Actie tegen Ebola tijdens het Devotie Festival

Zwolle – Op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei 2015 vindt er een Actie tegen Ebola plaats in Zwolle. Tijdens het Devotie Festival 2015, georganiseerd door Landstede Business Boost in opdracht van initiatiefnemer Mink de Vries, zal deze actie plaatsvinden in de Grote Kerk te Zwolle.

Het Ebola virus is nog steeds actief en dat vergeten sommige mensen. Er zal informatie te vinden zijn over het Ebola virus en er kan een filmpje worden bekeken in de Grote Kerk te Zwolle. Daarnaast kan er uiteraard geld gedoneerd worden om dit virus te bestrijden. Tussen het Grote Kerkplein en de Blijmarkt te Zwolle zullen verschillende activiteiten plaatsvinden zoals een rondleiding langs het Devotiekwartier, een Ebola-actie, een bierproeverij en de Moderne Devotieroute langs verschillende hotspots waaronder de gangen onder het stadhuis. Tijdens het festival zal de bezoeker kennismaken met de Moderne Devotie, de identiteit van Zwolle en bewust worden van deze interessante geschiedenis.

Naast de activiteiten in Zwolle vindt het Devotie Festival 2015 ook in zes andere steden en dorpen plaats. In het hele programma worden de lokale en regionale identiteiten sterk benadrukt in verbinding met andere gemeentes en regio’s. Samen met diverse partijen in verschillende Hanzesteden worden zeer diverse programma’s in elkaar gezet, om de bezoeker op een leuke, feestelijke en interessante manier kennis te laten maken met de Moderne Devotie.
 
Moderne Devotie
De Moderne Devotie is een hervormingsbeweging die zich afzette tegen machtsmisbruik in de kerk. Geestelijken leefden in kloosters en leken verenigden zich midden in de stad en gingen aan het werk om te zorgen voor zwakkeren in de samenleving. Daarnaast probeerden zij ook zelfvoorzienend en onafhankelijk van de kerk en staat te leven. Ook werd er veel gedaan voor het onderwijs. Zo ontstond er in Zwolle onder leiding van Joan Cele een zeer prestigieuze Latijnse school waarvan de studenten door heel Europa erg gewild waren. Daarbij begon Joan Cele ook met de eerste middelbare school ter wereld en deelde voor het eerst klassen op basis van leeftijd in.
 
Voor meer informatie over het Devotie Festival 2015 ga naar www.postmodernedevotie.nl.
Artikel delen: