Vierde Zwolse Wijnfestival op Grote Kerkplein

Zwolle – Van lokale wijnventers tot wijnboeren uit het buitenland Ze komen allemaal naar Zwolle voor het Zwolse Wijnfestival. Wie van wijn houdt of er meer over wil weten, moet zondag 7 juni dus een kijkje nemen op het Grote Kerkplein.

unlimited-85.jpg

Een wijntje proeven, je laten voorlichten over de druif, het proces, een masterclass volgen. Het kan allemaal op zondag 7 juni van 15.00 tot 20.00 uur op het Grote Kerkplein. Op het Zwolse Wijnfestival staan verschillende wijnboeren. Organisator Arjan Broekman, uitbater van Het Wijnhuis, nodigde voor dit bijzondere wijnevenement kenners uit de hele wereld uit. "Het is een ongekend mooi festival waar wijnimporteurs en wijnboeren van alles kunnen vertellen over deze drank."

Binnenland en buitenland
Naast lokale en regionale bedrijven als Schuttelaar wijnen en Delicatessen Zo Xander, Wijnkopers Henri Bloem, Hotel Lumen, bistro Bonne Femme restaurant Taiwan en natuurlijk Het Wijnhuis zijn ook bedrijven uit andere delen van Nederland én uit het buitenland aanwezig. Zo zal Wouter Kunkler van Goessens wijnen uit Maastricht,Vinites wijnimporteur uit Haarlem evenals de wijntherapeut met div bio wijnen. Het buitenland wordt vertegenwoordigd door o.a. Roman Niedwoniczanski van het wijnhuis Van Volxem uit de Saar, Gianmaria Peter van Ca dell Bosco de top uit Italië op gebied van mousserende wijnen

Glas mee naar huis
Bezoekers hebben vrij toegang. Wie een glas wijn wil proeven, betaalt met munten. Een gekocht glas mag mee naar huis worden genomen of weer kan worden ingeleverd

Er worden 4 masterclasses gegeven

1 Roman Niedwoniczanski eigenaar wijngoed Van Volxem de top uit Duitsland

2 Gianmaria Peter van Ca dell Bosco de top uit Italië op gebied van mousserende wijnen.

Deze proeverijen kosten 20.00 p.p en U kunt zich inschrijven bij het Wijnhuis aan het grote Kerkplein in Zwolle of via info@hetwijnhuiszwolle.nl

Meer weten www.wijnfestivalzwolle.nl /info@hetwijnhuiszwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Ik zou graag willen weten hoe ik mij kan aanmelden voor dit wijnfestival in zwolle, mijn bedrijf zit namelijk in de engelse pie,s, ambachtelijk en zeker een aanwinst voor u wijnfestival.
  Met vriendelijke groet,
  Eugene Redelijk


  ⚠️ Meld

 2. goed idee ten tijde dat de gemiddelde nederlander zichzelf helemaal tureluurs zuipt en zelfs na gepensioneerde datum in de rehab belandt.
  ik snap werkelijk niet waar men mee bezig is.
  kan er niet gewoon gewndeld worden op de zondagmiddag? of ga klootschieten In het bos, ideale invulling van de zondagmiddag.
  ik vind ook dat er een verkeerd signal wordt afgegeven naar de jeugd, die dan mar denkt dat het heel normal is om ALCOHOL te nuttigen!


  ⚠️ Meld

 3. Ik zie dat er thans druk gediscussieerd wordt onder een artikel uit mei 2015. Dat vind ik BIJZONDER. Wat ik ook heel bijzonder vind, is het feit dat er mensen zijn die denken dat klootschieten en in het bos wandelen veiliger is dan het drinken van een glaasje wijn. In het bos kun je lastig gevallen worden door allerlei smerige types die verslingerd zijn aan chemische opiaten omdat ze geen wijn mogen drinken. Wijn is in zijn barre essentie gewoon een druif. Héérlijk.


  ⚠️ Meld

 4. Arend ben jij ook zo’n stiekeme buizert?Even 1 glaasje maar ondertussen de hele fles al opgezopen en de tanden blauw van de goedkope bocht?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.