Online inschrijving Aalandenloop gesloten

Zwolle – De online inschrijving voor de Aalandenloop is inmiddels gesloten. Alle deelneemsters en deelnemers hebben inmiddels een mail ontvangen met verdere info. Na-inschrijving voor zowel de kidsrun als de 5 en 10 kilometer is nog mogelijk in Wijkcentrum de Bolder op donderdag 7 mei va 18.30 tot 20.30 en op vrijdag 8 mei va 16:00 tot 19.30 uur. Het maximale deelnemersaantal is, wegens het succes van vorig jaar, uitgebreid van zeshonderd naar duizend lopers.

aalandenloop_zwolle.jpg 

Atletiekvereniging PEC en De Bolder organiseerden het evenement vorig jaar voor het eerst en het werd meteen een succes. De eerste editie leverde de organisatie zelfs een nominatie op voor de Stimuleringsprijs op de jaarlijkse sportverkiezing Sportgala Zwolle. Start en finish zijn op het schoolplein van het Meander College. De route gaat onder meer door de weilanden via het Toddenbeltpad, over de Agnietenberg, de Haersterveerweg, het Meanderpad en langs de Zwartewateralee. De 5- en 10-kilometerlopers starten, in tegenstelling tot vorig jaar, niet tegelijkertijd. De eerste groep begint om 19.00 uur, de tweede om 20.00 uur. 

De kinderen beginnen hun run om 18.00, 18.15 en 18.30 uur, verdeeld in drie leeftijdsgroepen 6- en 7-jarigen, 8- en 9-jarigen en 10- tot 12-jarigen. En de jeugd start dit jaar niet vanuit het naastgelegen winkelcentrum de Dobbe, maar ook vanaf het plein van het Meander College. 

Deelname bij voorinschrijving is 6 euro voor de 5- en 10-kilometerloop (7 euro ter plekke, maar vol is vol), de kidsrun kost €3,50. 

Tijdens de start en finish is er wederom muzikale omlijsting. De Neighbours Bluesband zorgt voor de muziek tijdens een ‘afterparty’ in De Bolder. Dat wijkcentrum biedt de sporters overigens kleedkamers en douchegelegenheid. Parkeren is gratis.

Artikel delen: