Kunstenaars bundelen krachten Anningahof

Zwolle – Op uitnodiging van beeldenpark Anningahof in Zwolle brengt Museumtijdschrift deze zomer twee talenten voor het voetlicht op een unieke tentoonstelling. Chaim van Luit en Tanja Ritterbex (beiden Heerlen, 1985) hebben ieder een eigen kijk op kunst en bundelen onder de titel ‘De antropoloog en het onverschrokken meisje’ voor het eerst hun krachten.

De unieke samenwerking tussen Museumtijdschrift en Landgoed Anningahof is een logische stap. Op Landgoed Anningahof is, naast beeldhouwwerk van gevestigde kunstenaars, plaats voor het werk van jong talent en experiment. Ook Museumtijdschrift biedt graag ruimte aan jong talent, zowel in het tijdschrift als nu voor het eerst op een tentoonstelling. De kunstenaars
Chaim van Luit verkent als een antropoloog de vele facetten van de alledaagse werkelijkheid. Tanja Ritterbex speelt op onverschrokken wijze met de talrijke rollen waarmee de facebookgeneratie zich aan de buitenwereld presenteert. Beiden maken met schijnbaar gemak gebruik van uiteenlopende media en delen een onderzoekende houding. Van Luit woont en werkt in Brussel. Ritterbex voltooit in mei haar werkperiode aan De Ateliers in Amsterdam.

Over Museumtijdschrift
Museumtijdschrift verschijnt acht maal per jaar en is het grootste onafhankelijke kunsttijdschrift van Nederland. Het blad richt zich op museumbezoekers met een brede belangstelling, van hedendaagse en moderne kunst, fotografie, architectuur, mode en design tot oude kunst, archeologie en cultureel erfgoed. De Tentoonstellingsagenda – een gratis bijlage bij Museumtijdschrift – biedt de lezer het meest complete overzicht van tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Museumtijdschrift is een uitgave van WBOOKS in Zwolle. www.museumtijdschrift.nl

Praktische informatie
‘De antropoloog en het onverschrokken meisje, met Chaim van Luit en Tanja Ritterbex’ Van 17 mei t/m 2 augustus (finissage)
In Aaltje Snijdershal, Beeldenpark Anningahof. Hessenweg 9, Zwolle, www.anningahof.nl

Artikel delen: