PEC Zwolle – Feyenoord uitverkocht

Zwolle – De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord, die wordt gespeeld op zondag 17 mei, is uitverkocht op de publieke tribunes!

Dit houdt in dat de stadionkassa’s op de wedstrijddag gesloten blijven. Heb je geen entreebewijs weten te bemachtigen? Dan kan je de wedstrijd volgen via FOX Sports.

Artikel delen:
Reacties 51
 1. wij kunnen heel ver gooien dus ja snap wel dat er op noord geen drank is haha8) en de grootste onzin is nog dat ze dan wel op de hoofdtribune drank schenken. ZWOLLE DOE HIER WAT AAN! lekker slim om publiek te blijven voortrekken


  ⚠️ Meld

 2. Wat kan mij die drank schelen
  Zuipen doe je maar ergens anders, in de kroeg of thuis

  Sowieso stuitend dat oeverloze gezuip, met al die kinderen erbij

  Heb je je vaders ooit zo zien zuipen op de tribune?

  Van mij mag iederee wedstrijd alcoholvrij zijn, ook voor bobos

  Wordt vast nog gezelliger van


  ⚠️ Meld

 3. Haal die kinderen er maar weer bij, lekker goedkoop scooren. En het maakte mij vroeger niet uit of mijn vader wel drinkt of niet. En als er geen droogleggingen zijn laat je de keus aan supporters zelf of ze wel of niet drinken, dat heeft meer met vrijheid te maken dan dat er zo’n onredelijke beslissing wordt genomen, zo maak je de voetbalsfeer nog meer dood.


  ⚠️ Meld

 4. Tjonge, is het nu zo moeilijk om 1,5 uur geen alcohol te drinken, ik ben erg voor een alcohol-verbod rondom voetbalwedstrijden. Ik kom voor het voetbal, niet om het op een zuipen te zetten.


  ⚠️ Meld

 5. Ik kom voor een dagje/avondje uit met vrienden waarbij er naar voetbal wordt gekeken, de spelers luid worden aangemoedigd en in geval van een zaadwedstrijd er vooral veel dom wordt geluld. Daarbij hoort gewoon een biertje.

  Een drooglegging is gewoon puur supporters pesten, opgelegd door de politie of burgemeester. Het heeft helemaal niks meer met veiligheid te maken.


  ⚠️ Meld

 6. Bericht door bigge, op 7 mei 2015 14:01
  Ik kom voor een dagje/avondje uit met vrienden waarbij er naar voetbal wordt gekeken, de spelers luid worden aangemoedigd en in geval van een zaadwedstrijd er vooral veel dom wordt geluld.

  Eens, jij snapt het Bigge.
  Ik wil niet zeggen dat de wedstrijd zondag in de Kuip bijzaak was, maar van de randzaken voor en na de wedstrijd heb ik nog steeds een supergevoel over gehouden. Verzamelen bij het station, kletsen met iedereen die je (soms vaag) kent uit het stadion, de busreis heen, slingers ophangen, bier zuipen, taart uitdelen en liedjes zingen, de aankomst bij het stadion waar de parkeerplaats bijna niet meer te zien was vanwege het rook, oorverdovende knallen, de optocht naar de Kuip, de reis terug, zingen in de bus. Ook dat is voetbal, niet alleen de 90 minuten in het stadion.


  ⚠️ Meld

 7. Haha idd en als Zwolle supporter heb je daar extra van leren te genieten omdat het voetbal niet altijd zo geweest is als nu. Vaker leed als lief met elkaar gedeeld
  🙂


  ⚠️ Meld

 8. Gij zult genieten van PEC, op subtoperedivisienivo

  Het is n cliche, maar toch:
  Hopelijk zullen die Eerstedivisiejaren nog lang tot het verleden behoren

  Want PEC is nog maar 3jaar verlost van die Jupilerkelderleague

  Houen zo, ook al zullen we misschien volgend seizoen n terugval meemaken,
  PEC heeft bewezen thuis te horen in de Eredivisie


  ⚠️ Meld

 9. Stoor me eigenlijk niet aan een drooglegging ansich maar verwacht dan wel een goede redenatie. Op basis van welke feiten wordt een drooglegging nodig geacht tegen clubs als Ajax en Feyenoord? Er is toch helemaal niks noemenswaardig voorgevallen de laatste jaren?


  ⚠️ Meld

 10. Sta jij er weleens bij stil wat er voor nodig is om dit soort wedstrijden rustig te laten verlopen Robot? Normaal zou zijn als fans van alle clubs door elkaar in een stadion kunnen zitten, dat kan helaas bijna niet meer. Vandaar die inzet van politie bij het voetbal, belachelijk dat dat nodig is.


  ⚠️ Meld

 11. Onzin, zoveel is al jaren niet meer nodig. Kijk maar naar de bekerfinale. De politie wil nog wel eens op “geruchten” groots inzetten om de begroting te verantwoorden.
  en al die droogleggingen hebben ook geen zin. Als iemand zich klem wilt zuipen doet hij dat al van te voren.


  ⚠️ Meld

 12. @Leonardo,

  Dat is dus de grap, ik merk als seizoenskaarthouder, helemaal niks van de (grote) aanwezigheid van de politie of het dreigende gevaar wat de media je probeert aan te praten. Bovendien is het niet zo dat je minder agenten inzet omdat er drooglegging is, althans daar ga ik vanuit. Wil je bij PEC gaan rellen dan moet je heel goed je best doen om ?berhaupt iets te ‘bereiken’.

  Daarnaast is er geen enkele aanleiding om te verwachten dat Zwolle supporters iets van plan zijn tegen Feyenoorders of Ajacieden. Andersom zal er toch niks gebeuren omdat de uitsupporters als vee het uitvak in worden gebonjourd.

  Vraag is dus waarom droogleggen als er geen gevaar dreigt?



  ⚠️ Meld

 13. Ik durf wel te zeggen dat minder politie zorgt voor meer veiligheid in en om het stadion. ME busjes wekt bij een deel van de supporters agressie op. Het lijkt mij wel eens mooie om het uit te proberen.


  ⚠️ Meld

 14. Ok Trotse, maar als er wel iets (hoe klein ook) gebeurd is de gemeente verantwoordelijk voor de veiligheid. Waarom zou je onnodige risico’s nemen?


  ⚠️ Meld

 15. 0Bericht door 1stejohn, op 8 mei 2015 9:06
  Onzin, zoveel is al jaren niet meer nodig. Kijk maar naar de bekerfinale. De politie wil nog wel eens op “geruchten” groots inzetten om de begroting te verantwoorden.

  Eens, daarom zeggen ook dat je altijd aangifte moet doen van alles. Ze doen er niets mee, maar dan kunnen ze tegenover Den Haag aangeven dat ze meer personeel nodig hebben omdat ze nog wel 100.000 aangiftes hebben liggen. Al die politie inzet is bij de meeste wedstrijden gewoon onzin. Nederland heeft gewoon een “indekcultuur” ja maar stel dat er iets gebeurd…….Je kunt die agenten beter op een zaterdagavond naar de stad sturen, daar hoor je nooit iemand over.


  ⚠️ Meld

 16. dickBericht door dick, op 8 mei 2015 12:00
  Ok Trotse, maar als er wel iets (hoe klein ook) gebeurd is de gemeente verantwoordelijk voor de veiligheid. Waarom zou je onnodige risico’s nemen?

  Dat bedoel ik hierboven dus met “Nederland heeft een indekcultuur” Stel dat er iets gebeurd. Dat kost handen vol met geld. Laten we maar politie sturen naar de wedstrijd PEC – Willem II, stel dat het uit de hand loopt.
  De gemeente kan beter de tegels in de straat ophogen, stel dat er iemand over valt. Maar dat komt niet in de krant als dat gebeurd, en daar draait het allemaal om.


  ⚠️ Meld

 17. Ja, er zou best meer lef in de maatschappij mogen worden gepompt. Maar ik vind het dan wel weer logisch dat bijvoorbeeld een gemeente geen onnodige risico’s neemt. Als het misgaat hebben zij het ineens gedaan met de centen van ALLE Zwollenaren…Moet je eens zien hoe snel dan, alleen al de klagers, uit hun schulp kruipen.


  ⚠️ Meld

 18. Maar ik vind het dan wel weer logisch dat bijvoorbeeld een gemeente geen onnodige risico’s neemt

  Maar hoe ver moet de gemeente dan gaan? Bij risicoduels hebben de bezoekende supporters sowieso al een verplichte buscombi. De kaartverkoop wordt al enorm beperkt door clubkaartregelingen. Als het even kan wordt de wedstrijd op een bizar vroeg tijdstip gespeeld. De gemeente zet bij voorbaat al een (te) enorme politie macht in. Waarom de thuissupporters dan nog eens extra straffen met een drooglegging?

  Als een drooglegging de politie-inzet drastisch zal verminderen had ik er misschien nog vrede mee, maar ik krijg niet het idee dat er daardoor minder ME-busjes rond het stadion rijden.


  ⚠️ Meld

 19. Goeie vragen bigge, veel instanties hebben tegenwoordig dure beleidsmedewerkers en strategen in dienst….die worden voor dit soort afwegingen betaald.


  ⚠️ Meld

 20. En de veiligheidscoordinator van de club. In Rotterdam komt e.e.a. nogal daadkrachtig over

  Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam laat de eredivisiewedstrijd Feyenoord-Vitesse zondag niet doorgaan vanwege werkonderbrekingen van de politie.

  Hij heeft dit Feyenoord en de KNVB in een brief laten weten, meldt de gemeente Rotterdam donderdag.

  Vitesse en Feyenoord overwegen om een kort geding aan te spannen om het competitieduel toch op zondag te laten plaatsvinden.

  De politiebonden hebben aangekondigd dat deze wedstrijd “niet mag rekenen op volwaardige ondersteuning van de politie”.

  Deze actie maakt deel uit van het cao-conflict dat de politievakbonden met de minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) hebben. Ook de wedstrijd FC Groningen-PEC Zwolle is doelwit van de politieacties. Die wedstrijd gaat wel door.

  Aboutaleb: “De werkonderbrekingen van de politie zijn zowel voor als tijdens de wedstrijd, waardoor ik de veiligheid van de spelers en supporters en de openbare orde in de stad niet kan waarborgen. Het is niet verantwoord om daar enig risico in te nemen, daarom kan ik deze wedstrijd niet laten doorgaan.”



  ⚠️ Meld

 21. Ik zou het wel eens willen zien. ?én heel seizoen geen politiebegeleiding bij alle thuis- en uitwedstrijden van PEC. Maar dan wel alle schade die er wel wordt gemaakt verhalen op de supporters en club. Ben erg benieuwd of supporters en club dan nog zo graag zonder politie dat experiment aan zouden willen gaan.


  ⚠️ Meld

 22. @Japser, Politie zal je altijd nodig hebben dat is ook zo bij festivals of andere evenementen maar ik denk dat het voor clubs als PEC Zwolle weinig zal uitmaken als er stuk minder politie op de plek aanwezig is. In de randstad zie ik wel problemen ontstaan, daar zit diepgewortelde haat tussen meerdere clubs onderling.

  Als supporters in Duitsland door elkaar kunnen lopen waarom zou dat dan niet in Nederland kunnen? Ik heb me echt nog nooit bedreigd gevoeld in of rondom het stadion.


  ⚠️ Meld

 23. De politie om het verkeer te regelen mag uiteraard wel gewoon blijven bestaan. Maar de politie om de fanatieke supporters in bedwang te houden, schijnen niet nodig te zijn. Ik wil het wel een jaartje zien. Maar dan wel onder de voorwaarde van schadekosten bij supporters/club.


  ⚠️ Meld

 24. Politie zal je altijd nodig hebben dat is ook zo bij festivals of andere evenementen

  Klopt, overal waar veel mensen bijeen komen zul je altijd politie nodig hebben voor toezicht en om in te kunnen grijpen bij misstanden. Maar in tegenstelling tot het voetbal is het daar ondenkbaar om een drooglegging in te voeren om het ‘misschien’ te voorkomen.

  Zie je de berichten al voor je? ‘BFO 2016 alcoholvrij wegens arrestaties in voorgaande jaren.’ 😀


  ⚠️ Meld

 25. @japser, wil je nu op kinderachtige wijze bevestiging waarna je zo hard aan het vissen bent?

  Wat is trouwens je ervaring bij PEC, uitwedstrijden en voetbal in het algemeen?

  Denk dat er maar 5 wedstrijden zijn waar je op je hoede moet zijn als politie bij PEC en dat betekent dus niet dat je met groots machtsvertoon aanwezig hoeft te zijn. Door de combi-regelingen zijn de supporters al gescheiden en is de kans op confrontatie al minimaal.



  ⚠️ Meld

 26. @R0bot ik denk gewoon dat het lang niet zo vaak goed zal gaan als dat hier wordt voorgesteld. En ik vraag me af of die mensen die zeggen dat het allemaal wel meevalt, hun hand daar voor in het vuur durven te steken. Het lijkt er niet op, want je komt nu al met 5 wedstrijden waar het waarschijnlijk minder verstandig is.

  Mijn eigen ervaringen zijn beperkt. Bij PEC thuis wat ik heb meegemaakt was er niks aan de hand. Verder ben ik alleen vorig jaar bij Ajax – Vitesse voor de beker geweest. Denk niet dat de Vitesse-supporters daar zonder politiebeveiliging konden rondlopen. Zeker niet na afloop, maar voor de wedstrijd vond ik de sfeer ook grimmig.
  Maar zoals gezegd, weinig praktijkervaring. Lees wel gewoon het nieuws.


  ⚠️ Meld

 27. Ik durf mijn hand er wel voor in het vuur te steken dat de meeste thuiswedstrijden van Zwolle afkunnen met een minimale politieinzet. Een aantal wedstrijden zoals GAE, Twente, Ajax en Feyenoord is een hogere inzet van de politie wel verstandig, zonder dit te overdrijven.


  ⚠️ Meld

 28. @Japser,

  Ik denk dat je gelijk hebt bij clubs uit de randstad of in Brabant maar in veel mindere mate bij clubs als PEC, Heracles, Excelsior, Dordrecht, Groningen, AZ, Vitesse, Heerenveen etc.

  5 van de 17 thuiswedstrijden noem ik niet veel.
  1. Eagles (spreekt voor zich)
  2. Cambuur (directe concurrent en groeiende fanatisme tussen clubs)
  3. Twente (vanwege bekogelen bussen PEC)
  4. Ajax (die willen nog wel eens uit het niets rellen)
  5. Feyenoord (geen verleden mee maar wel rekening mee te houden)

  Eigenlijk kan ik me alleen voorstellen dat er bij de eerste twee clubs iets zal gebeuren maar zelfs dat gaat zomaar nog niet. Denk dat als er rellen uitbreken dat ergens in de polder zal zijn op een afgesproken plek.

  Goed aanstaande zondag gaat Groningen – PEC Zwolle door met weinig politie steun dus we gaat het zien 😉

  😉


  ⚠️ Meld

 29. Jasper; je hebt gelijk, een bepaald deel van de fans kan zo’n vrijheid helemaal niet. Al dat naIëve gewets dat dat wel zo is slaat nergens op. Het ontbreekt in Nederland fundamenteel aan respect voor elkaar en al helemaal aan een beroepsgroep zoals de politie. Treurig, maar waar.


  ⚠️ Meld

 30. Als we nou een grote groep hooligans bij zwolle hadden, dan had ik al die drooglegging en politieongein wel begrepen, maar alle ‘hooligans’ van pec knokken alleen bij de vrolijkheid, dus ga daar lekker het jaar rond met 1 ME busje staan om die 15 debielen in toom te houden.


  ⚠️ Meld

 31. Klopt, maar gaf wel aanleiding voor extra politie-inzet. En later is er op een wedstrijddag toch een knokpartij geweest met op doorreis zijnde Utrecht-supporters? Of vergis ik me daarin?


  ⚠️ Meld

 32. @Rex Hunt

  Merendeels van de mensen die afgelopen drie jaar zijn gearresteerd tijdens een voetbalwedstrijd of rondom een wedstrijd van de club waren niet lid van de supportersgroep die jij bedoelt.

  Merendeels van de gasten die gearresteerd zijn waren mensen die graag popiejopie gedrag toonde tegen hun vrienden. Kijk mij is stoer doen.

  Als het om onbeschoft gedrag gaat dan mogen de mensen die jij bedoelt de veters niet eens strikken van sommige mensen die regelmatig problemen veroorzaken op de hoofdtribune.

  Ik ben een voorstander van de voetbalwet die in Duitsland gehanteerd wordt. Als je drie keer in een seizoen gearresteerd wordt door openbare dronkenschap dan mag je twee jaar het stadion niet in. Word je gearresteerd door openbare dronkenschap met agressie, vernielingen of vechtpartijen daarbij mag je vijf jaar niet meer in het stadion komen.

  Rex Ado Den Haag uit waren aan Zwolse kant 12 mensen gearresteerd voor openbare dronkenschap en een aantal mensen waren gearresteerd wegens vernielingen. Bij deze arrestatie was niemand lid van de hooligans die jij noemde.

  Maar het is makkelijk oordelen over anderen.



  ⚠️ Meld

 33. Nou nou inderdaad genoeg kennis hier.
  Met al deze opsommingen zou je inderdaad elke wedstrijd 5 me pelotons achter de hand moeten houden.
  Duitse wetten alles hebben we nodig om dat supporterstuig maar in het gareel te houden!
  Zo lang dit beeld blijft leven heeft de politie elke zondag een lekker makkelijk klusje om lekker met veel man veel uren te maken omdat het oh zo nodig is. In de bus zitten met de voeten op het dashbord en als het even kan nog even supportertje pesten. (blikje bier op de weg, schuin oversteken etc)
  Wat een wereld baan en dan willen ze nog actie voeren ook bij het stadion? Zijn ze helemaal gek?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.