Twintig arrestaties tijdens Bevrijdingsfeest

Zwolle – De politie en andere hulpdiensten kijken terug op een geslaagd Overijssels Bevrijdingsfestival 2015. In totaal werden 20 mensen aangehouden voor aan het festival gerelateerde delicten. Daarbij ging het voornamelijk om belediging van politiemensen, (zware) mishandeling, diefstal, baldadigheid, vernieling, dronkenschap, verboden drugsbezit en verboden wapenbezit.

Van de 20 aangehouden mensen zijn er na verhoor 17 weer in vrijheid gesteld. Twee mensen werden na reanimatie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Eén man was door drugsgebruik zo agressief dat hij bij zijn insluiting in zijn cel drie arrestantenbewaarders mishandelde. Zij deden aangifte tegen de man. Hij is één van degenen die blijft ingesloten. Halverwege de middag dreigde het slechte weer spelbreker te worden. De toeloop van bezoekers naar de stad stagneerde en de bezoekers bij het hoofdpodium in het Wezenlandenpark verlieten voor korte tijd massaal het veld.

Rond 16.00 uur nam de toeloop van mensen op het hoofdveld weer toe, dat daarna tot aan het eind van de avond goed bezet bleef. In de loop van de avond ontstonden er door overmatig alcoholgebruik, al dan niet in combinatie met drugs, enkele opstootjes onder het publiek. De verkeersafwikkeling en het vervoer per trein van de festivalbezoekers verliepen naar tevredenheid.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. De politie en andere hulpdiensten kijken terug op een geslaagd Overijssels Bevrijdingsfestival 2015. In totaal werden 20 mensen aangehouden voor aan het festival gerelateerde delicten. Daarbij ging het voornamelijk om belediging van politiemensen, (zware) mishandeling, diefstal, baldadigheid, vernieling, dronkenschap, verboden drugsbezit en verboden wapenbezit.

  Lang leve de vrijheid. Soms vraag je je af of het wel zo’n goed concept is….


  Maak melding

 2. Lekker feestje zeg ……belediging van politiemensen, (zware) mishandeling, diefstal, baldadigheid, vernieling, dronkenschap, verboden drugsbezit en verboden wapenbezit….en dat op bevrijdingsdag!


  Maak melding

 3. Waar we in de discussies over “geluidsoverlast” regelmatig over en weer met het begrip “vrijheid” schermen vinden sommigen het nodig om wapentuig mee naar het festival te nemen en mensen te beledigen en mishandelen.

  Nu kan ik het ontstaan van bepaalde situaties nog wel volgen (dus niet begrijpen), maar wapens meenemen? Dan heb je toch hele verkeerde plannen?!?


  Maak melding

 4. In de rust van de bekerfinale een hapje gegeten bij de Mac. Beginnen twee opgefokte pubers elkaar op de bek te slaan, met ouders met kinderen erom heen. Sommige mensen sporen gewoon niet en die gaan ook (juist) met een dronken hoofd naar dit soort evenementen.


  Maak melding

 5. @db,

  Wat is er off topic aan als ik zeg dat mensen met een zat hoofd soms raar gedrag vertonen? Zet 125.000 mensen een dag bij elkaar, waarvan de helft zwaar drinkt en dan vallen 20 arrestaties reuze mee. Daarom ter vergelijking: bij een hapje eten bij de Mac zag ik er al 1 die het ook verdiende.


  Maak melding

 6. zijn vooral moraalridders en azijnzeicerts die met een slok op voor problemen zorgen. Iets met verdringen van driften die er dan uitkomen volgens ene Freud…


  Maak melding

 7. ‘Twee mensen werden na reanimatie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht’
  Wat? waardoor waren ze bijna gestorven dan?


  Maak melding

 8. 20 man op 125.000 is erg weinig ja, kijk eens bij andere (kleinere) evenementen, dancefeesten, voetbalwedstrijden. Beetje jammer om dan bij zo weinig arrestaties te gaan azijnzeiken… Bij zoveel bezoekers komen er mensen van allerlei pluimage en genoeg jongeren die flink aan de zuip gaan. En helaas kan niet iedereen goed daartegen. Sommigen kunnen zich jammer genoeg niet gedragen, zal bij andere feesten niet anders zijn. 20 is weinig, zeker over een hele dag gezien.


  Maak melding

 9. Het is altijd een commercieel feest geweest, niek v/d sprong doet niets als hij er zelf ook niet beter van word. Maar waar het heen gaat met zwolle: we zijn eindelijk geen saai boerendorp meer en hebben 1 van de allergrootste festivals van nederland in de stad. Een feest wat honderdduizenden mensen op 5 mei veel plezier geeft


  Maak melding

 10. En we vinden allemaal dat feest geweldig en belangrijk totdat we niet meer kunnen feesten maar moeten zorgen voor mensen die in de situatie zitten waar duizenden West-Europeanen 70 jaar geleden zaten.


  Maak melding

Reageer