Sic transit gloria mundi

De nieuwe voorstelling van toneelgroep Alaska, Sic transit gloria mundi (‘aldus vergaat de glorie van de wereld’) met onder andere Maria Kraakman en Dragan Bakema (voor het eerst samen op het toneel!), zal dankzij private sponsoring volledig vrij toegankelijk zijn voor het publiek. Particulieren en bedrijven kopen een deel van het decor van de voorstel Sic transit gloria mundi en plaatsen daarop hun beeldmerk. Met de opbrengsten van deze verkoop is het mogelijk om de kaartjes van de voorstelling gratis aan te bieden.

Via de website www.gloriamundi.nl kan nog steeds ruimte gekocht worden in het decor van de nieuwe voorstelling van toneelgroep Alaska. Regisseur Marijke Schermer: ‘Met dit project willen we een steen in de vijver gooien. Er is veel discussie in de kunstwereld én daarbuiten over subsidieafhankelijkheid, sponsoring en de toekomst van het theater. Er is terug-houdendheid bij bedrijven en kunstenaars om samen te werken. We veranderen het nadenken en praten in een actief onderzoek.’ Particulieren en bedrijven kunnen voor een bedrag vanaf €99,- euro een plek in het decor invullen.

Op een luchthaven ergens tussen Londen en Tokio wacht gameontwerper Billy Zsigmond op zijn vlucht naar het World Economic Forum in Davos. Daar ontmoet hij de beeldschone Angel die – zoals altijd op de eerste van de maand – wacht op haar man Steve voor de overdracht van de kinderen. Op diezelfde luchthaven komen Jan en Cindy terug van een geheel verzorgde vakantie die ze met een belspelletje hebben gewonnen. Dan worden alle vluchten geannuleerd. Niemand stijgt nog op. En niemand weet waarom. Sic transit gloria mundi gaat over geld. Over financiële intuïtie. Over hedge funds,  durfkapitalisten en over de Chinezen. Over leven op krediet en gokken op de beurs. Over de extreem rijken en de nieuwe onderklasse. En over oude vrienden die de balans opmaken.

Met o.a. Maria Kraakman (Îles flottantes ,Gouden Kalf voor Guernsey),  Dragan Bakema  (Olivier etc.)  Decor- en geluidsontwerp: Richard Janssen (voormalig Fatal Flowers).  Tekst en regie Marijke Schermer | Spel Maria Kraakman, Dragan Bakema, Jan Kruit, Dagmar Slagmolen, Rick Paul van Mulligen | Scenografie en geluidsontwerp Richard Janssen | Dramaturgie Laura Minderhoud | Assistentie regie & dramaturgie Rick Steggerda | Vormgeving & uitvoering decor Anton der Kinderen | Zakelijke leiding en publiciteit Bureau Barel

Artikel delen: