Laatste duel WVF in hoofdklasse

Zwolle – Het avontuur in de hoofdklasse zit er bijna op voor WVF. Toch kan de ploeg uit Westenholte met opgeheven hoofd de hoofdklasse verlaten en met een goed gevoel terugkijken op dit leerzame avontuur. Het wist dat het moeilijk zou worden om te overleven, immers de club speelt met ‘eigen jongens’, werkt niet met spelerscontracten, betaald dus geen spelers en is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt. En als echte amateurclub redt je het dan niet in de Hoofdklasse.

In het begin van het seizoen had WVF moeite met het hogere niveau dan de club gewenst was. Fouten worden doorgaans direct en genadeloos afgestraft en zo was de ploeg van trainer Freddy Smit voor de winterstop vaak al vroeg in de wedstrijd kansloos. Toch bleven echt grote nederlagen uit. Na de winterstop ging het beter, voetballend kon de ploeg steeds beter meekomen en heeft het naast het vervullen van haar sportieve plicht, voor een paar mooie stunten kunnen zorgen. Zo mocht de huidige koploper DVS’33 blij zijn dat het een puntje meenam uit Westenholte.

De eerste historische overwinning uit bij Staphorst op tweede paasdag, waardoor WVF Staphorst een stevige duw naar de nacompetitie gaf. De overwinning op het WHC, waardoor deze club het laatste zetje kreeg en net als WVF degradeerde naar de Eerste Klasse. Zaterdag zal WVF er weer alles aan doen om in de laatste thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys opnieuw voor een stunt te zorgen. Immers de ploeg uit Drachten is nog niet veilig en zal daarom gebrand zijn op een goed resultaat. Eerder speelden beide ploegen met 1-1 gelijk, waarbij WVF de overhand had tegen het verdedigend en op de counter loerende Drachtster Boys. Dat is de geliefde speelwijze van de Boys uit Drachten. Zaterdag zal het wellicht wat aanvallender spelen en meer risico’s nemen om zich veilig te spelen. Juist hier liggen dus voor WVF de mogelijkheden op een goed resultaat. Een mooie uitdaging ligt er voor WVF dan ook in het (voorlopig) laatste duel in de hoofdklasse. Tegenstander Drachtster Boys pootje lichten, en zo te veroordelen tot nacompetitie. Het vervullen van de sportieve plicht en het behalen van de doelstelling, minimaal tien punten. Het belooft zaterdag dan ook een aantrekkelijke wedstrijd te worden met een voor WVF waardig slot van het avontuur in de hoofdklasse!!!

WVF-Drachtster Boys wordt gespeeld op sportpark de Weidesteen en begint om 14.30 uur

Artikel delen: