Warner Hahn vertrekt bij PEC Zwolle

Zwolle – De succesvolle doelman van PEC Zwolle Warner Hahn keert komend seizoen terug naar de Kuip. De 22-jarige doelman werd dit seizoen verhuurd aan PEC Zwolle, maar moet vanaf juli de concurrentiestrijd aangaan met Kenneth Vermeer. Dat meldt RTV Rijnmond vrijdagmorgen.

Om de Rotterdamse doelman ervaring op te laten doen in de eredivisie werd Hahn dit seizoen verhuurd aan PEC Zwolle, waarmee hij afgelopen zondag nog de bekerfinale in de Kuip verloor van FC Groningen. Hahn keepte een uitstekend seizoen, evenals Kenneth Vermeer die zijn concurrent wordt bij Feyenoord.

Artikel delen:
Reacties 32
 1. Jammer, had het Hahn nog wel gegund hier zich een jaartje in de kijker te spelen. Tenzij Feyenoord Vermeer natuurlijk voor een mooi bedrag aan het buitenland verkoopt. Misschien dat dat erachter zit?

 2. Mulder gaat wel naar AEK. Feyenoord zal toch wel zien dat

  Vermeer en Hahn een interessant haantjesgevecht zouden kunnen uitvechten….waarbij Kenneth natuurlijk het enorme voordeel heeft dat ie bij AJAX geschoold is.

 3. Zou Gerard Nijkamp het nummer nog hebben van Klaus Allofs. Dan zou ik hem aanraden om Koen Casteels te gaan huren. Deze zeer talentvolle keeper is dit seizoen uitgeleend aan SV Werder Bremen en heeft de laatste drie wedstrijden gespeeld voor de club uit de Hanze stad.

 4. Als die weg gaat hebben we mooi een k.. probleempje… In Nederland zijn er maar weinig goede keepers…
  Beste heer Nijkamp, je best doen om een gelijkwaardige,goede vervanging te vinden…Anders heeft PEC het volgende seizoen echt een grote probleem..
  Laten we hopen dat er een goede komt!!!

 5. Kevin Begois is een hele goede doelman. Toen hij bij de blessure van Diederik Boer onder de lat stond vond ik hem zelfs beter keepen dan Diederik. Geen enkel probleem dus dat Hahn vertrekt, wel jammer. Warner bedankt!

 6. Jammer dat Hahn vertrekt. Beste doelman die PEC ooit heeft gehad. Ik vraag me af of Begois een goede vervanger is. Qua niveau is hij toch meer Diederik Boer, leuk voor de middenmoot, maar niet bijzonder.

 7. ‘Bedankt voor dit afgelopen seizoen warner, heb genoten van je kwaliteiten. Misschien moet PEC nu proberen Mulder te krijgen.

 8. @ED, Zwolle is ook middenmoot. Dus mag je keepers van het niveau Boer, Begois en Coutinho verwachten. Ik denk dat Casteels van Wolfsburg onhaalbaar is. Zolang ze die matige keeper van VVV maar niet halen.

 9. Ook meegekregen dat Fc Twente geen Europees voetbal wil.

  FC Twente maakt komend seizoen geen gebruik van de mogelijkheid om volgend jaar alsnog Europees voetbal te spelen. De UEFA gaf Nederland vandaag een extra plaats in de Europa League als beloning voor het winnen van het Europese Fair Play-klassement. In de laatste nationale tussenstand staat FC Twente bovenaan, maar de nummer twaalf van de Eredivisie ziet vanwege de huidige financiële problemen af van Europees voetbal.

  ,,Een moeilijke maar weloverwogen beslissing”, zegt de club in een verklaring op de website. ,,De kans op een licentie is zeer klein. Daarnaast maken we na een aanvraag kans op boetes en zelfs Europese uitsluiting voor meerdere jaren. Dat risico kunnen we niet nemen.”

  Door de weigering van FC Twente schuift de plaats door naar de volgende eredivisieclub in de Fair Play-ranglijst die niet op een andere manier al Europees voetbal heeft afgedwongen. Excelsior en Go Ahead Eagles maken op dit moment de meeste kans op het extra Europese ticket voor Nederland.

 10. Doel op deze zin

  Daarnaast maken we na een aanvraag kans op boetes en zelfs Europese uitsluiting voor meerdere jaren. Dat risico kunnen we niet nemen.”

  in 14:08

 11. @Trotse Zwollenaar

  Waarom denk je dat Koen Casteels niet haalbaar zou zijn voor Pec Zwolle. Mateusz Klich kwam ook van Vfl Wolfsburg vandaan.

  Koen Casteels heeft een langdurig contract bij Vfl Wolfsburg en de Duitse club zou hem graag een seizoen laten spelen op een hoog niveau ipv met jong Wolfsburg te laten spelen. Werder Bremen heeft Casteels gehuurd voor 150.000 euro volgens de media.

 12. @dr.Jones,
  Klich was wel een wat ander verhaal dan Casteels. Klich had heel weinig tot geen wedstrijden gespeeld in de Bundesliga. Casteels heeft volgens mij al 1 of 2 volle jaren gespeeld bij Hoffenheim en zou om die reden PEC niet interessant vinden. Die gaat liever nog een jaar voor zijn kans bij Werder Bremen waar hij dan weer aan zal worden verhuurd.

 13. @Trotse Zwollenaar

  Werder Bremen is bezig met een andere keeper één van de namen die gemoemd wordt is Esteban van Az maar ook de Zwitserse keeper marvin Hitz van Augsburg wordt bij Werder Bremen genoemd.

 14. Ik sluit me aan bij Mike70: Begois heeft zich als vervanger van Boer bewezen een meer dan goede doelman voor Zwolle te zijn. Jammer dat Hahn vertrekt, maar logisch dat je zo’n topkeeper niet kunt houden.

 15. Begois zit in de herfst van zijn ‘carriere’, lijkt me niet dat die nog als 1ste keeper gaat optreden. Er zijn genoeg keepers beschikbaar deze zomer en ik hoop dat nijkamp iets leuks weet te vinden, maar dat merken we vanzelf wel over een paar maanden.

 16. Het zat er wel in dat Hahn naar Feyenoord terug zou gaan, maar wel doodzonde voor PEC. Hanh is niet allen een steengoede keeper, maar ook ontzettend aardig, supportergericht en goodlooking. 🙂 Het leek me dat hij het erg naar zijn zin had bij PEC.

Reageer