SV Zwolle strijdt in stadsderby voor promotieplek

Zwolle – Het eerste elftal van SV Zwolle kan zondag nacompetitie voor promotie naar de derde klasse veilig stellen. De mannen van trainer Joshua Nijlant plaatsen zich bij winst op stadsgenoot F.C. Ulu Spor voor de nacompetitie. De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur op Sportpark Marslanden.

SV Zwolle vecht met Haarle, dat een punt minder heeft, voor de laatste nacompetieplek. Deze velbegeerde plaats wordt toebedeeld aan de nummer vier op de eindranglijst in de vierde klasse H. Ulu Spor en SV Zwolle draaiden afgelopen zondag geen goede generale. Ulu Spor degradeerde, na een jaar in de 4e klasse, door thuis met 1-6 klop te krijgen van middenmoter Diepenveen. SV Zwolle werd op haar beurt na rust overlopen in Ommen, wat resulteerde in vijf tegendoelpunten.

In een matte heenwedstrijd won SV Zwolle bij Ulu Spor met 0-3. De geelhemden drukte het speloverwicht pas na de pauze uit in de score. Dat het op sportpark De Hoge Laar uiteindelijk bij drie goals verschil bleef, kenmerkte de coulance van de Pierikers. Na afloop van de kraker draait een DJ voor de ontspanning de fijnste vinylsingles aan elkaar. Ook is er een verloting en de opbrengst daarvan gaat in zijn geheel naar Alpe d’HuZes. SV Zwolle jeugdtrainer Aaldert Schippers fiets namelijk voor KWF Kankerbestrijding de Franse berg op in juni.

Artikel delen:

Reageer