WVF sluit periode hoofdklasse af met gelijkspel

Zwolle – VV WVF speelde zaterdagmiddag haar (voorlopig) laatste wedstrijd in de hoofdklasse tegen Drachtster Boys. Voor de wedstrijd was er een fantastische sfeeraktie met een groot spandoek en fakkels georganiseerd door de sfeergroep WVF. Door het gelijke spel heeft WVF haar doelstelling om minimaal tien punten te halen gehaald en kan het met een enigszins goed gevoel de hoofdklasse verlaten. Ook tegenstander Drachtster Boys was vanmiddag zeer gelukkig met het gelijke spel, want daardoor ontliepen de gasten uit Drachten op doelsaldo de nacompetitie en spelen zij ook volgend seizoen in de hoofdklasse.

 

Het was geen al te beste wedstrijd vanmiddag. Bij de thuisploeg gaven teveel spelers niet thuis vanmiddag, in de passing ging er teveel mis, waardoor de spitsen niet of nauwelijks in het stuk voorkwamen. Drachtster Boys begon wat nerveus, ze streden voor handhaving en het ontlopen van de nacompetitie, maar kwamen in de 20e minuut toch op voorsprong. Uit een lage voorzet vanaf rechts kreeg de Jong alle vrijheid om de bal goed aan te nemen en vrij te draaien waarna hij met een bekeken schot Drachtster Boys op voorsprong bracht 0-1. Vlak daarna kreeg Bouwer een riante mogelijkheid, na balverlies van Richard Bouwmeester, om de voorsprong te verdubbelen, maar zijn schot verdween over het doel van Mike te Wiele. WVF speelde slordig en leed veel onnodig balverlies en wist daardoor de spitsen niet in stelling te brengen.

Drachtster Boys ging vanuit de verdediging spelen, iets wat de ploeg het liefste doet, om van daaruit te loeren op de counter. Vlak voor rust  waren de gasten dan ook nog gevaarlijk uit een counter. Geyik werd de diepte ingestuurd, kapte Elroy Modderman uit, maar schoot naast het doel van WVF. In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er heel weinig. De eerste kans was voor WVF na ruim een kwartier spelen. Richard Bouwmeester stuurde met een mooie dieptepass Lennart Bril weg, die scoorde ook maar scheidsrechter Smit had buitenspel geconstateerd en dus ging dit feest voor WVF niet door. Pas het laatste deel van de wedstrijd drong WVF meer aan en kreeg het ook enkele kansen. Zo was het invaller Hessel Berends die met een afstandsschot keeper de Jonge testte, maar deze wist zijn schot in twee instanties te keren.

 

Mike te Wiele pakte nog een vrije trap van de rand zestien uit de hoek en niet veel later met de voet een inzet van dichtbij van Bakels. Verder waren er niet veel doelpogingen meer van beide ploegen, tot de 89e minuut. Bas Bouwhuis werd even daarvoor uitgeroepen tot man van de wedstrijd aan WVF kant en wilde dit nog wel even bevestigen. Kristian Bril gaf vanaf rechts een mooie voorzet, welke Bas Bouwhuis als een echte afmaker achter de kansloze keeper de Jonge volleerde en daarmee de eindstand op 1-1 bracht. Drachtster Boys raakte nog in paniek, WVF ging nog voor de volle winst maar meer zat r niet in vanmiddag.

 

Zo nam WVF vanmiddag toch nog op een waardige manier afscheid van de hoofdklasse. Het werd gezien als een avontuur en dat was het ook. Binnen de vereniging overheerst dan ook de trots en is er zeker geen reden voor paniek. Volgend seizoen is er voldoende uitdaging voor WVF in de Eerste Klasse. Ook dit wordt een bijzonder avontuur want deze klasse staat bol van de derby’s. Wat te denken van de stadsderby’s tegen Be Quick ’28 en Berkum . De IJsselderby’s tegen Go ahead Kampen en KHC. De derby tegen WHC. Veel supporters hebben inmiddels de fiets uit de stalling gehaald of hebben deze al ingeruild voor een E bike en zingen dan ook al wekenlang “met de wind in de rugge over de IJsselbrugge”. Oude tijden herleven en wat is er dan mooier om op een sportieve en gezonde manier de derby sfeer te beleven. Oh ja en de doelstelling voor volgend seizoen, handhaving in de Eerste Klasse, we doen het immers met eigen jongens en blijven bescheiden!

 

Karakteristieken:

 

WVF- Drachtster Boys 1-19 9rust 0-10

 

 

Scheidsrechter : Smit

Geel: WVF Lennart bril, Kristian Bril Drachtster Boys De Jong

 

 Toeschouwers:

 250

 WVF: Mike te Wiele,Elroy Modderman, Robbert Jan Stals, Sybren Poppen, Hans Kamping(66.Hessel Berends)Jeroen van Brummen(66.Kristian Bril), Rob Meijerink, Bas Bouwhuis, Lennart Bril, Muhittin Yükselen(79.Michel Koning), Richard Bouwmeester 

 

 Drachtster Boys: Jarno de Jonge, Richard Hamstra, Wouter Roosjen, Harvey Bischop, Said Hassan, Willem de Jong, Sicco Bouwer(79.Peter Jansen Klomp), Aziz Geyik, (66.Joël Wagenaar), Jan Stoker, Herman Rozema, Rudmer Loonstra(66.Kevin Bakels)

 

Door Dick Noordman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)