Erepenning Zwolle voor Niek van der Sprong

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reikte dinsdag 5 mei in de Press & Guest ruimte van het Bevrijdingsfestival Overijssel in Park de Wezenlanden, de erepenning uit aan Niek van der Sprong als blijk van waardering voor zijn bijzondere en jarenlange verdiensten voor de stad.

 

img_0690.jpg
Foto: Hans Verdouw

Niek van der Sprong investeert in Zwolle door te bouwen aan het ‘merk’ Zwolle. Het Bevrijdingsfestival Overijssel is onder zijn bezielende leiding uitgegroeid tot een geweldig evenement. Het is een professioneel, groots en inhoudelijk zeer gewaardeerd festival. Sterker nog, het behoort tot de top van bevrijdingsfestivals van ons land. Niek maakt van dit festival een evenement met inhoud voor iedereen. Dat geldt ook voor andere festivals waarbij hij betrokken is. Van Stadsfestival tot Festival ZwART, van VNG Jaarcongres tot de viering van 200 jaar Koninkrijk: met zijn enthousiasme weet hij mensen van jong tot oud te inspireren, te stimuleren en te verbinden. Hij geeft daarbij jong talent ruimte en vertrouwen.

Erepenning

De erepenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad. Met Niek van der Sprong telt het gezelschap Zwolse erepenninghouders 29 personen en/of organisaties. 

 

De gemeente maakt onderscheid in de zilveren penning verbonden aan het erepenninghouderschap en de gouden penning verbonden aan het ereburgerschap.  Oud-burgemeester Job Drijber en ondernemer Wim Waanders zijn ereburgers van de stad. 

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Gefeliciteerd met de terechte erkenning. 😀
  Volgende keer Die Antwoord op het programma en je krijgt de gouden penning. 8)


  Maak melding

 2. Zeer verdiend, dat Niek van der Sprong de erepenning krijgt. Een terechte blijk van waardering voor zijn inzet voor Zwolle. Gefeliciteerd!


  Maak melding

 3. Snap het niet. Hij wordt toch (goed) betaald en doet z’n werk. Net als al die anderen miljoenen. Devaluatie van de penning.


  Maak melding

Reageer