Actie Klimmen tegen MS succesvol verlopen

Zwolle – Wat begon met een simpel mailtje aan vrienden en bekenden, mondde voor Marleen Postma uit Westenholte uit tot een succesvol evenement, dat gedragen werd door veel mensen. Vrijdag 1 mei  hield Marleen haar actie Energie door bewegen, waarmee ze geld wil ophalen voor  Mutiple Sclerose (MS).

 

schermafbeelding_2015-05-06_om_22.56.04.png 

 

Een kwartier voor de start loopt het al aardig vol in de hal. Sportievelingen verzamelen zich, maken een praatje met elkaar en wachten in spanning op het startsein. Het lijkt wel een reünie: in groepjes bereiden de sportievelingen zich voor op hun activiteit. Nieuwsgierig kijken de deelnemers om zich heen. “Kijk, die gaan wandelen. Dat is te zien aan de stevige wandelschoenen”, schat een deelnemer in als een groepje mensen binnen komt lopen. De volgende bezoekers gaan duidelijk wielrennen: helm, wielrenpak en dito schoenen verraden de activiteit waar zij zich voor ingeschreven hebben. Ook de bootcampers zijn goed te herkennen: de meeste deelnemers hebben hardloopkleding aan. Dan klimt Marleen de trap op. Zij heet de bezoekers welkom en legt nog even kort de bedoeling uit. Marleen beklimt op 25 mei, als lid van team Vlinder, de Kale Reus van de Provence, de Mont Ventoux. Zij wil op die manier zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar MS.

 

In aanloop naar haar sportieve uitdaging wil zij ook andere mensen in beweging krijgen. “Ik ben ervan overtuigd dat bewegen heel belangrijk is. Niet alleen voor MS patiënten,  maar voor iedereen”, vertelt zij. “Mijn persoonlijke actie heet Energie door bewegen! Deze slogan is mij echt op het lijf geschreven. Waarom? Soms lijkt het alsof alle energie op is. Maar als ik dan ga sporten, kom ik vol energie terug, met het gevoel weer controle over mijn eigen lichaam te hebben. Ik beklim de Kale berg daarom voor meer energie voor alle MS patiënten!”

 

En vrijdag is het gelukt om veel mensen in beweging te krijgen. Zeker 115 mensen kwamen af op haar clinics. Zij konden in eerste instantie kiezen uit wandelen, wielrennen of bootcamp, maar dankzij enthousiaste reacties van mensen in haar omgeving kon Marleen daar ook nog fitness,  handbiken en toerfietsen aan toevoegen.

 

Tegen kwart over zeven vertrekken de verschillende groepen naar de locatie waar zij bezig gaan, om zo’n twee uur later weer terug te keren. Na de sportieve uitspatting worden alle deelnemers in de ruime hal van Postma Totaaltechniek ontvangen met verschillende versnaperingen. Vele bekenden hebben zich de afgelopen dagen ingezet voor Marleen: zij hebben heerlijke taarten en koeken gebakken, hapjes verzorgd en hebben Marleen geholpen bij de organisatie van dit evenement.

 

In groepjes wordt nagepraat over de clinics en iedereen is positief. Heel gezellig, leuk, voor herhaling vatbaar, wat een supergave manier om geld in te zamelen… Ook Marleen Postma was tevreden na afloop: : In één woord geweldig dat zo veel mensen tegelijk in beweging waren voor MS.”  Met deze actie heeft Marleen 825 euro opgehaald en daarmee heeft ze haar doel ruimschoots bereikt.

De teller voor haar persoonlijke actie is hiermee op € 1250,- gebracht.

 

Natuurlijk kunt u deze actie nog steeds steunen door online te doneren op 

http://deelnemers.klimmentegenms.nl/acties/marleen-postma/energie-door-bewegen/

 

Voor een foto impressie van deze avond kunt u kijken op 

https://picasaweb.google.com/107309734082087334752/Clinic1mei2015?authuser=0&feat=directlink

Artikel delen: