Jonnie Boer helpt mee voor Malawi

Topkok Jonnie Boer van restaurant De Librije in Zwolle heeft meegewerkt aan een kookboek voor een goed doel. De opbrengst gaat naar het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme in Malawi.

Van elk verkocht boek kan een kind in Malawi zo’n drie maanden eten. Boer is één van de 52 internationale en Nederlandse topkoks die er aan meewerkten. Het boek komt te koop in een oplage van 20.000 stuks.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik vind dit en heel goede insteek. Wat mij betreft mag zoiets vaker gebeuren.
  Het is toch verschrikkelijk dat die mensen nu maar voor 3 maanden eten krijgen.
  Wat hebben wij het dan hier toch goed, dat wij iedere dag te eten hebben


  Maak melding

 2. He joop: Jij gunde deze hardwerkende ondernemer die 2 ton toch? Waarom moet hij er dan nu weer van weggeven?
  @Rita: Ik koop er gewoon twee. Hebben ze een half jaar te eten. Nu nog even uitzoeken waar het te krijgen is. Bij Waanders heb ik het niet gezien.


  Maak melding

 3. Die twee ton Joop, was voor het restaureren van een monumentaal pand. Hetgeen jij met je, behoudende instelling (zie vorige reacties, is jouw instelling, waardeer ik net zo sterk als de mijne) toch zou moeten kunnen waarderen. Ik ben blij dat Jonnie Boer zich er voor inzet.
  Off-topic; zag hem laatst met vrouw en kids uit de snackbar tegenover mij weglopen met een zak patat. vond dat wel een supergrappige situatie, een topkok die patat haalt op de hoek. Hij blijft er wel menselijk onder…. 😀


  Maak melding

Reageer