Bevrijding gevierd in Zwolse binnenstad

Zwolle – Bevrijdingsdag werd naast het festivalterrein op het Park de Wezenlanden ook gevierd in de Zwolse binnenstad. Op diverse plekken is door de HESZ gezorgd voor muziek in de vorm van live bands en DJ’s.

05-05-2015_bevrijdingsfestival_overijssel_02.jpg

De echte drukte liet op zich wachten tot een uur of 16.00 uur, nadat de onweersbuien vertrokken waren. Daarna stroomden de mensen richting de binnestad om van de daar aanwezige muziek te genieten. Enkele geplande optredens vielen in het water, doordat terrassen nog nat waren van de buien. Het uitverkochte danceevent Dance4Liberation moest vanwege de regen het festival even stilleggen. Een gedeelte van dit feest werd binnen in de IJsselhallen gehouden.

05-05-2015_bevrijdingsfestival_overijssel_05.jpg

05-05-2015_bevrijdingsfestival_overijssel_03.jpg

05-05-2015_bevrijdingsfestival_overijssel_04.jpg

Nog een foto via lees verder… 

05-05-2015_bevrijdingsfestival_overijssel_01.jpg
Artikel delen:
Reacties 30
 1. Rowana = zuurtje?

  Lekker vieren die vrijheid! Wij liggen achterin stadshagen te stuiteren op de bassdreunen, wat maakt het uit? Helemaal niets…


  Maak melding

 2. Je hebt makkelijk praten achterin Stadshagen.
  Mijn vrijheid wordt me ontnomen.
  En antwoord geef je niet. Stopt het om twaalf uur?


  Maak melding

 3. Rowana, ik woon in Stadshagen en heb luid en duidelijk de bastonen van het bevrijdingsfestival gehoord. Prima en het was om 00.00 uur weer stil.


  Maak melding

 4. Ohw hier ook wel gehoord hoor (d4l) heerlijk geslapen met een muziekje op de achtergrond. Je kan overal een probleem van maken. Een pizzascooter die bij de buren moet zijn maakt meer herrie, of de glasbak voor de deur… Ik kon het publiek trouwens beter horen dan de muziek. Dat is voor mij dan wel weer nieuw. Klonk als een gezellig feestje!


  Maak melding

 5. Ik woon in de Wipstrik vlak naast het park , met de wind onze kant op was de muziek duidelijk te horen.
  Maar een dag bevrijdingsfestival voor al die jongelui moet kunnen.
  Ik heb mij er in ieder geval niet aan geërgerd!


  Maak melding

 6. Het begint mij echt een beetje de keel uit te hangen van al die mensen die niks mogen zeggen over het geluid. Zodra je dat zegt ben je een zuurpruim en moet je lekker op een eiland gaan wonen. Het respect onderling hier is ver te zoeken.


  Maak melding

 7. Ik begin er ook een beetje tabak van de krijgen. Dit soort evenementen veroorzaken hoe dan ook overlast: het lijkt me dan niet meer dan normaal dat er over geklaagd wordt. Dat je midden in de stad woont doet niets af aan het feit dat die overlast wordt veroorzaakt. Het grootste volume van postings onder artikelen over geluidsoverlast is trouwens van mensen die klagen over de klachten over geluidsoverlast. Wat dat betreft hebben diegenen geen recht van spreken als ze zeggen “dat ze zich storen aan klagers”. Immers: ze zijn zelf de grootste klagers.


  Maak melding

 8. Haha, daar heb je een punt, ribo. Mijn motief om te ‘klagen’ over de klagers is dat ik een tegengeluid wil laten horen om te voorkomen dat gedacht wordt dat het merendeel van de Zwollenaren een ander geen feestje gunt. En dat tegen de achtergrond dat HudS rechtzaak na rechtzaak voert om de festivals (de facto) onmogelijk te maken.
  Ik ben het wonen in Zwolle steeds meer gaan waarderen, met name omdat er tegenwoordig regelmatig iets wordt georganiseerd, of ik er nu gebruik van maak of niet, ik vind het prettig in een stad te wonen die de saaiheid voorbij is.


  Maak melding

 9. @rowana leuk dat je om 23:57 nog vraagt wanneer het is afgelopen want toen was de muziek al gestopt. dat was rond 23:45 al…  Maak melding

 10. @Japser: en vervolgens is het dan logisch om te kijken wat de oorzaak is. Of je legt de schuld bij degene die het ervaart. En laat de veroorzaker lekker door gaan. Omdat het erbij hoort omdat ook die mensen recht hebben op hun feestjes, cultuur en gebruiken. Kijk om je heen in de maatschappij waar die benadering toe leidt….of sluit je ogen en oren. Heb je ook geen last van overlast:-)  Maak melding

 11. @ed de veroorzaker is diegene de overlast ervaart. Of wou je zeggen dat de bands gisteren het podium opgingen met het idee: nou gaan we even lekker een potje overlast veroorzaken. Maakt het niet minder vervelend voor diegene die de overlast ervaart, daar ben ik me bewust van. Maar hou het probleem waar het ligt, dan zul je ook veel meer oplossingen zien.


  Maak melding

 12. @Japser: oke, het ligt dus aan degene die overlast ervaart zoals ik al meldde. En nooit aan degene die herrie, ongemak, rotzooi of ander wangedrag veroorzaken. Zucht… en over de bands van gisteren: geen idee met welke intentie die het podium opgingen. Ook niet zo relevant: gemeente moet geluidssterkte beperken, dan maakt het allemaal niets uit. Als je het aantal decibellen halveert is er niemand die er last van heft, zo simpel kan het zijn.


  Maak melding

 13. Mijn ouders wonen 50 meter van het weezenlandenpark af en lagen om 23.30 uur te stuiteren in bed. Ze zijn blij dat de vreselijkste dag qua overlast van het jaar weer voorbij is.


  Maak melding

 14. @jasper, jij praat alles goed als het maar in je eigen straatje is en het feestje maar doorgaat. Oudere mensen kunnen er nou eenmaal minder goed tegen en ervaren het niet als leuk. Heeft niets met niet gunnen te maken.


  Maak melding

 15. @ed de bands maakten geen herrie, ongemak, rotzooi of ander wangedrag. Ze maakten muziek. En dat deden ze op een geluidsniveau waarbij het hele veld er optimaal van kon genieten. Dat dat vervelend is voor sommige mensen, accepteer ik. Verder heb ik ook al vaak gezegd dat daar een oplossing voor moet komen. Ik vind alleen niet dat die oplossing te vinden is in het geluid (veel) zachter te zetten.

  Overigens het aantal decibels halveren geeft aan dat je er niet veel kaas van hebt gegeten. Nu was het 100dB bij de toren. Halveren betekend 50dB, oftewel zo luid als een druk kantoor, dus iedereen achter de toren kan er al vrijwel niks meer van horen, tenzij iedereen muisstil is. Het volume halveren, zou kunnen, maar dan hebben we het over 98,5dB bij de toren, en ergens heb ik het idee dat je daar ook niet tevreden mee bent.


  Maak melding

 16. @japser: oke, jij noemt het muziek. Maar waarom worden mensen die niet bij dat optreden aanwezig zijn gedwongen mee te luisteren? Waarom moeten die dat accepteren??? Dan is zachter zetten (en dat mag ook 75% zijn) toch de meest effectieve oplossing?


  Maak melding

 17. Omdat, beste Ed, het geluid zachter zetten, de beleving van een groot deel van de mensen die wel voor de muziek komen, dan verkloot wordt. Soms moet je kiezen en kun je het niet iedereen 100% naar de zin maken. Je kunt wel trachten om het zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk naar de zin te maken. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door omwonenden een compensatie aan te bieden. Of door ze uit te nodigen als VIP gasten.

  Het geluid staat al zachter dan dat organisatie, band en gasten zouden willen. Dus wat dat betreft wordt er echt wel rekening gehouden. Er zit echter wel een bodemgrens aan. En daar zitten we in de gemeente Zwolle al aardig in de buurt van. Nog zachter betekent failliet van de festivals. En dat is niet heel eerlijk voor de tienduizenden die er wel van genieten.


  Maak melding

 18. Huisgenoten inderdaad! Gefeliciteerd Arno, het is altijd nog haar ip!
  @Jasper, een compensatie voor de omwonenden zou een goed idee zijn, maar dat gaat de gemeente toch niet doen.
  En het gaat nog niet eens om het geluid van de optredens. Het gaat vooral om grote hoeveelheid mensen die blijft hangen voor je huis schreeuwend en zuipend. Dat is de grootste ergernis. Het komt erg dreigend over.


  Maak melding

 19. Omdat er geen overlast wordt gemaakt, er wordt muziek gemaakt, er wordt gefeest, en dat wordt als overlast ervaren. Nooit is het de bedoeling van een festival om overlast te maken.

  En Sanne het gaat jou misschien niet om het geluid, maar dat is dan een andere kwestie, het gaat HudS wel degelijk om het geluid.


  Maak melding

 20. Sanne Jansen, huisgenoten? My ass.. Toevallig samen tegelijk op weblog Zwolle. Ik vind het al erg sneu hoe vorige discussies werd gevoerd door verschillende zelfde personen, zodat het lijkt dat er een grotere groep last van heeft.

  Het blijkt wel dat een merendeel ervan geniet en anders er vrede mee hebben. Dinsdag ook goed muziek kunnen horen, volgende dag 4 uur de wekker.. Maar dat neem ik voor lief! Ik vind dat men tegenwoordig elkaar niets gunt. Leven en laten leven!


  Maak melding

Reageer