FC Groningen – PEC Zwolle voorbeschouwing

Zwolle – Zondagmiddag om 14.30 uur trapt PEC Zwolle af tegen FC Groningen. Na de verloren bekerfinale tegen de Groningers probeert het elftal van trainer/coach Ron Jans de drie punten mee naar huis te nemen. De Blauwvingers staan op dit moment op een mooie zevende positie in de Eredivisie met 47 punten uit 32 wedstrijden. Het team van trainer/coach Erwin van de Looi staat op een achtste plaats met 43 punten uit 32 wedstrijden. 

Beide teams troffen elkaar dit seizoen twee maal. In de competitie pakte PEC Zwolle de volle winst in eigen huis tegen de Noorderlingen (2-0). De tweede ontmoeting, in de finale van de KNVB Beker, verloren de Zwollenaren met 0-2. Wanneer de Zwolse ploeg minimaal één punt pakt in Groningen, plaatst het zich definitief voor de play-offs om Europees voetbal. Bij de Groningers komen we een aantal oud-Zwolle spelers tegen. Zo speelde Eric Botteghin tussen 2007 en 2011, 140 duels voor de Blauwvingers. Hierin maakte de verdediger twaalf doelpunten. Sierd van den Berg, keeperstrainer van FC Groningen, was eveneens actief in de Overijsselse hoofdstad. Hij was keeperstrainer van PEC Zwolle, voordat hij zijn overstap naar FC Groningen maakte.

Joost Broerse en Stef Nijland waren eerder actief voor de Trots van het Noorden. Stef Nijland maakte zijn debuut als profvoetballer bij FC Groningen, alvorens hij de overstap naar PSV Eindhoven maakte. Joost Broerse maakte eveneens zijn eerste stappen in het betaald voetbal bij de Groen-witten. Hij speelde van 1997 tot 2003 bij FC Groningen. In 149 duels maakte hij negentien doelpunten. De wedstrijd van aanstaande zondag staat onder leiding van Kevin Blom. De heren Langkamp , Hoekstra en Blank assisteren hem. Heb jij geen kaart bemachtigd voor de wedstrijd? Je kunt de wedstrijd rechtstreeks volgen op Twitter en FOX Sports. 

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 30
 1. @Ronnie11, de spelers hebben het anders zelf totaal laten afweten afgelopen zondag. Dus ze hebben wel iets goed te maken, denk niet dat ze hier toe in staat zijn en verwacht een 4-0 nederlaag.


  ⚠️ Meld

 2. Ik hoorde dat deze week omschreven worden als “scorebordanalisten”, mike70. Ik heb diverse mensen (meesten neutrale toeschouwers) die het bekerduel via TV volgden gevraagd wie er sterker was. Volgens iedereen ging het gelijk op en was degene die het eerst scoorde spekkoper. Helaas waren wij dat niet. Maar al dat geklets over “inzet” vind ik flauwekul en hadden we vermoedelijk niet gehoord wanneer wij – al dan niet via penalty – gewonnen hadden.


  ⚠️ Meld

 3. Als ik zie hoe deze spelers meerdere malen over zich heen laten lopen door Deventer, krijg ik niet echt het idee dat ze extra hun best doen door specifieke resultaten uit het verleden. Ik vermoed dan ook weer een suffe 2-0 voor Groningen.


  ⚠️ Meld

 4. @Dame
  Klopt, vandaar ook mijn ??????? op de opmerking van TZ.
  De wedstrijd ging gelijk op en de beste heeft gewonnen.
  Omdat we de beker niet hebben gewonnen komen veel successupporters nu met opmerkingen alsof de spelers ondermaats hebben gepresteerd en dat was niet het geval. Er zat gewoon niet meer in.


  ⚠️ Meld

 5. Vanmiddag op radio Oost hoorde ik weer de bekende uitdrukking “ook dat is voetbal”. Dat ging over Excelsior uit Rijssen die vorige week kampioen hadden kunnen worden als “ze niet vergeten waren te scoren”. 🙂 Ze zouden tweede worden zonder uitzicht op nacompetitie en waren dus zwaar teleurgesteld. Vandaag verloor hun grootste concurrent, na de hele wedstrijd voorgestaan te hebben, met 3-2, waardoor zij nu wel periodekampioen zijn (op doelsaldo). Zo kan het gaan en zo gaat het regelmatig. Dus het “ook dat is voetbal” gaat helemaal op.
  Of het alleen successupporters zijn die meteen de schouders laten zakken, weet ik niet. Het ergert me wel, dat negatieve gedoe en meteen wijzen naar de spelers.


  ⚠️ Meld

 6. Groningen wint weer. 2-0 of 3-1/.

  Ik hoop dat Jans zo slim is op Necid niet op te stellen. Hij bakt er de laatste weken weinig van.


  ⚠️ Meld

 7. Dat was niet direct de essentie van mijn reactie, Assendorper, maar als het allemaal op de letter precies moet (bron: RTV Oost):

  zaterdag 2 mei 2015 | 17:22
  Laatst bijgewerkt: 2-5-2015 | 18:55
  Het rommelt bij Excelsior’31. De club uit Rijssen die eerder deze week Rico Wolven uit de selectie zette, verloor zaterdag met 3-2 bij het al gedegradeerde WHC. Daardoor liet het een unieke kans op de koppositie en daarbij het kampioenschap liggen.  ⚠️ Meld

 8. Wat een optimisme zeg. Dit team heeft gewonnen bij Cambuur en gewonnen bij Twente dus grunn uit mooi moment om wat recht te zetten.
  Zwolle wint 3-1, doemdenkers.


  ⚠️ Meld

 9. Misschien zijn de verwachtingen niet helemaal realistisch en denken sommigen dat PEC ‘moet’ winnen. Laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk geweldig om twee keer achter elkaar de bekerfinale te halen en de JC Cruijff schaal te winnen. Maar een beetje voetbalkenner weet dat PEC een matige selectie heeft die af en toe boven zichzelf uitstijgt en met het nodige geluk (loting beker en check de verschillende potten dit en vorig seizoen) prima prestaties geweest. Maar we hebben niet 1 speler die met een top-3 club mee kan. Spelers als Drost, Thomas, Necid en Saymak worden bij ons voor ‘groot’ aangezien, terwijl het stuk voor stuk zeer beperkte spelers zijn die af en toe een uitschieter hebben. Je ziet ook dat als er PEC spelers naar een grotere (nou, ja, wat is grotere:-)) club als Twente gaat, dat het dan direct minder is. Individueel is het zeer, zeer beperkt, dankzij Jans die er een collectief van maakt lijkt het nog wat. Maar wees blij met wat we hebben en trots op wat PEC binnen haar mogelijkheden bereikt! En voor vanmiddag: die wedstrijd gaat nergens over, PEC wil revanche en Groningen vind het prima, ik gok op 1-2.


  ⚠️ Meld

 10. Hoop dat ik deze voorspelronde mag overslaan….wel een mooi moment trouwens, waarop Necid scoorde………….zag ik toevallig.
  De rest zien we zo wel….o.a. het balen van Eagles en Maaskantje.


  ⚠️ Meld

 11. Oh ja, en natuurlijk het volkomen onterecht onthouden van een rooie kaart voor Daniël de Ridder…al na een half uurtje of zo.

  Al zou de uitslag er hooguit nog hoger door zijn geworden 😉


  ⚠️ Meld

 12. GAE een Europees ticket vanwege de notering in het Fair Play klassement. Ik heb even gezocht naar de puntentelling (zie onderstaand). Ik zou denken dat de actie tegen Wijnaldum 100 punten aftrek zou hebben betekend. 😮

  De teams worden op de volgende punten beoordeeld.

  * Gele en rode kaarten: Dit is het meest objectieve aandachtspunt: er worden vooraf 10 punten gegeven en voor een gele kaart wordt er een punt afgetrokken en voor een rode (of twee keer geel) 3.
  * Positief spel: maximaal 10 punten, minimaal 1.
  * Respect voor de tegenstander (b.v. bal terugspelen naar een tegenstander bij een ingooi): maximaal 5, minimaal 1.
  * Respect voor de scheidsrechter: maximaal 5, minimaal 1.
  * Gedrag van trainer, assistent-trainer, verzorger, etc. : maximaal 5, minimaal 1
  * Gedrag fans (bij een behoorlijk aantal): maximaal 5, minimaal 1.

  Het totaal aantal punten moet gedeeld worden door een tiende van het maximum: dit levert het cijfer voor de wedstrijd op.  ⚠️ Meld

 13. Tja en eigen spelers mishandelt en racistisch bejegend. Dat wordt em wel daar. Laat ze naar degraderen als een baksteen. Die derby ga ik na 5 jaar pas missen denk ik…


  ⚠️ Meld

 14. Arbitrale blunder van de bovenste plank. Scheids had deze wellicht sympathieke maar zeer, zeer matige voetballer zeker rood moeten geven. Bewijst maar weer’s hoe er gemarchandeerd wordt met spelregels.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.