestplein was al voorbij. Ook nog bijna alle wc afgesloten. Het leek wel of die Rotterdammers bewust de boel aan het verzieken waren want ik kan me niet voorstellen dat dit ook bij iedere thuiswedstrijd van die Rotterdammers gebeurd. Vorige jaar liep het een stuk gesmeerder, ook niet perfect maar wel beter.


  Maak melding

 7. Terechte winst voor Groningen. Pec speelde net als de laatste weken erg slecht. Waarom Necid speelde is mij een raadsel, heeft geen bal goed geraakt. Nijland had er direct na rust in gemoeten. Lukoki: veel geren en hoop gebaar maar weinig rendement.
  Nu maar hopen op de play offs, maar ik heb er een hard hoofd in.


  Maak melding

 8. Je staat er strak op Han! Wel jammer dat Harry geen takje kon vinden op op de voorgrond te inspireren. 😉

  Ook jammer dat onze busjuf zo streng was voor Harry….geweldig dat ze al rijdend al snel ontdooide met haar verschrikkelijk lieve hostess (steward bij Heerenveen)…..En jammer dat je die beide broers uit Zwolle niet kon vastleggen. Waarvan er 1….de meest creactieve speed-songwriter is dit ik ken…..vooral uberknap dat ie het subtiel wist te houden 8)

  Ja, daar genoten wij als broertjes ook enorm van: strijdliederen die zwaar-uitnodigden tot meebreeren. Het was gewoon (sorry dat ik het schrijf)…………..beregezellig.
  Daniël Lohues zonet op Radio 2 met https://www.youtube.com/watch?v=LbQfhvaeDJQ
  Dan kan het Bevrijingsfestival, morgen, sowieso al niet meer stuk.


  Maak melding

 9. Zonde, zonde….Necid had er al veel eerder gewisseld moeten worden en waarom Jans met Saymak begon ipv Brama is me ook een raadsel. Saymak is al weken uit vorm, verschrikkelijk.

  Die parachutist van de politie was ook een mooie flater. Die boog net voor het binnenvliegen van de kuip af en moest ergens op de parkeerplaats landen?


  Maak melding

 10. Ook liep er een persoon rond, die ik nog nooit in een draf heb zien lopen 😮
  Kon hem in de loop groeten; gebeurt me bijna nooit 😮
  In ut stadion begreep ik de noodzaak van de draf….meneer paradeerde ineens op het veld
  😮

  Paar skuimers en burgers gekocht, kwam ik een 1/2 munt tekort. Was de beste amateurspelert van Zwolle e.o. gelukkig bereid die bij te lappen. Maar waarom stond die ras-Westenholtenaar ineens BUITEN te chillen? Ok die dametjes van de ut eten en drinken waren lief, maar toch?

  * wel mooi dat wij Westenholtenaren altijd een apart slag zullen blijven :-*


  Maak melding

 11. Jammer maar helaas, hopelijk volgend seizoen nieuw bekersucces. Ik ben benieuwd of Adriaantje Visser de verwachte bekerwinst al meegenomen had in de begroting voor volgend seizoen. PEC zit nog steeds in categorie 1 bij de KNVB, erg zorgwekkend!


  Maak melding

 12. @Dick; Nee Adriaan Visser is een mooi-weer speler die het financieel niet met de club voor elkaar heeft. Bij een vorige voorzitter gingen de bakstenen door de ruiten, deze man komt overal mee weg. De vraag is; voor hoe lang nog?


  Maak melding

 13. @Leonardo: Met het verhaal dat PEC de afgelopen jaren ver boven z’n stand presteert kan ik wel begrijpen dat er wat groeipijnen ontstaan in de financiële zin. Dat kun je Visser niet echt kwalijk nemen. Maar dat kan niet jaren voortduren: PEC mag geen FC Twente worden (in de zin van financiële instabiliteit dan).


  Maak melding

 14. Jammer dat de sfeeractie van gisteren 7.000 euro gisteren weggegooid geld was.
  Een doek dat doormidden scheurde en verder wat lullige plastic vlaggetjes.
  Die dingen doen mij denken aan Ajax publiek.
  Net zoals AZ de klappertjes heeft.
  Er was duidelijk meer aandacht besteed aan de acties aan de overzijde.
  Op op dat vlak hebben zij gewonnen.

  Spijtig dat de beker niet in Zwolle is gebleven en PEC via de Plaf off een plaatsje in de EL veilig moet stellen.
  En als wij realisctisch zijn dan is dat met de huidige vorm, en domper van gisteren, niet haalbaar.

  Het huidige bestuur krijgt mijn complimenten voor het bewerkstelligen van zoveel succes met een kleine club.
  Maar de moeilijkste taak zal nu opgepakt moeten worden DE FINANCIEN.

  Het niet halen van europees voetbal is direct een streep door de stadionuitbreiding. Daar stemt de KNVB niet mee in.
  Wel of geen EL spelen scheelt direct 3000 nieuwe seizoenskaarthouders.
  De druk op de beleidsbepalers van de club zal nu enorm toenemen omdat voor iedere nieuwe speler toestemming aan de KNVB gevraagd moet worden.
  De sponsorinkomsten zullen teruglopen ondanks de aanstelling van Joost als directeur en Jurian Meijntjes als commercieel manager.
  Een aantal grote bedrijven zal nu FC Groningen sponsoren ipv PEC.
  Puur vanuit de wetenschap dat zij wel 6 wedstrijden EL spelen en wij niet.
  Er zullen ook genoeg sponsoren afhaken nu PEC (vermoedelijk) over de top is.
  Wie wint heeft vrienden………

  Nijland en Necid spelen komend seizoen niet in Zwolle.
  Wat gaat er gebeuren Thomas, Saymak, Drost en Sainbruy.
  Daar gaan er geheid 2 van weg.
  En ik acht de kans klein dan Hahn volgend seizoen onder de lat staat bij PEC.
  En het is zelfs niet ondenkbaar dat Jans naar de Bundesliga vertrekt.
  Wij hebben twee mooie seizoenen meegemaakt onder zijn leiding.
  Welke uitdaging heeft hij nu nog bij PEC Zwolle?

  Financieel is PEC verre van gezond en ik hoop dat Dhr. Visser de club snel gezond weet te maken.
  Doelstelling komend seizoen handhaven en financieel gezond worden.
  Het is geen schande om nu een toontje lager te zingen na 4 succesjaren.

  In het oosten zijn wij nuchter, het boerenverstand zal snel terug moeten komen om de komende jaren in de middenmoot van de eredivisie mee te kunnen draaien.
  De uitgaven aanpassen aan de inkomsten.
  Zo werkt dat overal, behalve in het betaalde voetbal!


  Maak melding

 15. DamJan, heb je even in je glazen bol gekeken. Dapper dat je daar nu mee komt. De dag na een verloren beker finale. Maar de toekomst zal leren of je het goed gezien hebt in je glazen bol. Het volgende seizoen zal on leren op welke punten je voorspelling goed was.


  Maak melding

 16. Ja inderdaad de meest negatieve invalshoek. Er zullen inderdaad een paar spelers weg gaan, maar wel voor een mooi bedrag waarbij de club uit de financiële problemen kan komen. Een beetje fris bloed in de selectie lijkt mij wel goed, het voetbal heeft toch wel een hoog beton en afbraak gehalte gekregen. We moeten weer even terug naar de basis.
  En een seizoen zonder bekerfinale zal wel even wennen zijn. En het kan ook wel een jaar worden met degradatievoetbal dat we dan moeten overleven, hopelijk kan het stadion wel worden uitgebreidt om te blijven groeien, want stilstand is achteruitgang. Ik wil nog wel even benadrukken dat we trots mogen zijn op elkaar op de manier hoe wij achter de club staan!


  Maak melding

 17. Jullie kunnen dat een zure reactie vinden, maar DamJan heeft gelijk, onder het bewind van Adriaantje Visser is Zwolle in categorie 1 van de KNVB terechtgekomen, hij heeft er financieel dus een potje van gemaakt samen met de rest van de directie. Dat is de keiharde realiteit. PEC staat er bijzonder beroerd voor financieel, de gemeentegarantie bedraagt geen 3 ton, maar 1,5 miljoen. Het is welliswaar geen lening, maar ook geen luxe. Zwolle leeft op veel te grote voet en het kan dus weleens een minder seizoen worden dan de afgelopen jaren komend seizoen. Ik snap dat veel PEC supporters nog een roze bril op hebben met de recente (beker)successen in het achterhoofd, maar nu komt het er wel op aan. En meneer Visser is verantwoordelijk voor die puinhoop.


  Maak melding

 18. Pardon DamJan…

  Jammer dat de sfeeractie van gisteren 7.000 euro gisteren weggegooid geld was.

  * Mag ik jouw definitie van “sfeer”?
  * en wat doe jij zelf (ook in het dagelijks leven) wat als sfeerverhogend zou kunnen worden aangemerkt?


  Maak melding

 19. @Damjan
  Die vlaggetjes zijn geregeld door de KNVB, maar dat weet je niet als je de wedstrijd via de tv zit te bekijken.

  @Leonardo
  Je hebt nu wel duidelijk gemaakt dat je Adriaan Visser niet mag. Ik denk niet dat dit iemand hier verder iets interesseert.


  Maak melding

 20. Ik haak af als de voorzitter denigrerend “Adriaantje” genoemd wordt. En over de financiën van PEC is hier meer dan uitgebreid gediscussieerd. Het winnen van de beker zou inderdaad lucht hebben gegeven, maar ook zonder dat kan PEC de inkomsten en uitgaven weer in balans krijgen. Ik heb er vertrouwen in dat het bestuur daarop inzet, al dan niet onder toeziend oog van de KNVB.
  En het doemdenken van DamJan laat ik ook voor wat het waard is: de blik van een sombermans.


  Maak melding

 21. @ Damjan

  Pardon? Er worden hier honderden vrijwillige uren werk in gestoken door jongens die al meerdere grotere acties hebben gemaakt de afgelopen jaren. Omdat over een doek 5 meter inscheurd van de 100 meter is het gelijk weggegooid geld? Hoeveel uren heb jij de afgelopen 3 weken vrijwillig in de bekerfinale gestoken? Schaam je diep!


  Maak melding

 22. Ok dan is het dhr. A. Visser Dame, en Dick, de penningmeester kan verantwoordelijk worden gehouden voor de financiën, maar de directeur/voorzitter is eindverantwoordelijk en kan dus ook niet roepen dat hij er allemaal geen verstand van heeft of niet op de hoogte is. En Mike70, ik ken dhr. Visser niet persoonlijk, maar feit is dat PEC in categorie 1 zit, net als FC Twente, voorwaar zeker iets wat minimaal zorgwekkend genoemd mag worden, want daar zitten clubs niet omdat ze hun zaken zo goed voor elkaar hebben. Door de successen wordt dat feit nogal gebagatelliseerd, maar het is wel een vervelend feit. Leuker kan ik het niet maken en de supporters (geweldige fans trouwens, chapeau!) moeten rekening houden met mindere prestaties de komende jaren, of PEC moet ineens een grote hoofdsponsor vinden. Begrijp me niet verkeerd; ik gun PEC alle succes van de wereld, maar dat valt of staat met een verantwoord financieel beleid.


  Maak melding

 23. Leonardo, niemand ontkent dat categorie-1 slecht nieuws betekent. Of het meteen tot rampspoed leidt is vers 2. De KNVB houdt toezicht op de financiën en stelt eisen aan een te maken herstelplan. De bedoeling daarvan is nu juist om de zaakjes op orde te krijgen. Het is geen voorstadium van een faillissement, maar juist bedoeld om dat te voorkomen. PEC is in korte tijd gegroeid van eerste divisionist naar eredivisieclub. Dat vergde investeringen (stadion, extra eisen, spelers die passen bij eredivisie). Zo bezien valt een structureel tekort van 3 ton nog wel mee. Wat uiteraard niet wil zeggen dat PEC dat tekort niet moet zien weg te werken.  Maak melding

 24. Jurian Meijntjes als commercieel manager. Hoe kom je daarbij??
  MOET de hele familie Meijntjes een positie bij PEC krijgen, het lijkt er hard op.


  Maak melding

 25. Kan zijn Dame, maar daarom is het wel verdacht te noemen dat de garantstelling door de gemeente niet 300.000 euro meer is, maar het vijfvoudige! Dat vind ik nogal wat.


  Maak melding

 26. Helaas niet weer een beker..

  Mijn respect gaat uit naar de heren van de FEU!

  Wat een fantastisch groot spandoek!
  Was mijn 10 euro donatie zeker waard.

  Jammer van die scheur, maar ondanks dat, dank voor al jullie inzet en tijd die jullie vrijwillig in alle sfeeracties stoppen!!!

  Groeten

  Kees (vak 16)


  Maak melding

 27. Leonardo, die garantstelling is bedoeld voor een lening die PEC wil aangaan. Een lening is een incidentele baat, terwijl het tekort structureel is.


  Maak melding

 28. De reactie van Damjan vind ik wat over de top, maar er zit een flinke kern van waarheid in:

  De (onverwacht) vette jaren zijn waarschijnlijk voorbij. Het negatieve eigen vermogen is veel te hoog voor een club met deze begroting. Straks op het dieptepunt 2,8 miljoen negatief op een begroting van pak hem weg 11 miljoen.

  Het stoort mij ook dat hier weer mensen aan de discussie meedoen die de zaken afdoen als de normaalste zaak van de wereld. Deze mensen repten pas na de promotie weer over Zwolle. Zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die je gisteren in de Kuip een flinke duw moest verkopen voordat ze aan de kant gingen.


  Maak melding

 29. @ Damjan

  We hebben terecht verloren niet op voetbal gebied maar op tactisch inzicht van de trainer. Na de winterstop heeft Pec Zwolle geen fatsoenlijke wedstrijd meer gespeeld. Gisteren miste ik gogme, effectiviteit en vooral kracht. Voor mij heeft Fc Groningen een duidelijke KO gegeven die Pec Zwolle dit seizoen niet meer te boven zal komen.

  Het klopt dat Jurrian Meijntjes commercieel manager wordt en dat Dave Fitsch de deur uitgewerkt zal worden. Het kantoor is en zal de komende jaren alleen maar bestaan uit vriendjes van vriendjes die maar twee dingen kunnen en wel niks en helemoale niks en dat is noch te vulle. Dat is de mentaliteit de Visser en Jansen binnen zal brengen.

  In het Twenteland wordt Gerard Nijkamp steeds vaker genoemd als nieuwe technisch directeur van Fc Twente. Die kans schat ik zeer hoog in dat Gerard Nijkamp vertrekt naar Fc Twente.

  Ik ben benieuwd welke richting de club gaat en hoe de directie omgaat met deze tegenslag. Door het niet winnen van de beker heb je ruim vier miljoen euro misgelopen en dan is nog aan de lage kant. De gunfactor waarover onze voorzitter graag mag spreken ligt de komende tijd niet bij ons maar bij clubs als Willem II, Excelsior, Fc Groningen en Sc Cambuur omdat ze een prima prestatie hebben neergelegd.

  De voorzitter kan roepen de club loopt vooruit wat we gepland hebben maar dat is gel*l in de ruimte. De eerste financiële tegenslag heeft de club al gekregen met de tv-gelden deze zijn minder dan afgelopen jaar. De wethouder heeft gelogen op dit punt maar ook de heer Visser.

  Voor het nieuwe seizoen moet op technisch gebied heel wat gebeuren en ben benieuwd hoe de club dat doet. Want het eerste elftal moet scorend vermogen hebben, moordenaars die het vuile werk opknappen en iemand die de ballen tegenhoud.

  Mensen roepen we hebben een prima scouting mogen wel is goed achter de oren krabben. Fc Groningen betaald driehonderdduizend euro voor Rusnak. Pec Zwolle wil dit bedrag betalen voor een Jupiler League spits die geen enkele eredivisie ervaring heeft.

  Ben benieuwd welke richting Pec Zwolle gaat nemen met deze tegenslag.


  Maak melding

 30. Wat een zure druiven worden er weer gestampt. Het behalen van de finale is niet meer genoeg? De finale verliezen heeft opeens grote negatieve gevolgen? Dit is PEC Zwolle en 3 jaar geleden stonden we nog in de eerste divisie te kanjeren. Jullie kunnen me wat met je State of the Union benaderingen aan de Ceintuurbaan. Ik ben super trots op ons cluppie.
  Ik zeg:
  PEC FOREVER!  Maak melding

 31. “Ben benieuwd welke richting Pec Zwolle gaat nemen met deze tegenslag.”

  Wat een onzin, alsof PEC uberhaupt rekening gehouden had met weer een finaleplek in de beker. Dat was een bonus, een buitenkansje en helaas zonder opbrengst.
  We eindigen op plek 7-8, een waanzinnig sportief resultaat.


  Maak melding

 32. Voor de goede orde: een lening is geen bate (of baat?) maar een aangegane verplichting. En een structureel tekort is funest voor het voortbestaan. Is dat wat is bedoeld?


  Maak melding

 33. @Moo en Agusi

  De mentaliteit van Pec Zwolle was gisteren heel duidelijk mogen ipv moeten. Als je een modaal salaris krijgt moet je presteren en dat heeft gisteren de club niet gedaan.

  De heer Visser heeft in verschillende media aangegeven hoe ze het geld van de EL zouden gaan beheren. Met andere woorden ze hebben er tot een bepaalde hoogte rekening mee gehouden.

  Plaats 7-8 is een prima resultaat maar dan heb je het gezegd, want als je spits na de winterstop niet scoort, en sommige talentvolle spelers blijven stilstaan in hun ontwikkeling dan heb je wel een probleem.

  Voor de winterstop was het voetbal leuk maar na de winterstop vaak niet om aan te zien. Dit neem je wel mee naar de voorbereiding volgend seizoen.

  Het mogen zag je gisteren ook bij veel supporters want er was een groep die erbij liepen of ze naar het carnaval of naar het schaatsen gingen. Ik ga naar het voetbal om te winnen en dan moet alles uit de kast gehaald worden zelfs de vliegende tackles op de enkelbanden hoort daarbij. Pec Zwolle was gisteren zoals vaak weer de ideale schoonzonen die alles doen wat men vraagt.


  Maak melding

 34. @dr Jones

  Wat kun jij enorm uit je nek l#llen.

  Hoe kom je aan het getal 4 miljoen en zelfs nog meer schat jij terwijl iedereen over 2.3 miljoen heeft. Verschil dus minimaal 1.7 miljoen VERKLAAR NADER.

  Waarom maak jij je druk om Nijkamp
  Scouting is slecht dus indirect Nijkamp dus ook. Nijkamp heeft onlangs nog aangegeven gewoon bij PEC te blijven en wees eens eerlijk wie gaat er nu naar een club die er zo slecht ervoor staat.

  Momenteel ben jij die gene die de nederlaag (in jouw woorden) TEGENSLAG niet kan verwerken.

  Als ik kijk naar de begroting van PEC en wat PEC afgelopen 3 jaar heeft bereikt en dan kun je alleen maar trots zijn op zo’n mooie club.  Maak melding

 35. De bekende azijnzijkerts zijn weer wakker geworden! De 2,4 miljoen euro is heus niet begroot hoor, het was alleen een heel lekkere meevaller geweest. En over het publiek gesprokken: Het waren een aantal groepen die op zich zelf stonden in plaats van 18.000 man die als eé’én blok achter de club stonden en zongen. Als ik voor mezelf spreek heb ik er alles aan gedaan om de ploeg te steunen en de mensen om mij heen ook.


  Maak melding

 36. Tsja. Jammer dat er verloren is, ook al had ik dit wel ingecalculeerd. Vechtersmentaliteit heb ik niet gezien op het veld en ben het daarin wel eens met Dr. Jones. Verder gewoon trots op mijn club.

  Die lui van tifosi die op de 2e ring 1e rij zaten (ja, zaten, ga gewoon staan! Het is verdomme een finale!) en zeiden dat ze ons wel even van de 2e ring af zouden gooien als we niet heel gauw ergens anders gingen staan, wat zijn jullie zielig zeg. Blijf dan gewoon bij de volleybal.


  Maak melding

 37. @ dr. Jones
  De mentaliteit van de spelers? Zag je de tranen niet naar afloop? Het zat er niet in zondag, jammer maar helaas.
  En mag ik een linkje naar de uitzetting van Visser van de besteding van de miljoenen van de EL?

  De dip na de winterstop is spijtig maar verklaarbaar, anders waren wij een top 3 club, en dat is onmogelijk met deze begroting.
  En als de spits weinig fatsoenlijke voorzetten krijgt is scoren lastig. Maar Necid laat het hele team wel beter voetballen en is daarmee toch heel belangrijk, of zie jij dat ook al niet?

  Verkleedpartijtjes van supporters voor belangrijke wedstrijden horen erbij, dat is wereldwijd zo, zie de WK’s en EK’s. Werkt sfeerverhogend.


  Maak melding

 38. PEC heeft voor de zomerstop uitstekend gepresteerd. Het puntenaantal na de winterstop is dramatisch, net als het spel, dat kan. Al met al eindig je aergens tussen plek 6-8 en dat is prima. En wees reeel: zolang PEC de beker ziet as een grote prijs, blijft het een kleine club, maar dat komt ook overeen met de begroting. Sfeer in De Kuip was passend bij de clubs, maar altijd een beetje dubbel: een groot deel is klapvee a la Heerenveen en het Nederlands elftal, en dan heb je eenklein groepje die heel erg haar best doen om als ‘harde kern’ over te komen. Probleem is alleen dat elke serieuze club ze uitlacht, vooral als ze zoals vorig jaar tegen Feyenoord zelfs i eigen huis wegrennen voor de tegenstander. Kortom: wees trots op de sportieve prestaties, wees realistisch in verwachtingen en probeer je als echte supporter te gedragen ipv wannebe-hoolie of Thialf-sukkeltje.


  Maak melding

 39. @Moo

  Op verschillende voetbalsites heeft Visser gezegd wat ie zal doen met het geld als de club de dennenappel wint. Afgelopen donderdag en vrijdag is het op verschillende voetbalsite geplaatst.

  Vertel me maar dan hoe het kan dan je grote talenten stil blijven staan en dat je spits na de winterstop niet meer scoort. Dit is het tweede jaar dat de club dit overkomt dat na de winterstop zeer matig gepresteerd werd. Dat Necid geen fatsoenlijke ballen krijgt klopt maar dan is de technische staf verantwoordelijk om het te herstellen. De technische staf heeft meer dan elf spelers tot zijn beschikking.

  Ron Jans is een hele goede trainer voor Pec Zwolle de club is zijn niveau. Ron Jans komt tactisch inzicht te kort om in een grote competitie te werken. Als Jans in Duitsland zou werken en de spits scoort vier wedstrijden niet dan heb je wel de poppen aan het dansen.

  Heb je de oud Pec speler Eric Botteghin zien jennen bij onze spits Necid. Necid kwam niet aan voetballen toe omdat Botteghin met irritante gedrag onze Necid in de zak had. Terwijl als de wedstrijd afgelopen is Eric een hele aardige beschaafde jongeman is.

  @zwolle fan

  Het bedrag dat men verdient aan de poulefase EL is vele malen hoger dan de 2.4 miljoen euro die genoemd wordt Dit komt vooral dat je de wedstrijden zelf mag verkopen aan de hoogste bieder met daarnaast de verkoop van tickets in passe partout vorm en als je een goede commerciële afdeling hebt dan haal je ook daaruit extra geld.

  Gerard Nijkamp heeft in het radioprogramma binnenkant paal ook heel duidelijk aangegeven dat Fc Twente een hele mooie uitdaging is en het wel ziet zitten om dat aan de slag te gaan.

  Elke trainer en technisch directeur haalt goede spelers maar ook minder goede spelers. Deze technisch directeur heeft een aantal leuke spelers naar de club gehaald maar hij is medeverantwoordelijk en misschien wel de eindverantwoordelijke voor de twee grootste miskopen van de club en wel de spelers Labylle en Karagounis beide spelers hebben meer dan driehonderdduizend euro gekost vergeet dat niet. Daarnaast is de handelsgeest van Gerard Nijkamp niet bijzonder. Ook mag je de technisch directeur aanspreken en verantwoordelijk stellen over het jeugdvoetbal want uit de eigen jeugd komt weinig tot helemaal niks door.

  Als je om de prijzen speelt dan moet je af en toe over de limit gaan. In een halve finale en een finale is mogen niet meer van toepassing maar dan is het moeten. Want ik vind het raar de Pec Zwolle zich wel kan opladen tegen de topclubs maar laat afweten tegen mindere clubs. Kijk vooral naar de Ijsselderbij hoe de spelers daarop reageren. De sportieve prestaties zijn prima maar het topsportklimaat binnen Pec Zwolle is ver te zoeken.

  Als Zwolle de volgende stap wil maken naar het middenmoot met uitschieters Europees voetbal dan moet je andere mensen het roer over laten nemen dan die er nu zitten. Jansen, Visser, Nijkamp, Eikelboom, Wennemars om een paar te noemen hebben niet de kwaliteit om de club naar het volgende level te loodsen. Deze mensen hebben de club naar de top gebracht maar om in de top te blijven worden andere eisen en inzichten gesteld en gevraagd daarom zou het voor de club dan ook heel goed zijn dat deze personen hun stoel beschikbaar stellen aan een ander iemand.  Maak melding

 40. En ja daar is ie weer Elrey ofwel nu @dr. Jones ofwel verlengstuk van van Vliet en consorten. Zit die frustratie nog steeds zo hoog, toen jullie heel terecht buiten de deur werden gehouden een paar jaar geleden? Het is heel triest van jullie, om nu nog steeds op de club af te geven door deze onterecht in een zwart daglicht te zetten. Gelukkig is het jullie destisjds niet gelukt om invloed te krijgen op de club. En dat is maar goed ook, want anders had de club zelfs nu niet eens meer bestaan.


  Maak melding

 41. De tifosi?

  Wat deden die bij de finale dan?
  Die hebben de club toch de rug toegekeerd ofzo?

  Potje lopen zeiken op de club elke keer.
  Filmpje plaatsen van de sfeeractie van groningen, en dat ze daar al 1-0 voor stonden.

  En dan vorig jaar wel vooraan staan bij de huldiging met de beker in zijn hand…

  Weet niet wat zijn probleem is maar dit is echt te kansloos voor woorden!  Maak melding

 42. Die lui van tifosi die op de 2e ring 1e rij zaten (ja, zaten, ga gewoon staan! Het is verdomme een finale!) en zeiden dat ze ons wel even van de 2e ring af zouden gooien als we niet heel gauw ergens anders gingen staan,

  Wat een stelletje galbakken zijn dat dan? Die doen nu toch de sfeeracties voor Heerenveen, en nu vast bezoekers van hun eigen plek verjagen? Het feit dat ze tweede ring zaten betekent volgens mij dat ze ook geen lid zijn van de supportersclub, anders zaten ze wel beneden.

  heeft Fc Groningen een duidelijke KO gegeven die Pec Zwolle dit seizoen niet meer te boven zal komen.

  Het seizoen duurt nog 2 wedstrijden, dus dat valt gelukkig mee. Feijenooit thuis is 3 punten, Groningen zondag is 0 punten.


  Maak melding

 43. Beste mensen,

  Laat de mensen van Tifosi met rust.
  Heb je helemaal geen last van en jullie worden gevoed door onzin verkondigd vanuit de club.
  Als het waar is dat de club 6000 euro aan de FEU heeft geschonken voor het doek dan is dat triest.
  De club moet financieel prioriteiten stellen.
  Er was al een giga mooi doek bij pec zwolle.
  Dan had de FEU tijd kunnen besteden aan een mooiere sfeeractie.
  zojuist de beelden nog even gezien maar Groningen was grootser en fanatieker.

  Er gaat overigens een hardnekkig gerucht dat de voorzitter binnen enkele maanden af zal treden en plaats zal maken voor een nieuwe voorzitter.
  Vermoedelijk op aandrang van de KNVB en de overige RvC leden.
  Voltrekt zich hier een klein Munsterman Drama?  Maak melding

 44. O en als het waar is dat Juriaan Meintjes bij de club komt werken dan is het duidelijk vriendjes politiek.
  Pa, ma, broer en nu het zusje van de familie bij pec aan de slag.
  Triest om te moeten constateren dat Visser het spoor bijster is en geen zakelijke beslissing kan nemen.
  Ik voel een anti-Meintjes sfeer opkomen. Daar had hij deze familie voor kunnen beschermen.  Maak melding

 45. Het doek waarvoor de supporters geld hadden ingezameld was een supermooi, groot doek. Jammer dat het gedraaid zat waardoor en geknipt moest worden, maar het was goed te zien. Die van de Groningers bleef ook ergens op hangen.. Ik wist van tevoren niet dat het ook een wedstrijd ‘wie is de beste supporter’ was. In mijn beleving maakte het niet veel uit. Na de 2e goal was het PEC-publiek wat stiller, maar dat is logisch.
  Super dat Warner Hahn het publiek nog kwam bedanken en zijn handschoenen aan een supporter gaf. De overige PEC-spelers waren razend-teleurgesteld maar ook sportief genoeg om langs te komen met Ron Jans. Bij een wedstrijd is er altijd een verliezer. Helaas waren wij dat dit keer.


  Maak melding

 46. Fred Meeuwissen is een enorme jankbek die alleen maar negatief over alles en iedereen binnen PEC lult.
  Meneer heeft zijn eigen glazen ingegooid door zichzelf (en zijn aanzienlijk jongere vriendjes) boven alle andere supporters te verheffen.
  De Tifosi jasjes hebben gewerkt als een rode lap voor veel andere supporters.
  De Feu heeft op een fantastische en nette manier hun geld binnengehaald door te collecteren.
  Een ieder was vrij of hij/zij een donatie wilden geven.
  Dat het doek zo duur is geworden zit ‘m in het feit dat zo’n doek brandvertragend moet zijn.

  Fred’s reactie op Facebook is alleszeggend over deze enorme sneuaap.
  De Tifosi past en hoort niet meer bij PEC.


  Maak melding

 47. Oké, 1962Marc, dat is inderdaad belangrijk, zeker vanwege de fakkels. Ik vond het een superactie, ondanks dat het niet helemaal ging zoals gepland.


  Maak melding

 48. Krijgen de FEU leden net zoals de vanda’s gratis kaarten?
  Mogen ze net zoals de vanda’s meer dan anderen?

  Nou het is prima zo.
  Hoop dat het pec goed mag gaan.
  Het liefst met een andere voorzitter.


  Maak melding

 49. Ik wil niet lullig doen..maar de vanda’s hebben geen
  gratis kaarten hoor, weet niet wie je dat wijsgemaakt heeft maar klopt niks van. En dat de vanda’s meer mogen
  als een ander klopt ook geen hol van!


  Maak melding

 50. Gewoon pech gehad

  De scheids was ook en lafaard, dor geen penalty te geven na het blokkeren van drost in het strafschopgebied en het niet afkeuren van het 2e buitenspeldoelpunt
  Ja, groningen moest bevoordeeld worden

  Kennelijk was het lot pec niet gunstig gezind, want er waren kansen genoeg

  Maar wanhoopt niet, pec komt back


  Maak melding

 51. Groningen is gewoon een vervelende ploeg
  Ze hadden verdiend om af te gaan
  Maar PEC was te slap en slordig om de kill te geven na rust

  Verder een echte knvb scheidsrechter, lekker net doen alsof ie er wat van kan
  Maar de man bakte het bruin met een buitejspeldoelpunt, een niet toegekende strafscjop en een echt geeen buitenspeldoelpunt van nijland

  Ja, want de knvb stuurde expres een scheidsprutser, dat is in het voordeel van de antivoetbalspelende ploeg

  Wat een ontzettende kloteploeg dat groningne
  Heeft niks in europa te zoeken


  Maak melding

 52. Hihi mooi dat pec die groningers meteen met 0-1 in eigen huis versloeg

  Koekje van eigen deeg, al is t een doekje voor het bloeden na de verloren beker

  Bewijst ook dat die groningers een matige ploeg zijn, die met geluk en hulp van de knvb scheids met de beker aan de haal zijn gegaan

  Wat jammer dat Necid niet in de finale zo’n goal kon maken

  Vlak Necid niet uit tegen Feyenoord en de play offs, die man is in de stemming om zomaar te gaan scoren


  Maak melding

Reageer