Berkum wil met vertrouwen naar nacompetitie

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag op eigen terrein de laatste ‘reguliere’ competitiewedstrijd van dit seizoen tegen DOS Kampen.

De Zwollenaren zijn er op gebrand scherp en in vorm te blijven tegen de al gedegradeerde streekgenoot, om een week later met een goed draaiende formatie aan de nacompetitie te kunnen beginnen. “We gaan gewoon weer voor de winst. Alleen winnen geeft energie en dat heb je nodig in de nacompetitie. Afgelopen zaterdag deden de jongens het goed en stonden we er echt als team. Dat geeft zelfvertrouwen,” ziet Berkum-coach Willem Brouwer.

Doek gevallen
DOS Kampen presteert eigenlijk het hele seizoen al onder de maat want in alle drie de periodes bungelde de ploeg in de onderste regionen van de 1e Klasse D. Twee weken geleden viel het doek voor de formatie van de trainers Guido Vlierhuis en Nick Karel toen met 1-2 werd verloren van stadgenoot en aartsrivaal Go-Ahead Kampen. Dat betekende al de zevende nederlaag op rij, inclusief een ongekende vernedering met 9-0 bij SDV Barneveld. Daarmee was het pleit ook beslecht voor de voormalige topamateurclub, die dus volgend seizoen in de tweede klasse moet opdraven.

DOSK liet daarna echter zien dat de ploeg wel degelijk wat kan, want afgelopen zaterdag wonnen de Kampenaren met 3-2 van FC Horst, dat daarmee in groot degradatiegevaar werd gebracht. De eerste helft was voor een oppermachtig Horst, dat een 0-2 voorsprong nam. Na rust kwam DOSK echter knap langszij door twee doelpunten van Jord van der Weerd en in de slotfase haalde de thuisclub de winst zelfs binnen toen invaller Jorik Schuur zeker vier man passeerde en voor 3-2 zorgde.

Weinig moeite
Berkum had in november in Kampen betrekkelijk weinig moeite met DOSK dat toen met 0-2 onderuit ging. Goed keeperswerk zorgde er voor dat alleen Chris van der Meulen en Youp Kok in die eenzijdige wedstrijd voor Berkum konden scoren maar van gevaar van Kamper zijde was er niet of nauwelijks sprake.

Afgelopen zaterdag liet Berkum, dat de afgelopen maand de kampioenskansen uit handen gaf, zich eindelijk weer van zijn goede kant zien door met 1-3 te winnen bij Go-Ahead Kampen. Ondanks een door blessures en schorsingen geïmproviseerde opstelling namen de Zwollenaren vanaf de aftrap het initiatief. Door doelpunten van topscorer Chris van der Meulen en William Potkamp ging Berkum met een verdiende 0-2 voorsprong rusten en ook in de tweede helft waren de bezoekers dominant. Toen Sander Bolt kort voor tijd uit een vrije trap fraai de 0-3 binnen schoot was de zaak beslist, want verder dan één tegengoal in de slotminuten kwam Go-Ahead niet.

Berkum is er alles aan gelegen om die goede prestatie tegen DOSK door te trekken en zo met een soepel draaiende ploeg de nacompetitie in te gaan. De wedstrijd Berkum-DOS Kampen wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Meine de Boer uit Harderwijk, die op sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen: