Bewaakte fietsenstalling Rodetorenplein verlaten

Zwolle – Afgelopen najaar realiseerde de gemeente Zwolle een bewaakte fietsenstalling op het Rodetorenplein. De huisvesting voor de beheerders ter plekke was aanvankelijk met een partytent ontoereikend voor de koude wintermaanden. Tot afgelopen vrijdag stond er een casita (klein huisje) van organisator Niek van der Sprong. De laatste had de beheerders dit onderkomen gegund toen bleek dat een tent toch wel erg bescheiden was voor de winterperiode. Sinds zatermorgen stond de witte partytent weer op het plein. Zaterdagmiddag was de tent en de beheerder ineens vertrokken.

  fietsenstalling_2.jpg

Personen die deze ochtend van de beheerder nog een ticket hadden ontvangen stonden korte tijd later vreemd  te kijken toen er geen beheerder meer te vinden was. Ook de partytent was spoorloos verdwenen. Desgevraagd weet de woordvooerder van de gemeente Zwolle niet wat er aan de hand in, is verrast door deze actie, maar kondigt aan er direct werk van te zullen maken. Waarom de casita is verdwenen werd ook niet duidelijk. Volgens een ooggetuige had de beheerder zaterdagmorgen ‘de kop dwars’ en is kennelijk in de loop van de dag vertrokken. De gemeente Zwolle had aangekondigd dat dit voorjaar een beheerdersgebouw aan het plein toegevoegd zou worden, met daarin een toilet voor mindervaliden en een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Van enige bouwwerkzaamheden op het ‘evenemententerrein’ is op dit moment nog geen sprake.
Naar aanleiding van dit artikel is er contact geweest met de gemeente Zwolle. De reactie van de afdeling communicatie van de gemeente Zwolle: "Het blijkt dat i.v.m. de weersomstandigheden (m.n. de wind) de tent die vandaag tijdelijk als onderkomen diende niet werkbaar bleek. Daarom is in onderling overleg besloten om deze middag geen toezicht op de fietsenstalling te houden. Per abuis is het bord daarop niet aangepast, de gemeente biedt daarvoor excuses aan. Dit is inmiddels verholpen. Aanstaande maandag staat er weer een regulier onderkomen (een keet)."

fietsenstalling_3a_copy.jpg 

fietsenstalling_4a_copy.jpg 

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Dit is was Meijer en zijn vriendjes de Zwolse Kijk noemen. Mooi weer spelen van andermans geld en schijt aan de burgers maar ook aan personeel. Groot gelijk dat de beheerder de kont in de krib gegooid heeft.


  ⚠️ Meld

 2. Volgens een ooggetuige had de beheerder zaterdagmorgen ‘de kop dwars’ en is kennelijk in de loop van de dag vertrokken

  naar het ziekenhuis ??? 😉


  ⚠️ Meld

 3. Mijn vrouw en ik keken van middag vreemd op dat alles verdwenen was. Alleen het bord gratis fietsenstalling onder toezicht staat er nog.
  Het gratis stallen klopt nog, maar toezicht nee helaas niet meer.
  Maar ik heb er vertrouwen in dat dit binnenkort weer goed komt.:D


  ⚠️ Meld

 4. Jammer gemeente Zwolle dat het zo moet! Geen beschutting voor het weer en geen mogelijkheid om naar de toilet te mogen/kunnen!! Zelfs mijn dieren hebben meer dan wat deze beheerder nu heeft. En danheb ik het nog niet over de veiligheid, een tent met dit weer en deze wind geeft problemen!
  Hopelijk heeft de gemeente een goede oplossing maandag!


  ⚠️ Meld

 5. De gemeente is niet zo maar weggelopen. Als de beheerder een grieve had, had hij dat netjes moeten aangeven. Niet zo maar weglopen.


  ⚠️ Meld

 6. Gratis bewaakte fietsenstalling? Dat staat wel op het bord op de foto. Ik wantrouw alles wat ‘gratis’ is. En terecht lezende dat de ‘gratis’ dienstverlener de even ‘de kop dwars’ had. :):) Prachtige uitdrukking vind ik dat, Zwols? Er is altijd een prijs immers. Tenzij we met ware filantropen te maken krijgen, die kans is heeeeel klein 😉  ⚠️ Meld

 7. Ware filantropen met een passie voor het bewaken van fietsen?
  Lijkt me eerder een job voor alternatief gestraften die uren moeten draaien…


  ⚠️ Meld

 8. Dus. Wie betaalt het bewaken van fietsen?
  En wie zorgt ervoor dat de fietsen dan ook goed bewaakt zijn?
  Of maar beter laten lijkt me. In ieder geval; een bordje ‘gratis’ vind ik regelrecht vals.  ⚠️ Meld

 9. Veel zaken lijken gratis omdat ze gefinancierd worden vanuit publieke middelen. De belastingbetaler betaalt. Op zich niets mis mee, maar een gratis service betekent niet kostenloos.


  ⚠️ Meld

 10. Menselijke werkomstandigheden zijn belangrijk!
  De beheerder is met toestemming van hogere hand weg gegaan.
  Dus hem kan niks gezegd worden. Niet te doen in een party tent met harde wind en geen zit en sanitaire mogelijkheden.


  ⚠️ Meld

 11. De beheerder heeft toestemming gekregen van hogere hand.
  En terecht dat hij mocht vertrekken. Met deze harde wind onder een partytent (die de lucht in ging) zonder zit en sanitaire mogelijkheden. Dat noem ik geen normale werkomstandigheden.  ⚠️ Meld

 12. De gemeente Zwolle had aangekondigd dat dit voorjaar een beheerdersgebouw aan het plein toegevoegd zou worden, met daarin een toilet voor mindervaliden en een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Van enige bouwwerkzaamheden op het ‘evenemententerrein’ is op dit moment nog geen sprake.

  Hoe zit het hiermee dan?


  ⚠️ Meld

 13. Prachtig…laat die ambtenaar er zelf staan met z’n goeie ideeën. Hulde aan de beheerder! Die beste man staat er hoogstwaarschijnlijk voor een tyfusloontje te blauwbekken en zal zeker gesubsidieerd worden. Moeten meer mensen opstaan die de ideeën van deze zakkenvullers teniet doen. Wordt nu ongetwijfeld een vrijwilliger gezocht.


  ⚠️ Meld

 14. Denk dat de schrijver van dit soort stukken zich eerst moet vergewissen van de feiten voor publicatie over te gaan. ‘De kop dwars’ en maar zo weggaan? Kijk eerst naar de omstandigheden. En die zijn bizar. Onbegrijpelijk dat mensen met een beperking aan dit soort perikelen worden blootgesteld. Zij worden niet alleen aan de natuurelementen overgeleverd (een tent die de lucht ingaat) maar ook nog eens aan (publieke) conflictsituaties blootgesteld. En gaat het mis, heeft de werknemer het gedaan. Een slechte zaak van de gemeente, maar zeker Wezo moet eens goed naar zichzelf kijken. Zij hebben een zorgplicht voor hun werknemers. Schamen zij zich zo langzamerhand niet eens?


  ⚠️ Meld

 15. Echt zwolle weer. Enne kijk maar hoe rodetorenplein eruit ziet op zaterdag.. vol met vrachtwagens terwijl horeca hun terrassen niet kunnen uit stallen door ongezellige markt. Zonde .. zwolle waar de meeste domme ambtenaren zitten


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.