Bijeenkomst over ombouw Kamperlijntje

Zwolle – Op dinsdag 19 mei aanstaande kunt u zich laten informeren over de plannen voor het gebied Belvédèrelaan- Rozentunnel- Hasselterweg in Stadshagen tijdens een inloopbijeenkomst in CBS De Wendakker, Vuurtorenstraat 2. U kunt dan ook nadere informatie krijgen over de elektrificatie van de Kamperlijn. De gemeente Zwolle organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met de provincie Overijssel en ProRail.

 

De spoorlijn Zwolle-Kampen wordt in 2017 door ProRail omgebouwd tot een spoorlijn voor elektrische treinen. Tegelijk met de ombouw van de spoorlijn wordt een nieuwe autotunnel onder de Kamperlijn aangelegd, wordt het station Zwolle-Stadshagen gerealiseerd en wordt de directe omgeving hierop aangepast. Graag laten de organisatoren u op deze bijeenkomst de concept plannen voor de tunnel en het station zien. Verder willen zij u informeren over de verkeersstructuur en planning van de werkzaamheden. Reacties op de ideeën zijn welkom. U bent van harte welkom op 19 mei 2015 tussen 17:00 en 20:00 uur.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Station Zwolle Zuid lijkt me zo dood als een pier Zwollenaarisback. Je mag hopen dat ze eindelijk het spoor richting Deventer eens compleet dubbelspoor gaan maken: dan is er nog een theoretische kans dat er ooit zoiets als een station Zuid gaat komen.


  ⚠️ Meld

 2. Station Zwolle Zuid is nog altijd niet afgeschreven.
  Er bestaan plannen voor een aparte sprinter tussen Zwolle en Deventer (mogelijk door richting Arnhem ; nu is vanuit Arnhem Zutphen het eindstation). Zwolle Zuid is in die plannen een nieuw station.
  De intercity zou Wijhe en Olst dan overslaan.
  Aan deze plannen zit echter nog geen datum, maar zit alleen in de ideeënbus.


  ⚠️ Meld

 3. Tegelijk met de ombouw van de spoorlijn wordt een nieuwe autotunnel onder de Kamperlijn aangelegd

  Waar komt deze tunnel?


  ⚠️ Meld

 4. @Robot, bij Abbott, vervangt de huidige.

  Ik denk overigens dat NS helemaal geen partij in deze is ook niet voor station zuid. Valt geen winst op te maken. NS doet het hoofdnetwerk.


  ⚠️ Meld

 5. @ robot

  Ja, de Belvederelaan wordt aangesloten op de Hasselterweg.
  De route Frankhuizerallee wordt dan ontlast.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.