Willem-Maarten Heins stopt met volleybal

Zwolle – Willem-Maarten Heins neemt na drie seizoenen afscheid van Landstede Volleybal en stopt met volleybal op het hoogste niveau. De 27-jarige diagonaalspeler won in het shirt van de Zwolse club maar liefst acht van de negen hoofdprijzen: drie landstitels, twee keer de beker en driemaal de supercup. Alleen de nationale beker ging in 2013 aan Heins en Landstede Volleybal voorbij. "Ik heb inmiddels alles gewonnen wat er te winnen valt, dus ik kan met een goed gevoel afscheid nemen", stelt de 2.07 meter lange aanvaller.

"Ik heb de afgelopen drie jaar met heel veel plezier en toewijding voor Landstede Volleybal gespeeld. We zijn erg succesvol geweest en ik heb denk ik alle rollen wel vervuld", analyseert Heins. Mede door de successen en zijn relatief jonge leeftijd was het voor Heins een pittige keuze om een streep onder zijn volleybalcarrière te zetten. "Zeker, maar ik heb er goed en lang over nagedacht. In de afgelopen jaren combineerde ik het volleybal al met een baan op het Centre for Sports & Education als docent Engels en ik krijg nu de mogelijkheid om meer uren te draaien, dus voor mij een mooi moment om mij volledig te richten op mijn maatschappelijke carrière."

Net als vele andere ambitieuze volleyballers droomde Willem-Maarten Heins in het verleden ook van een volleybal-avontuur in het buitenland, maar die droom heeft hij inmiddels laten varen. "Ik heb er alles uit gehaald wat er in zat. Bovendien heb ik een fantastische vriendin, waarmee ik net een huis in Zwolle heb gekocht", vertelt de sympathieke diagonaalspeler, die in de zomer van 2012 het Groningse Lycurgus verruilde voor Landstede Volleybal. Met de Zwolse formatie reeg hij de prijzen vervolgens aaneen. "Het was een super succesvolle periode, waar ik met heel veel plezier op terugkijk." Ook Landstede Volleybal-manager Edwin van den Broeke weet dat Heins een belangrijke rol vervulde in het Zwolse team. "Willem-Maarten was voor ons een belangrijke speler, waardoor we de afgelopen jaren heel veel succes hebben gehad. Een betrouwbare kracht waarop je kon bouwen als het nodig was. Wij wensen hem heel veel succes met het opbouwen van zijn maatschappelijke loopbaan."

Artikel delen: