Hart voor Zwolle gesteund door Oranje Fonds

Zwolle – Het Oranje Fonds gaat het vrijwilligersproject van Stichting Hart voor Zwolle de komende drie jaar ondersteunen met een bedrag van 37.500 euro. Met deze financiële ondersteuning kan het werk van Stichting Hart voor Zwolle de komende jaren doorgang vinden. Hart voor Zwolle verbindt jonge vrijwilligers aan kwetsbare Zwollenaren.

Stichting Hart voor Zwolle werd vorige zomer opgericht door Zwollenaren Ard ten Brinke (28) en Egbert-Jan Tijssen (31). Zij willen jongeren stimuleren en enthousiasmeren om zich vrijwillig in te zetten voor de stad Zwolle. Ze creëerden het afgelopen jaar een jongerennetwerk dat zich inzet voor kwetsbare Zwollenaren.

Het jongerennetwerk van Stichting Hart voor Zwolle zet zich in voor mensen die zelf geen of weinig netwerk hebben. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een oudere die hulp nodig heeft bij het doen van boodschappen of om een tuinklus bij iemand die het zelf niet meer kan doen. Op deze manier wil Hart voor Zwolle bijdragen aan een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien.

"De steun van het Oranje Fonds geeft een enorme boost aan ons jongerennetwerk", zegt initiatiefnemer Ard ten Brinke. "We zijn een netwerk van jonge vrijwilligers, maar om de organisatie de komende jaren draaiende te houden kunnen we niet zonder de financiële steun van fondsen als het Oranje Fonds. We zijn daarom ontzettend blij dat zij enthousiast zijn over ons project. Met deze steun kunnen we ervoor zorgen dat er steeds meer jongeren zijn die zich van harte en vrijwillig inzetten voor kwetsbare mensen in hun stad."

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van heet Oranje Fonds.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Lekker handig, het initiatief voor die Mars voor een mooi Zwolle van Margriet Twisterling heet ook Hart voor Zwolle.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.