Volleyballer Stijn Held naar concurrent Orion

Zwolle – Stijn Held draagt volgend seizoen het shirt van Wenters Sports Orion. Na drie seizoenen Landstede Volleybal heeft de 20-jarige spelverdeler een 1-jarig contract getekend bij de eredivisieclub uit Doetinchem. "Het was een lastige keuze, want ik heb het de afgelopen drie jaar heel erg naar mijn zin gehad in Zwolle", vertelt Held, die in de zomer van 2012 de overstap maakte van het Barneveldse SSS naar Landstede Volleybal. Met de Zwolse club werd hij onder meer drie keer op rij landskampioen.

In zijn eerste twee jaar bij Landstede fungeerde Stijn Held als tweede viool achter Roland Rademaker. En het afgelopen seizoen kreeg de talentvolle spelverdeler te maken met Frank Lubberts. "Ik heb elk seizoen meer speelminuten gemaakt, maar je wil als topsporter natuurlijk altijd spelen. En het afgelopen seizoen was de teleurstelling wel groter als ik niet speelde, dan voorheen. Al moet ik daarbij zeggen dat ik niemand iets verwijt. Ik heb immers drie geweldige jaren gehad bij Landstede Volleybal. Dankzij een prima trainingsprogramma en onder een goede trainer heb ik mij als speler verder kunnen ontwikkelen. Ik heb heel veel geleerd en al met al was het fantastisch."

Bij Landstede speelde de 1.88 meter lange Stijn Held niet alleen als spelverdeler, maar stond hij ook, vaak noodgedwongen, als passer-loper in het veld. Wenters Sports Orion ziet in de 20-jarige Held de ideale opvolger voor de vertrokken Amerikaanse spelverdelers Keith Smith en Patrick Tunnell. "Toen Orion zich meldde heb ik de voor- en nadelen tegen elkaar weggestreept en was het plaatje bij Orion net iets gunstiger. Mede omdat ik komend jaar stage kan lopen in de buurt van de club", aldus Held, die zeker niet per se weg wilde uit Zwolle. "Ik voel mij hier helemaal thuis, maar de kans op meer speeltijd is wel een belangrijke factor in deze." De talentvolle spelverdeler sluit dan ook niet uit dat hij ooit nog terugkeert bij Landstede Volleybal. "Wie weet. Ik ga hier nu door de voordeur naar buiten, dus zeg nooit nooit."

Landstede Volleybal-manager Edwin van den Broeke wenst Stijn Held komend seizoen in ieder geval heel veel succes. "Hij is als een talentvolle jongen binnengekomen met een keuze voor volleybal. En hij gaat nu als volwassen speler de volgende stap maken. Ik hoop dat hij bij Orion veel aan spelen toekomt."

Artikel delen: