Kampioen Be Quick sluit seizoen sober af

Zwolle – De intentie was er wel, maar de noodzaak ontbrak. In een niet al te spraakmakende wedstrijd speelde Be Quick doelpuntloos gelijk tegen DZSV. Door de uitslagen van zaterdag is het team nu 100% zeker kampioen.

In de openingsfase van de wedstrijd tegen DZSV probeert Be Quick het vooral ‘clean’ op te lossen. De bal wordt keurig van het ene rode shirt naar het andere gespeeld, maar echte kansen levert dat niet op. De verslaggever pakt in de 17e minuut zijn pen om te noteren dat Bas Buimer een voorzet van Mark Meijer naast schiet. De volgende opwinding komt na een half uur als Frank Oosterhof een paar minuten op de grond blijft liggen. Enigszins verrassend komt hij in de 35e minuut weer terug in de wedstrijd. Die laatste fase voor de rust is ook de beste fase van Be Quick. De druk wordt opgevoerd, maar de ploeg komt voor de thee niet tot scoren.

Kort na rust is het Max Tamboer die op de trom roffelt namens DZSV. Het is een goede kans, maar Tamboer schiet hem over het doel van Wibo van Dijk. Het schudt Be Quick even wakker dat direct reageert met een paar dreigende momenten voor het doel van DZSV. Tot een score leidt dit allemaal niet. In de 80e minuut ziet het publiek dat Bas Buimer een bal uit de draai net naast schiet. In het slot van de wedstrijd is er nog een napraatmomentje als Kevin Westerbeek in kansrijke positie aan zijn shirt wordt vastgehouden. De scheidsrechter ziet hier echter niets in. Daarmee eindigt deze wedstrijd zoals die begon: 0-0.
Bas Buimer scoorde dit seizoen 15 keer en werd topscorer van Be Quick. Hij kijkt nog even terug op de wedstrijd van vandaag: "We wilden absoluut winnen. Ook om het seizoen goed af te sluiten. Maar we begonnen gewoon niet goed aan de wedstrijd. In de tweede helft speelder we beter, maar toch lukt het dan niet." Over dit seizoen: "Meestal is het zo dat je kampioen wordt tegen de ploegen onderin, maar bij ons was het omgekeerd. We hebben vooral veel punten gepakt tegen de goede elftallen. Vooral tegen de teams onderin hebben we veel laten liggen." Buimer over het verschil tussen nu en vorig seizoen: "Vorig jaar probeerde we een 1-0 voorsprong vaak over de streep te trekken, dit jaar probeerden we die uit te bouwen. We zijn als team echt toe aan de eerste klasse."
En die eerste klasse komt er dus ook. Er lonkt een mooie competitie met bijvoorbeeld Go Ahead Kampen, Nunspeet, Vroomshoopse Boys, KHC, WVF en WHC. Of we clubs als Berkum, Staphorst en Urk ook nog tegenkomen hangt van de nacompetities en de indeling Oost 1d/Noord 1e af.
Ook binnen de selectie van Be Quick zullen er de nodige mutaties zijn. In verband met werk zal Thomas Wieringa het voetballen op een wat lager pitje zetten. Hij zal zich na de zomer weer aansluiten bij Uluspor. Aron Tempelman en Michel Klink gaan stoppen met voetbal. Felix Boessenkool en Rik Reuvekamp gaan in Utrecht voetballen.
Vanuit WHC zullen Yordi Veldman en Roan Admiraal naar Be Quick komen. Waarschijnlijk keert Floris Blom terug bij Be Quick. Andere mutaties zijn nog niet bekend.
Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi, Thomas Wieringa, Frank Oosterhof (79. Rik Reuvekamp), Talha Özen, Bas Buimer, Aron Tempelman (72. Felix Boessenkool), Mark Meijer en Sander Aarten (84. Kevin Westerbeek).

Artikel delen: