Vader en zoon overmeesteren inbrekers

Zwolle – Een 54-jarige man en een 24-jarige man uit Zwolle hebben dinsdagavond 5 mei een 26-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit een woning aan de Hasselterdijk.

De twee mannen, vader en zoon, hoorden gestommel in de woning van hun buren en besloten een kijkje te nemen. De verdachte kwam naar buiten en er ontstond een gevecht tussen de mannen. Een tweede verdachte ging er van door. De vader en zoon konden de man in bedwang houden totdat de politie kwam. De 54-jarige man heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte moest nog worden behandeld in het ziekenhuis voordat hij is overgebracht naar het politiebureau. Agenten hebben in de omgeving met een politiehond en een warmtebeeld camera gezocht naar de tweede verdachte, maar troffen hem niet meer aan. Vermoedelijk gaat het om een blanke of licht getinte man met een grijs shirt. Hij is ongeveer 1.70/1.75 meter lang. De man is vanaf de Hasselterdijk in de richting van Hasselt gerend. Mensen die iemand hebben zien lopen die voldoet aan dit signalement worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Respect voor die twee!!!
  Dat ze hun levens riskeren daarvoor!!
  Tegenwoordig praten de buren niet eens met elkaar en die vader en zoon mogen van me wat me betreft grote respect en een enorme compliment krijgen!!


  ⚠️ Meld

 2. En nu gewoon eens 20 jaar de bak in met die handel. En hij krijgt 2 jaar eerder vrij als hij zijn maatje erbij lapt. Opgeruimd staat netjes, voor eens en altijd. No mercy.


  ⚠️ Meld

 3. Strakke actie. En geen probleem, dat hij nog even behandeld moest worden in het ziekenhuis. Waar gehakt wordt vallen spaanders! 😀


  ⚠️ Meld

 4. gave actie van vader en zoon, er bestaan nog mensen die opkomen voor eigendom van anderen, helaas krijgen de daders niet de straf die ze verdienen, ook inbraak moet veel harden worden bestraft


  ⚠️ Meld

 5. Dan kun je het beste de volgende keer bij de Tweede-Kamerverkiezingen SGP stemmen.

  Wat een flauwe reactie, die nog nergens op slaat ook.
  Jij hebt zeker nog nooit de schrik, de boosheid en de onzekerheid na een inbraak meegemaakt?


  ⚠️ Meld

 6. Beste bernard,
  De SGP zal nooit in de regering komen, en volgens zeggen is de strafmaat in Nederland één van de hoogste in Europa.
  Ik pleit meer voor heropvoeding van de criminelen in een soort militair opvoedingsregiem.


  ⚠️ Meld

 7. ?én van de reageerders op het artikel schreef het volgende

  r is een experiment geweest in Rusland waar gedetineerden ieder een stuk toebedeeld kregen om te verbouwen en om op te wonen, daar stond dan een groot hek om heen. 50% van de opbrengst was voor hen en de familie buiten de poort en 50% van de opbrengst voor de gevangenis. Na verloop van tijd leverde dit geld op en als de hekken weggehaald werden na de strafperiode wilde niemand weg en verviel niemand in oude criminele patronen. Werken in de natuur bleek hier een uitstekende behandelingsmethode en erg goedkoop en productief. Dit word besproken in de Anastasia boeken en volgt het permacultuur principe van grond bewerken.

  Dat komt in de buurt van wat jij bedoelt.


  ⚠️ Meld

 8. @Bernard,
  Het klinkt heel leuk maar dan mogen we nog wel een extra stuk territoriaal water inpolderen, Nederland is niet zo’n onmetelijk groot land zoals Rusland he?

  Ps, misschien willen de Russen dit wel voor ons uitvoeren?;)


  ⚠️ Meld

 9. de markerwaard droogleggen en je hebt een gigantische stuk grond waarop dat strafkamp gebouwd kan worden, maar dan wel graag met een goede afsluiting eromheen zodat ze niet weglopen, want Nederland is nog steeds geen Rusland ( gelukkig) waar men graag in de bajes zit omdat het daar beter is dan erbuiten


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.