Statenlid en raadslid als gastdocent op school

Zwolle – Studenten van het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle krijgen op maandag 11 en dinsdag 12 mei een gastles van een Statenlid en een raadslid.

 

Op maandag 11 mei staan oud-Statenlid Aart Karssen (D66) en raadslid Britt Jurgens (Fractie Jurgens) van de gemeente Zwolle voor de klas. Op dinsdag 12 mei gaan Statenlid Hans Nooter (PvdA) en raadslid Henk Schippers (D66) in gesprek over de democratie en de rol van de provincie en de gemeente daarin. Deze lessen zijn onderdeel van het project (Jong) Overijssel doet mee! van de provincie Overijssel. De lessen worden begeleid door een moderator van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat. Voor jongeren is het lastig om onderscheid te maken tussen wat een provincie, het rijk en de gemeente doet en wie waarvoor verantwoordelijk is. Reden voor de provincie, gemeente en ProDemos om samen de scholieren op school op te zoeken.

 

Democratie onder schooltijd – 4.500 jongeren ontmoet!

De provincie Overijssel besteedt extra aandacht aan jongeren vanaf 15 jaar met de bedoeling om hen meer te betrekken bij de democratie. Met het project (Jong) Overijssel doet mee! bereikt ze jaarlijks meer dan 4.500 jongeren persoonlijk via gastlessen, Democratiespelen, Statenspelen, de Jongerenraad Overijssel en debatbijeenkomsten zoals de Overijssel Debat Award.

Sinds vier jaar werkt de provincie hierin samen met ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat en gemeenten. Ook de gemeenteraad van Zwolle ondersteunt van harte initiatieven om scholieren enthousiast te maken voor de politiek.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. raadslid Britt Jurgens (Fractie Jurgens)?????

  Lesgeven in democratie?

  Hoe verzint ze het!!!

  Onder valse vlag heeft ze zich laten verkiezen!!!!!  ⚠️ Meld

 2. Beetje vreemd inderdaad, ze gaf pas gelden nog aan dat ze zelf nog veel moet leren in de politiek en denkt dat nu al over te brengen. Lachwekkend eigenlijk.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.