Nat weer teistert Bevrijdingsfestival Zwolle

Zwolle – Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle beleefde dinsdag een natte start. Diverse pittige buien met hier en daar een klap onweer zorgen ervoor dat tot nu toe de mensenmassa uitblijft.

     hdz_6397.jpg

Waar enkele andere bevrijdingsfestivals in Nederland later begonnen bleef het programma in Zwolle volgens (aangepast) schema doorgaan. Na de opening van het grootste Bevrijdingsfestival in Zwolle traden achtereenvolgens de Zotte Zusjes, Mainstreet, Matt Simon en Katzenjammer op. De laatste kon door omstandigheden maar een nummer in Zwolle spelen. Dinsdagmiddag verschijnt de hoofdact Racoon op het hoofdpodium in Park de Wezenlanden. Rond 16.00 uur lijkt het erop dat het de komende periode droog blijft. Alle kans dus nog om dit grooste muziekfestival te bezoeken. Dinsdagavond treden nog The Kik, HandsomePoets, The Common Linnets en Zwollenenaar Typhoon op.

 hdz_6438.jpg
 
hdz_6385.jpg
 
hdz_6428.jpg  

Via Lees verder meer foto’s…. 

_hdz7063.jpg
 
_hdz7036.jpg
 
_hdz7032.jpg
 
_hdz7042.jpg
 
_hdz7128.jpg
 
_hdz7039.jpg
 
_hdz7121.jpg    
 
hdz_6434.jpg 
 
regen_2.jpg
 
regen.jpg 
 
Artikel delen:
Reacties 34
 1. Kinderen die hun boterhammetjes met beleg en pakjes drinken in de containers moeten gooien , om vervolgens voor keiharde euro’s vunzige patat en bekertjes water of fris voor 3 euro terug moeten kopen. Fantastisch. Hoop dat dit soort festivals die totaal maar dan ook totaal niks met bevrijding, maar meer met bezetting te maken hebben hebben snel tot het verleden behoren.  Maak melding

 2. ericht door De Cock, op 5 mei 2015 18:32
  Kinderen die hun boterhammetjes met beleg en pakjes drinken in de containers moeten gooien , om vervolgens voor keiharde euro’s vunzige patat en bekertjes water of fris voor 3 euro terug moeten kopen.

  Tja, dat is logisch. Ga je wel eens vaker naar een optreden? Je mag bij geen enkel festival of concert in Nederland je eigen drinken meenemen.
  Dit is ook nog een gratis festival waarvoor niemand een kaartje hoeft te kopen. Het is wel 5 mei maar die artiesten staan daar niet gratis op het podium, een beetje artiest kost zo rond de 8.000 Euro. De enige bron van inkomsten is de horeca verkoop dus als iedereen zijn eigen drank en eten mee gaat nemen is de organisatie morgen failliet. En je kunt natuurlijk geen uitzonderingen maken, ‘ jij mag wel een pakje drinken meenemen, en jij geen blikje cola’  Maak melding

 3. Die artiesten hebben helemaal niets met het thema vrijheid. Ze zijn er alleen maar op uit om hun eigen zakken te vullen. Toppers als Ilse de L, Racoon etc zouden voor niets moeten optreden.  Maak melding

 4. Wie betaald eigenlijk al die kosten: huur podia, beveiliging, artiesten, rommel opruimen? Wij..de Zwollenaren?
  En als dank ook nog een hoop lawaai midden in de stad.  Maak melding

 5. Ik snap ook het verband niet tussen de bevrijding en die teringherrie en mensenmassa’s die blijkbaar een deel van de Zwollenaren laten denken dat ze ook in “de grote stad” wonen.


  Maak melding

 6. Het was weer een mooi dagje, niet te duur geworden, lekkere muziek met wat Amerikanen en Indiërs over de oorlog gepraat. Voor de zeurders hier. ongezien de tyfus! wlz verzuurd. Is alles al bijna gratis en dan nog zeuren..


  Maak melding

 7. Ik heb ook nog wel wat te zeuren. Met de herrie valt het mee. Maar met de afval niet! Blijkbaar is het normaal om op zo’n dag al je afval maar van je af te gooien. De hele parkeerplaats van de jumbo ligt bezaaid met afval. Daar heeft de rova morgenochtend een flinke kluif aan!


  Maak melding

 8. Klopt en dit zal keurig opgeruimd worden zoals altijd, waar een mens zich druk om kan maken… Schandalig, maar die rova medewerkers krijgen ook al betaald, dat ze dit niet vrijwillig doen is belachelijk! 😀 houdt er even rekening mee dat er bijna een compleet Zwolle rondwandeld in 1 parkje. Ja toiletbezoek is waardeloos, ja rommel, ja geluidsoverlast, ja vast nog wel meer klachten,maar 10.000 toiletten neerzetten is onmogelijk en vul de rest zelf maar in.Ter verduidelijking, het merendeel van de organisatie zijn (jonge) vrijwilligers die een feestje van jong tot oud neerzetten! Ik zat vandaag te genieten van de volgende generatie jeugd die dit organiseert!


  Maak melding

 9. Jansen, met de herrie valt het in Dieze echt niet mee hoor. Ik kan met de koptelefoon op mijn tv niet eens horen. En ik hoor net van mensen in Dalfsen dat ze het letterlijk verstaan.


  Maak melding

 10. Die kennissen hebben dan goede oren, smurfin.:) Ik hoor hier ook een basdreun op de achtergrond. Dat stoort me niets. Laat de mensen lekker plezier hebben nu het tenminste niet meer regent.


  Maak melding

 11. Hier in de Kamperpoort hoor ik helemaal niets vanuit Park de Wezenlanden. Dat is het voordeel dat je dicht bij de IJsselhallen woont. Het feestje wat daar gevierd wordt overstemt alles. 🙂


  Maak melding

 12. Wat jammer dat deze mensen niet zelf kunnen genieten van een feest….of anderen dit gunnen. Wees tolerant..geef die ander de vrijheid.


  Maak melding

 13. Wat een naar volk zijn we geworden dat we echt op alles commentaar moeten hebben en vooral de negatieve aspecten uit moeten vergroten, jammer!


  Maak melding

 14. Dame/Janneke/Bantega/Zwollenaar hebben het begrepen. Sommige mensen op dit forum hebben het niet begrepen wat deze feestdag betekent.


  Maak melding

 15. Hoe is het mogelijk dat er zoveel dorpsbewoners in deze stad wonen.
  Hoe kunnen deze mensen zo intens zeuren over lawaai en rommel ze doen alsof ze het zelf moeten opruimen zelfs.
  Voor deze mensen hoop ik echt dat er snel een einde komt aan het gezeur over lawaai in deze stad, en dat er elke week zulke feestjes gehouden worden hier.
  Want het is veels te weinig.
  Deze mensen zorgen er nog voor dat we op dorpsniveau blijven hangen als stad en dat moeten wij niet willen.
  En dan op zondag de winkels open zoals in andere (wel moderne)steden.
  In Staphorst is er vast nog plek voor de azijnpiepers.
  😉


  Maak melding

 16. Plaats dat festival buiten Zwolle. Over de IJselbrug meteen rechts bij Zalk. Bij dat bord…”Wie in de zoon van Godf gelooft….”


  Maak melding

 17. Blijf je toch lekker thuis, azijnzeikers

  Dat is het problem juist: zelfs daar heb je last van die teringherrie. Vrijheid houdt blijkbaar in dat je anderen je muziek mag opdringen. Te gek voor woorden!


  Maak melding

 18. Hoe kunnen deze mensen zo intens zeuren over lawaai en rommel ze doen alsof ze het zelf moeten opruimen zelfs.

  Dat doe ik (noodgedwongen) toch vrijwel ieder jaar hoor. Ieder jaar ligt er namelijk, na het festival, weer glas bij mij op straat. Dat wordt niet goed opgeruimd.

  Vanochtend heb ik, onderweg naar werk, op de fiets ook alweer glas op de weg moeten ontwijken. Ik ben benieuwd of het vanmiddag opgeruimd is.


  Maak melding

 19. Kan iemand even wat dozen tissues langs brengen bij de mensen die zo ontzettend moeten janken. Vind heg echt zielig voor ze dat ze zoveel overlast ervaren. Dat ze niet even een knop kunnen omzetten en daarmee dit soort minimale problemen van zich kunnen laten glijden. Het moet toch heel naar voor ze zijn om met dit gevoel om te kunnen gaan. Sneu haast.  Maak melding

 20. @ribo, dat vindt ik niet zeuren. Dat is mopperen.

  Ik heb vanmorgen ook flink gemopperd toen ik de hond uitliet. Overal in de struiken liggen lekkernijen voor de hond, waar hij van mij dan weer vanaf moet blijven. Maar verschillende keren was ik te laat. Waarom kopen de mensen eigenlijk patat, als ze het later toch weer van zich af gooien?


  Maak melding

 21. Al jaren ga ik met man en kinders naar het festival:D. Nu de oudsten groot zijn gaan ze zelf. En altijd voelt het gewoon lekker om er wat rond te struinen, van podium naar podium. Lekker muziekje te luisteren, beetje kletsen met vrienden en bekenden.
  Het is voor ons gezin een mooie dag om inderdaad de bevrijding te vieren. En ach…harde muziek? Die paar x per jaar….??
  Mensen geniet van onze vrijheid. Maak elkaar het leven niet zuur.

  p.s. entree is gratis, dus niet zeuren over drankjes/eten
  p.s. Zwolle is met dit festival weer even op de kaart
  p.s als je last van het lawaai hebt ga je lekker een dagje weg of bedenk of je nog wel een echte stadsbewoner wil zijn.


  Maak melding

 22. Wat een gezeur weer. Die paar dagen in het jaar…

  Waarschijnlijk zijn deze mensen dezelfde zeikerds de reden waarom ook de IKEA bijvoorbeeld niet open is op zondag.

  Ga lekker in staphorst wonen en geniet van je rust.


  Maak melding

 23. Dat bliiven we houden, een concert bij de wijthmerplas, een carnavalsoptocht over de hanekamp en nou begint er weer een klagerscommittee zich verzetten tegen de concerten in het wezenlanden park.
  Is er al een committee dat zich verzet tegen het geluidsoverlast in de binnenstad tijdens de diverse festivals?
  Of moet ik geen slapende honden wakker maken.ik denk dat we blij. Mogen zijn in een stad als zwolle te wonen waar nog eens wat georganiseerd wordt


  Maak melding

Reageer